Το δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση του «Long Joo» που φέρεται να διέταξε τη δολοφονία του οδηγού μοτοσικλέτας της Pattaya

ΑΡΧΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Pattaya, Ταϊλάνδη -

Το Ποινικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απέρριψε την υπόθεση του «Long Joo», του λεγόμενου «βασιλιά των τυχερών παιχνιδιών της Ανατολής», όπως χαρακτηρίστηκε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, επειδή φέρεται ότι βρισκόταν πίσω από μια εντολή δολοφονίας ενός οδηγού μοτοσικλέτας ταξί Πατάγια. Εν τω μεταξύ, ο πραγματικός ένοπλος αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.

Οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Ένας οδηγός ταξί μοτοσικλέτας σκοτώθηκε από πυροβολισμούς αφού έριξε τον επιβάτη του στη Νότια Πατάγια πριν από δύο χρόνια.

Δύο ύποπτοι που κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν έναν 47χρονο οδηγό μοτοταξί στην Πατάγια, που οδήγησε στον θάνατό του, φέρεται να συνελήφθησαν στο Bangsaen.

Ο Somchai «Long Joo» Jutikitdecha, ο οποίος από ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης βαπτίστηκε ως «ο βασιλιάς των τυχερών παιχνιδιών της Ανατολής», συνελήφθη στο σπίτι του στην περιοχή Mueang της επαρχίας Rayong μετά από εκτεταμένη έρευνα για την κατάσχεση εκατοντάδων παράνομων κουλοχέριδες.

Μια εξέχουσα προσωπικότητα της Rayong, που μερικές φορές αναφέρεται ως ο νονός του τζόγου της Ανατολής στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται βαθιά σε παράνομο τζόγο, συνελήφθη με την κατηγορία ότι βρισκόταν πίσω από ένα διατεταγμένο χτύπημα σε οδηγό μοτοσικλέτας ταξί της Πατάγια.

Τώρα για την ενημέρωση:

Χθες (10 Νοεμβρίουth) στο Ποινικό Δικαστήριο της Μπανγκόκ, το δικαστήριο διάβασε την απόφαση.

Ο Somchai “Long Joo†Jutikitdecha, 56, από το Rayong, αρνείται σταθερά όλες τις κατηγορίες ότι διέταξε τη δολοφονία και δήλωσε ότι είναι αθώος για όλες τις κατηγορίες. Οι μάρτυρες και τα αποδεικτικά στοιχεία στην κατηγορία του Σομτσάι είναι αδύναμα και δεν αρκούν για καταδίκη, είπε το δικαστήριο, επομένως το Ταϊλανδικό Ποινικό Δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες του Σομτσάι ότι φέρεται ότι διέταξε τη δολοφονία.

Ο Somchai έχει διαταχθεί σε ένταλμα κράτησης κατά τη διάρκεια μιας τυπικής περιόδου έφεσης για τη δίωξη. Ο δικηγόρος του υπέβαλε αίτημα για εγγύηση 500,000 μπατ για την προσωρινή αποφυλάκιση του Somchai. Το δικαστήριο ενέκρινε εγγύηση και ο Somchai αποχώρησε αμέσως από το δικαστήριο.

Ο ένοπλος, ο κ. Manas Imnam, 41 ετών, από το Chonburi, παραδέχτηκε όλες τις κατηγορίες που του επιβλήθηκαν. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, επιβάλλοντάς του τη θανατική ποινή. Ωστόσο, ο Manas έχει παράσχει καλή συνεργασία στην υπόθεση σύμφωνα με το Ποινικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης και ως αποτέλεσμα η ποινή του μειώθηκε σε ισόβια κάθειρξη. Επιπλέον, η Manas πρέπει να καταβάλει αποζημίωση 2,053,800 μπατ με πέντε τοις εκατό των τόκων κάθε χρόνο από τις 17 Ιουνίουth, 2021 στους συγγενείς του θύματος.

Ο Λονγκ Τζου παραμένει ελεύθερος με εγγύηση, ενώ η εισαγγελία εξετάζει την έφεση για τις αποσυρθείσες κατηγορίες.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας σε ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.