Η Ταϊλάνδη ανακάλυψε αφρικανική πανώλη των χοίρων σε δείγμα επιχρίσματος στο σφαγείο Nakhon Prathom

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Εθνική -

Το Τμήμα Ανάπτυξης Κτηνοτροφίας της Ταϊλάνδης σήμερα, 11 Ιανουαρίου, επιβεβαιώνει την ανίχνευση αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASF) σε δείγμα επιφανειακών επιχρισμάτων που συλλέχθηκε από σφαγείο στην επαρχία Nakhon Prathom.

Ο Γενικός Διευθυντής Sorawit Thanito είπε στο Associated Press ότι το τμήμα ανακάλυψε ένα κρούσμα ASF από τα 309 δείγματα από 10 χοιροτροφικές μονάδες που μεταφέρθηκαν στο σφαγείο.

Μια ad-hoc ομάδα επιθεώρησε ήδη την περιοχή για να διερευνήσει επιδημιολογικές ασθένειες και να ανακαλύψει την αιτία της νόσου, προκειμένου να ελεγχθεί η εξάπλωση της νόσου και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει στις τοπικές βιομηχανίες χοιροτροφίας.

Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της νόσου ASF μετά από αρκετές φήμες που κυκλοφορούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά τη δημόσια ανακοίνωση, το Τμήμα θα συνεχίσει να αναφέρει την ανίχνευση στον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE) στο επόμενο βήμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Προηγουμένως, ντόπιοι αγρότες στο Chonburi ισχυρίστηκαν στο The Pattaya News ότι η ασθένεια ήταν παρούσα, με αποτέλεσμα αυξήσεις τιμών και ελλείψεις προσφοράς. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέμεινε ότι δεν βρέθηκε κανένα ASF στα ζώα, από την περασμένη Κυριακή.

Την Τρίτη, η Επιτροπή του Υπουργικού Συμβουλίου ενέκρινε πρόσφατα αποζημίωση 574 εκατομμυρίων μπατ σε τοπικούς χοιροτρόφους σε 56 επαρχίες που φέρεται να υπέφεραν από το ASF πέρυσι, προκειμένου να αποτραπεί η επανεμφάνιση του ASF και άλλων ασθενειών των χοίρων φέτος.

Το ASF δεν μπορεί να μεταδοθεί στους ανθρώπους, σύμφωνα με το OIE, είτε από την κατανάλωση χοιρινού κρέατος είτε από την παρουσία ζωντανών χοίρων και δεν αποτελεί κίνδυνο για τους ανθρώπους.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.