Πολλαπλές ομάδες διακεκριμένων ιδιοκτητών και χειριστών της βιομηχανίας μπαρ και νυχτερινής διασκέδασης ασκούν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην CCSA, την κυβέρνηση, να ανατρέψει την απόφαση κλεισίματος

Μπανγκόκ -

Οι πιέσεις στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες καθώς χειριστές και ιδιοκτήτες από τον κλάδο της ψυχαγωγίας, της φιλοξενίας, του μπαρ, της νυχτερινής ζωής, της βιομηχανίας αλκοόλ, των ξενοδοχείων και των εστιατορίων ασκούν αυξημένη πίεση στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA. να ανακαλέσουν ή να τροποποιήσουν μια απόφαση να αφήσουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές μέχρι μετά την περίοδο των εορτών.

Πρώτα, μια ομάδα τραγουδιστών και εκπροσώπων χώρων διασκέδασης έφτασε στη Βουλή σήμερα το απόγευμα, 17 Νοεμβρίου, για να απαιτήσει την επανεξέταση της κυβερνητικής εντολής για την επαναλειτουργία των χώρων μετά την αναβολή από την 1η Δεκεμβρίου για τις 16 Ιανουαρίου την περασμένη εβδομάδα.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι η προηγούμενη ημερομηνία της 1ης Δεκεμβρίου ήταν απλώς μια «εξέταση», αλλά ανεξάρτητα από την αναβολή είχε εξοργίσει πολλούς στη βιομηχανία της νυχτερινής διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, καθώς αν κολλούσε, θα ήταν κλειστά για τον πιο πολυσύχναστο μήνα του έτους αφού ήταν ήδη κλειστά για σχεδόν εννέα μήνες φέτος και τέσσερις μήνες πέρυσι με μικρή έως καθόλου οικονομική βοήθεια.

Περίπου 10 εξέχοντες εκπρόσωποι επιχειρηματιών νυχτερινής διασκέδασης και ανεξάρτητοι τραγουδιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου για να υποβάλουν αίτημα σε εκπρόσωπο της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης αφού επηρεάστηκαν από τις κυβερνητικές εντολές για το κλείσιμο των επιχειρήσεών τους για την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας Covid-19 για να έρθει σε δύο χρόνια.

Αυτό ακολούθησε την ανακοίνωση της γενικής συνέλευσης της CCSA την περασμένη εβδομάδα, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Prayut Chan O'Cha, δηλώνοντας ότι η επαναλειτουργία των χώρων διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων των παμπ, των μπαρ και των lounge καραόκε, θα αναβληθεί από την 1η Δεκεμβρίου για αρχικά στις 16 Ιανουαρίου. καθώς η επαναλειτουργία θα περιλαμβάνει συγκέντρωση και δραστηριότητες που εξακολουθούν να κινδυνεύουν να βρουν μια ομάδα υψηλού κινδύνου μολύνσεων από τον Covid-19.

Ο Ekkarat Udomamnuay, ο αρχηγός της ομάδας επιχειρηματιών ψυχαγωγίας και καλλιτεχνών του δρόμου, είπε στους δημοσιογράφους ότι η ξαφνική αναβολή καταρρίπτει τις ελπίδες και τα σχέδια επιχειρηματιών και καλλιτεχνών να δουλέψουν τις δουλειές τους και να κερδίσουν τα προς το ζην αφού υποφέρουν από ασταθείς μισθούς και συνθήκες διαβίωσης. δύο χρόνια.

«Θα θέλαμε να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη διάταξη και να το καταστήσει σαφές στους επιχειρηματίες και τις ομάδες εργαζομένων στη νυχτερινή ζωή πότε ακριβώς μπορούν να ανοίξουν ξανά τους χώρους διασκέδασης. Εάν είναι οριστικό, η κυβέρνηση θα πρέπει να διευκρινίσει ποια μέτρα οικονομικής στήριξης ή διορθωτικά μέτρα έχει για εμάς, καθώς θα χάναμε τον πιο πολυσύχναστο και σημαντικότερο μήνα του χρόνου». δήλωσε ο πρόεδρος.

