Οι χώροι διασκέδασης σε εθνικό επίπεδο στην Ταϊλάνδη ενδέχεται να επιτραπούν να ανοίξουν ξανά νωρίτερα από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του NSC, το κέντρο Covid για να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα

Μπανγκόκ -

Οι χώροι ψυχαγωγίας σε όλη τη χώρα ενδέχεται να επιτραπεί να ανοίξουν ξανά πιο γρήγορα μετά από κατακραυγές και διαμαρτυρίες επιχειρηματιών την περασμένη εβδομάδα, αποκάλυψε χθες, 19 Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC).

Ο γενικός γραμματέας του NSC Supot Malaniyom είπε στο Associated Press ότι ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha εξέφρασε την ανησυχία του για τους επιχειρηματίες της νυχτερινής διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ, των νυχτερινών κέντρων, των lounge καραόκε κ.λπ. και των καλλιτεχνών. Ωστόσο, η κατάσταση του Covid-19 στην Ταϊλάνδη εξακολουθεί να είναι ανησυχητική όσον αφορά τα χαλαρωτικά μέτρα για τους χώρους, πρόσθεσε ο Supot.

Ωστόσο, η αναφορά των επιχειρηματιών που υποβλήθηκε στους κυβερνητικούς εκπροσώπους αυτή την εβδομάδα θα εισαχθεί στη γενική συνέλευση του Κέντρου για τη Διαχείριση Κατάστασης Covid-19 (CCSA), που έχει προγραμματιστεί για το τέλος της επόμενης εβδομάδας γύρω στις 26 Νοεμβρίου, η οποία ο Supot σθεναρά υπαινίσσεται ότι μπορεί να υποχωρήσει στην προηγουμένως ανακοινωθείσα και αντιδημοφιλή απόφαση να παραμείνει κλειστή η νυχτερινή ζωή, τα μπαρ και οι χώροι ψυχαγωγίας τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, κοστίζει σε αυτούς τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε αυτόν τον τομέα την πιο πολυσύχναστη περίοδο του έτους.

«Η ομάδα των ιδιοκτητών χώρων ψυχαγωγίας, ιδιοκτητών ζυθοποιίας κ.λπ., η αναφορά και η πρόταση πρότειναν λογικούς όρους και κανόνες που θα τους επιτρέψουν να ανοίξουν νωρίτερα από το επόμενο έτος, που περιλαμβάνει επίσης ασφάλεια, τοποθεσία, προσωπικό, προετοιμασία, συστήματα σέρβις και συνθήκες εξυπηρέτησης. Έτσι, η συζήτηση κατά την επόμενη γενική συνέλευση μπορεί να βγει με καλό τρόπο», δήλωσε ο Supot.

Όταν ρωτήθηκε από τον σχετικό Τύπο της Ταϊλάνδης εάν είναι δυνατό να αρθούν κάποια μέτρα επαναλειτουργίας έως την 1η Δεκεμβρίου ή πριν από την Πρωτοχρονιά, ο γενικός γραμματέας είπε μόνο ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τα γενικά ζητήματα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των μολύνσεων και τη γενική πανδημική κατάσταση στη χώρα πρώτα.

Από χθες, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης κοινοποίησε επίσης την άρση ορισμένων αγώνων ψυχαγωγίας και ζώων, συμπεριλαμβανομένων κοκορομαχιών, ιπποδρομιών, αγελάδων, πυγμαχίας και πτηνομαχίας, στα γραφεία της επαρχιακής κυβέρνησης σε εθνικό επίπεδο. Αυτοί οι χώροι που επιτρέπεται να ανοίξουν θα είναι πλέον στα χέρια και τις αποφάσεις του κυβερνήτη της επαρχίας, κάτι που επιθυμούν και οι ιδιοκτήτες χώρων ψυχαγωγίας και νυχτερινής διασκέδασης. Επί του παρόντος, μόνο λίγες περιοχές στη χώρα, όπως το Πουκέτ και η Μπανγκόκ, μπορούν να πουλήσουν νόμιμα αλκοόλ σε εστιατόρια, με άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Πατάγια να παραμένουν νόμιμα στεγνοί, παρά τις τεράστιες πιέσεις από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και διαχειριστές για άρση της απαγόρευσης.

Η λειτουργία αυτών των χώρων αγώνων ζώων πρέπει να συμμορφώνεται με τα προληπτικά μέτρα δημόσιας υγείας προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Somsak Thepsuthin.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.