Το νησί Mak στο Trat για να χρησιμεύσει ως μοντέλο βιώσιμου τουρισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ταϊλάνδη -

Πάνω από 40 ταϊλανδικά και ξένα πρακτορεία μέσων ενημέρωσης και μονάδες μέσων ενημέρωσης στο πλαίσιο του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων (PRD) συμμετείχαν πρόσφατα σε μια ενημέρωση τύπου και ένα πρόγραμμα μελέτης με τίτλο «Τουρισμός χαμηλών εκπομπών άνθρακα: Η τάση της Ταϊλάνδης προς την περιβαλλοντική αειφορία».

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Απριλίου στο νησί Koh Mak στις επαρχίες Trat και Chanthaburi, είχε στόχο να προωθήσει την πολιτική της Ταϊλάνδης για τον τουρισμό χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η αντιπροσωπεία των μέσων ενημέρωσης ενημερώθηκε για την πολιτική αειφόρου τουρισμού της Ταϊλάνδης και την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Koh Mak ως προορισμού χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση σε πάνελ από εκπροσώπους από διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης (TAT), των Καθορισμένων Περιοχών για τη Διοίκηση Αειφόρου Τουρισμού, του Συμβουλίου Τουρισμού του Trat και του Διοικητικού Οργανισμού Υποπεριοχής Koh Mak.

Το Koh Mak είναι ο πρώτος προορισμός χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Ταϊλάνδης, ο οποίος έχει αναγνωριστεί στη διεθνή σκηνή. Κέρδισε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Governance, Reset and Recovery of the Green Destinations Story Award στο ITB Berlin 2023 και συμπεριλήφθηκε στις 100 κορυφαίες ιστορίες βιωσιμότητας προορισμών το 2022. Σύμφωνα με την Green Destinations, οι αρμόδιες αρχές στην Ταϊλάνδη εργάζονται για να πιέσουν Το Koh Mak θα επιτύχει τα παγκόσμια τουριστικά πρότυπα έως το 2027.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η αντιπροσωπεία συμμετείχε σε διάφορες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της φύτευσης κοραλλιών, της κολύμβησης με αναπνευστήρα και της κατασκευής χειροτεχνίας με βαμμένα δέματα με φυσικά χρώματα που προέρχονται από γηγενή φυτά και ορυκτά. Στην επαρχία Chanthaburi, συμμετείχαν επίσης σε δραστηριότητες αγροτουρισμού για να βιώσουν έναν πιο αγροτικό, φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.