Η ομάδα υπέβαλε επίσης 5 αιτήματα προς την κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων:

  1. Να ανακληθεί το χρονικό όριο πώλησης αλκοολούχων ποτών σε εγκεκριμένα εστιατόρια έως τις 9:00.
  2. Να ανοίξει σταδιακά η χώρα και οι επιχειρήσεις όπως είχε προηγουμένως προγραμματιστεί και γνωστοποιηθεί από τον Πρωθυπουργό
  3. Να ζητήσει από τους βουλευτές να πιέσουν την κυβέρνηση να βοηθήσει επειγόντως τις επιχειρήσεις του θεάματος και τους άνεργους καλλιτέχνες
  4. Να ασκηθεί πίεση σε οποιεσδήποτε ενέργειες για να επιτραπεί στην κυβέρνηση να εκδώσει το άνοιγμα των χώρων ψυχαγωγίας με προληπτικά μέτρα όπως άλλες επιχειρήσεις έναντι ενός γενικού κλεισίματος όλων των χώρων κάθε σχήματος και μεγέθους.
  5. Εάν δεν μπορούν να γίνουν όλες οι αξιώσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, η Βουλή των Αντιπροσώπων και οι αρμόδιοι επίτροποι καλούνται να βρουν νομική προσφυγή στο δικαστήριο για λογαριασμό των επηρεαζόμενων καλλιτεχνών.

นายอนันต์ สุวรรณปาน ผู้บริหากโรง฀฀ ันทร์ นายคฑาวุธ ทองไทย ( ไข่ มาลีฮนวุธทองไทย ไข่ มาลีฮนจน สมาพันธ์เครือข่ายคนบันเทิงอาชียอข่ายคนบันเทิงอาชีพพพงมาพันธ์เครือข่ายคนบันเทิงอาชีพพ฀ ไทย และนายกสมาคมศิลป์หอไตร พนายกสมาคมศิลป์หอไตร พนาอมต มผู้ประกอบการผับ บาร์ และคาราโอเย สือ ถึงพล.อ.ประยุทธ์ จันทร์โอชา นายกฐนัธ์ รมว.ลาโหม

Εν τω μεταξύ, μια άλλη ομάδα εκπροσώπων παμπ, μπαρ και χειριστών καραόκε με επικεφαλής τον Anan Suwanpan, πρόεδρο της ζυθοποιίας Saeng Chan, συναντήθηκε με τον στρατηγό Supot Malaniyom, γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC), στο Κυβερνητικό Σώμα για να υποβάλει προσωπικά μια παρόμοια επιστολή προς τον στρατηγό Prayut Chan-O'Cha που προτείνει οδηγίες για το άνοιγμα χώρων ψυχαγωγίας. Αυτή η ομάδα αντιπροσώπευε σημαντικούς παράγοντες στη βιομηχανία αλκοόλ που πιέζουν επίσης για επαναλειτουργία. Ο General Supot, σημειώνει το TPN media, είναι επικεφαλής της επιτροπής διαχείρισης της κατάστασης του Κέντρου Covid-19 που ασχολείται με όλους τους περιορισμούς και τις προτάσεις κανονισμών προς τον Πρωθυπουργό, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και άλλους.

Μετά τη συζήτηση, ο πρόεδρος, Anan Suwanpan, δήλωσε στον Τύπο ότι και τα δύο μέρη είχαν αμοιβαία κατανόηση μεταξύ τους. Η ομάδα δήλωσε επίσης ότι είναι πρόθυμη να ακολουθήσει τις κατευθυντήριες γραμμές και τα μέτρα της κυβέρνησης όπως ανακοίνωσε η CCSA. Ωστόσο, επέμειναν από την κυβέρνηση να χορηγήσει την επαναλειτουργία των χώρων διασκέδασης την 1η Δεκεμβρίου όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως ή το συντομότερο δυνατό.

