Οι τιμές του χοιρινού Chonburi συνεχίζουν να αυξάνονται, οι πελάτες και οι πωλητές διαμαρτύρονται, οι αξιωματούχοι αναλαμβάνουν δράση

Τσονμπούρι –

Οι τιμές του χοιρινού κρέατος στο Chonburi αυξάνονται, όπως το μεγαλύτερο μέρος της Ταϊλάνδης, τις τελευταίες εβδομάδες, και σύμφωνα με αξιωματούχους από αρμόδιους φορείς οφείλεται κυρίως στη νόσο των χοίρων, στην «αφρικανική πανώλη των χοίρων ή ASF». 

Το ASF δεν μπορεί να μεταδοθεί από τους χοίρους στον άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης χοιρινού κρέατος, και δεν αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη υγεία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων.

Το γραφείο Chonburi Live Stock Office είπε στο The Pattays News νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι περισσότερα από 50,000 μητρικά γουρούνια είναι άρρωστα με «αφρικανική πανώλη των χοίρων: ASF». Στο Chonburi, υπάρχουν περίπου 5,000 υγιείς μητέρες χοίροι που έχουν απομείνει σε φάρμες. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά μωρά γουρουνάκια για τις αγορές, προκαλώντας αυξήσεις τιμών και ελλείψεις.

Ο κ. Wuttichai Korkerdkiet, 68 ετών, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ενός διάσημου χοιρινού εστιατορίου με τρία υποκαταστήματα στο Mueang Chonburi είπε στα μέσα ενημέρωσης του TPN: «Πουλάω κόκκινο χοιρινό με ρύζι για περισσότερα από 40 χρόνια. Οι χαμηλές τιμές χοιρινού κρέατος αυξήθηκαν στα 220 μπατ ανά κιλό από 120 μπατ στο παρελθόν. Έτσι, δυστυχώς, έπρεπε να αυξήσω την τιμή του πιάτου κατά πέντε μπατ επιπλέον, από 40 μπατ σε 45 μπατ. Οι πελάτες δεν είναι ευχαριστημένοι, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή».

Η κυρία Angkana Tuekprakled, άλλη ιδιοκτήτρια εστιατορίου Chonburi, είπε στα μέσα ενημέρωσης του TPN: «Δεν χρησιμοποιώ χοιρινό ως συστατικά αυτήν τη στιγμή, καθώς είναι πολύ ακριβό, χρησιμοποιώ κρέας κοτόπουλου και ψάρι επειδή είναι φθηνότερα. Οι πελάτες γνωρίζουν ότι το χοιρινό είναι ακριβό αυτή τη στιγμή και επιλέγουν διαφορετικό κρέας χωρίς πολλά παράπονα».

Εν τω μεταξύ, ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Εμπορικής Πολιτικής και Στρατηγικής (TPSO) Ronnarong Phoolpipat είπε στα μέσα ενημέρωσης TPN ότι η αύξηση των τιμών των καυσίμων ώθησε τις τιμές άλλων καταναλωτικών αγαθών, όπως τα λαχανικά, το χοιρινό και τα αυγά. Η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί επειδή οι ιδιοκτήτες έχουν μειώσει τα ζώα τους για να αντιμετωπίσουν τα αυξανόμενα έξοδα, ενώ οι τιμές του λαδιού και του ρυζιού έχουν αυξηθεί για να ταιριάζουν επίσης με το αυξανόμενο κόστος.

Από σήμερα, η Ταϊλάνδη απαγόρευσε τις εξαγωγές ζώντων χοίρων για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως δημοσιεύτηκε στη Royal Gazette, για να προσπαθήσει να μειώσει τις τιμές του χοιρινού κρέατος.

Ορισμένες πληροφορίες προέρχονται από το NBT WORLD

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.