Οι αυξανόμενες τιμές του χοιρινού κρέατος, του κοτόπουλου και των αυγών συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχίες στην Pattaya και στο Chonburi

Πατάγια -

Οι τιμές του χοιρινού κρέατος, του κοτόπουλου και των αυγών στην Πατάγια και το Τσονμπούρι αυξάνονται, όπως το μεγαλύτερο μέρος της Ταϊλάνδης, τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν επηρεάσει τόσο τους πωλητές όσο και τους αγοραστές.

Ορισμένα ζητήματα προκάλεσαν τις αυξήσεις των τιμών σύμφωνα με αξιωματούχους του κτηνοτροφικού γραφείου στο Chonburi και των σχετικών υπηρεσιών.

Πρώτον, ως αναφορά, η προηγούμενη κάλυψή μας:

Το γραφείο Chonburi Live Stock Office είπε στο The Pattaya News την περασμένη εβδομάδα ότι έχουν απομείνει περίπου 5,000 υγιείς μητρικοί χοίροι σε τοπικές φάρμες. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά μωρά γουρουνάκια για τις αγορές, προκαλώντας αυξήσεις τιμών και shorπηγών.

Οι τιμές του χοιρινού Chonburi συνεχίζουν να αυξάνονται, οι πελάτες και οι πωλητές διαμαρτύρονται, οι αξιωματούχοι αναλαμβάνουν δράση

Το Τμήμα Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε στις 11 Ιανουαρίου την ανίχνευση αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASF) σε δείγμα επιφανειακής μπατονέτας που συλλέχθηκε από ένα σφαγείο στην επαρχία Nakhon Prathomce.

Η Ταϊλάνδη ανακάλυψε αφρικανική πανώλη των χοίρων σε δείγμα επιχρίσματος στο σφαγείο Nakhon Prathom

Τώρα, για ενημέρωση:

Η κ. Mali Anatadet, πωλήτρια χοιρινού κρέατος στο New Market στο Naklua είπε στο The Pattaya News, «Πουλάω χοιρινό για περισσότερα από 20 χρόνια. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί σε αυτό το δραστικό επίπεδο στην καριέρα μου. Παλιά πουλούσα χοιρινό στα 150 μπατ το κιλό αλλά τώρα είναι 200 ​​μπατ. Δεν είναι πολλοί αυτοί που αγοράζουν χοιρινό κρέας, καθώς η τιμή είναι πολύ υψηλή.»

Οι πωλητές κοτόπουλου στο New Market στο Naklua είπαν στους δημοσιογράφους του TPN: «Οι τιμές του κοτόπουλου έχουν αυξηθεί πρόσφατα μαζί με το χοιρινό με μέση αύξηση περίπου 20 μπατ ανά κιλό. Ωστόσο, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αγοράζουν φρέσκο ​​κοτόπουλο, αλλά σε λιγότερες ποσότητες».

Ο Δρ. Chaweewan Kampa, πρόεδρος του Συνδέσμου Πουλερικών της Ταϊλάνδης, είπε στον συνδεδεμένο ταϊλανδικό Τύπο, «Οι τιμές των ζωοτροφών κοτόπουλου έχουν αυξηθεί, οδηγώντας σε άνοδο και στις τιμές των κοτόπουλου. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα πρέπει να μειώσει τον φόρο στα εισαγόμενα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των κοτόπουλων. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε στη μείωση του κόστους του κοτόπουλου από τις φάρμες. Πιστεύουμε ότι οι τιμές του χοιρινού και του κοτόπουλου θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι και μετά την Κινεζική Πρωτοχρονιά. (αρχές Φεβρουαρίου)”

Εν τω μεταξύ, πολλοί πάγκοι και πωλητές φαγητού με ψητό χοιρινό σουβλάκι (Moo Ping) στο Chonburi έχουν αρχίσει να σταματούν να πωλούν εντελώς, τουλάχιστον προσωρινά. Ορισμένα από αυτά που παρέμειναν ανοιχτά χρειάστηκε να προσαρμόσουν τις τιμές ή να μειώσουν την ποσότητα του διαθέσιμου προϊόντος, γεγονός που προκαλεί δυσαρέσκεια στους πελάτες.

Η κα Kaewjai Onlamoon, πωλήτρια χοιρινού σουβλάκι στη σχάρα στην Πατάγια είπε στα μέσα ενημέρωσης του TPN, «Πουλάω χοιρινά σουβλάκια στη σχάρα για περισσότερα από έξι χρόνια. Λόγω της σταθερής αύξησης των τιμών του χοιρινού κρέατος, στο μέλλον ίσως χρειαστεί να αυξήσω τις τιμές μου κατά ένα επιπλέον μπατ για κάθε ψητό χοιρινό σουβλάκι. Άρα θα είναι 6 μπατ ανά σουβλάκι αντί για πέντε. Αυτό δεν ακούγεται πολύ, αλλά πολλοί πελάτες στην Πατάγια έχουν πολύ λίγα χρήματα τώρα. Η οικονομία είναι ακόμα πολύ κακή, οι τουρίστες εξακολουθούν να μην είναι εδώ σε αριθμούς και πολλές επιχειρήσεις όπως η νυχτερινή ζωή εξακολουθούν να είναι κλειστές από την κυβέρνηση, αφήνοντας πολλούς ανθρώπους χωρίς δουλειά».

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει ήδη λάβει κάποια μέτρα, όπως η απαγόρευση των εξαγωγών προϊόντων χοίρου για τρεις μήνες, ειδικά των ζωντανών χοίρων. Έχουν επίσης παραδεχτεί τώρα ότι η αφρικανική γρίπη των χοίρων (ASF) είναι παρούσα σε τουλάχιστον μία κατάσταση που θα οδηγήσει σε εκτεταμένες δοκιμές σε ολόκληρη τη χώρα. Η κυβέρνηση έχει επίσης συνεργαστεί με ορισμένες εταιρείες τροφίμων, όπως τα Mama noodles, που ειδικεύονται σε φθηνά γεύματα με ζυμαρικά, για να διασφαλίσει ότι δεν θα αυξήσουν επίσης τις τιμές κατά την τρέχουσα περίοδο.

Ορισμένοι οικονομικοί αναλυτές είπαν ότι αυτό δεν είναι αρκετό, ωστόσο, και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο εισαγωγής χοιρινού κρέατος στο μεταξύ, παρέχοντας οικονομική στήριξη στους αγρότες χοιρινού κρέατος και να παγώσει προσωρινά τις τιμές της αγοράς.

Το ASF δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για τον άνθρωπο, είτε τρώγοντας χοιρινό είτε όταν βρίσκεται κοντά σε χοίρους, αλλά είναι θανατηφόρο για πολλούς χοίρους.

Έχετε δει αύξηση των τιμών στα εστιατόρια της περιοχής; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Καλωδιακή τηλεόραση Sophon

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε Covid-19/ταξιδιωτική ασφάλεια για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.