Ο Ανάν είπε: «Εξάλλου, είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο όπως τα εστιατόρια SHA+ ώστε να είναι σύμφωνα με τους κανονισμούς CCSA, όπως η σωστή ροή αέρα, ο έλεγχος του πλήθους, η κοινωνική απόσταση, η προσθήκη περισσότερης φωτεινότητας στους χώρους, κ.λπ. για να είναι ευκολότερο σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας και ενδεχομένως να μειωθεί ο κίνδυνος να είναι μια επιχείρηση υψηλού κινδύνου. Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τους χώρους περισσότερο σαν εστιατόρια όσον αφορά τον έλεγχο του πλήθους, την ορατότητα και τα καθίσματα, αν αυτό θα ευχαριστούσε την CCSA.»

«Για να γίνει αυτό, πρέπει να συμπεριληφθούν τα πρότυπα SHA για να τα εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις μας πριν προβούν σε οποιαδήποτε προσαρμογή στους χώρους μας για τη μείωση των κινδύνων. Επί του παρόντος, η βιομηχανία ψυχαγωγίας δεν μπορεί καν να εγγραφεί στο SHA ή στο SHA+, αν και μπορεί να ολοκληρώσει το Thai Stop Covid-19 Plus, το οποίο χρησιμοποιείται τώρα στην Μπανγκόκ.» κατέληξε ο Ανάν.

Η CCSA φέρεται να λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις και να τις συζητήσει στο «εγγύς μέλλον», αν και η επόμενη μεγάλη συνάντησή τους δεν έχει οριστεί γύρω στις 26 Νοεμβρίου.

Τέλος, όπως καλύψαμε χθες, μια ομάδα με επικεφαλής την κ. Punnipa Flowers και την κυρία Lisa Hamilton που εκπροσωπεί πάνω από 400 επιχειρηματίες μπαρ και νυχτερινής διασκέδασης στην Πατάγια υπέβαλε αιτήματα και αιτήματα στον Δήμαρχο και τον Κυβερνήτη της επαρχίας να ζητήσουν να αρθεί η απαγόρευση του αλκοόλ στα εστιατόρια τοπικά και να επιτραπεί ο χώρος τους. για να ανοίξω ως «εξαίρεση» παρόμοια με χώρους στην Μπανγκόκ, το Κο Σαμούι και το Πουκέτ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Pattaya, Sonthaya Khunplume, οι αναφορές και τα αιτήματα διαβιβάστηκαν επίσης στην CCSA και στις σχετικές επιτροπές, συμπεριλαμβανομένης αυτής με τον General Supot και υποστήριξε πλήρως το άνοιγμα, αλλά χρειαζόταν την έγκριση της CCSA. Ο Δήμαρχος είπε επίσης ότι ο ίδιος, ο κυβερνήτης και άλλοι αρμόδιοι αξιωματούχοι του Chonburi θα συνεχίσουν να συναντώνται και να συζητούν με την CCSA για να άρουν την απαγόρευση του αλκοόλ και να βοηθήσουν τους τοπικούς ηγέτες και όσους είχαν υποβάλει και υποστηρίξουν την αναφορά.

Επιπλέον, οκτώ μεγάλες ενώσεις τουρισμού και φιλοξενίας Chonburi υπέβαλαν επίσης επίσημο αίτημα το Σαββατοκύριακο στην CCSA για άρση της απαγόρευσης, δηλώνοντας ότι βλάπτει τον τουρισμό στην περιοχή συνολικά και βλάπτει κάθε κλάδο καθώς αποτρέπει τους ξένους τουρίστες. Τα μέσα TPN θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά αυτήν την ιστορία και τις περαιτέρω εξελίξεις καθώς το ενδιαφέρον από τους αναγνώστες ήταν μεγάλο, με εκατοντάδες σχόλια τις τελευταίες ημέρες. Δύο άτυπες, αντιεπιστημονικές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης του TPN στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ότι περίπου το 80% των αναγνωστών υποστήριξε την άρση της απαγόρευσης του αλκοόλ στην Πατάγια.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.