Επιδρομές σε μπαρ και εστιατόριο της Patong για φερόμενη πώληση αλκοόλ παραβιάζοντας τις μετρήσεις Covid-19 στο Πουκέτ, η αστυνομία δεσμεύεται για περαιτέρω επιβολή

Πατόνγκ, Πουκέτ –

Η αστυνομία της Patong εισέβαλε σε μπαρ και ένα εστιατόριο στην Patong χθες το βράδυ, 21 Σεπτεμβρίουst, 2021, φέρεται να βρήκε τόσο ξένους υπηκόους όσο και Ταϊλανδούς να πίνουν αλκοόλ που η αστυνομία της Patong είπε ότι παραβίαζε την εντολή Ελέγχου Νόσων του Πουκέτ για τον έλεγχο της εξάπλωσης του Covid-19.

Η επιδρομή ακολούθησε την αστυνομία που δήλωσε ότι έλαβε καταγγελίες από ενδιαφερόμενους πολίτες ότι αλλοδαποί και Ταϊλανδοί συγκεντρώνονταν «κρυφά» και έπιναν αλκοόλ σε μπαρ και εστιατόρια στην Πατόνγκ. Η αστυνομία της Patong είπε επίσης ότι είχε δει πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με μπαρ και εστιατόρια που ανοίγουν και σερβίρουν αλκοόλ, κάτι που αντίκειται σε εθνικές παραγγελίες από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA. Η αστυνομία της Patong ισχυρίστηκε ότι δεν είχαν ιδέα ότι αυτό συνέβαινε μέχρι να ενημερωθεί από το κοινό και να δει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Πουκέτ και πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τουρίστες Sandbox, πολλά μπαρ είχαν ανοίξει «ανεπίσημα» σε όλο το νησί και εστιατόρια που σερβίρουν αλκοόλ σε κούπες καφέ ή φλιτζάνια τσαγιού για αρκετό καιρό χωρίς αυστηρή επιβολή. Τα μέσα TPN δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα αυτούς τους ισχυρισμούς.

Τα μπαρ έχουν κλείσει νόμιμα από την CCSA από τον Απρίλιο, για σχεδόν έξι μήνες, και τα εστιατόρια δεν μπορούν επί του παρόντος να πουλήσουν νόμιμα αλκοόλ, αν και σε ορισμένες περιοχές, όπως το Πουκέτ, επιτρεπόταν για λίγο πριν αποκατασταθεί η παραγγελία λόγω «ανησυχίας» για την εξάπλωση του Covid19. Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι αυτό συνέβη παρά σχεδόν όλες οι περιπτώσεις Covid-19 στο Πουκέτ που εντοπίστηκαν σε μετανάστες εργάτες, κοινότητες αλιείας και κοινότητες τσιγγάνων που δεν είχαν καμία αλληλεπίδραση με τουρίστες στο Πουκέτ ούτε με την τουριστική βιομηχανία Sandbox. Επιπλέον, το νησί είναι εξαιρετικά εμβολιασμένο και όλοι οι τουρίστες, εγχώριοι και ξένοι, πρέπει να αποδείξουν ότι είναι εμβολιασμένοι και να περάσουν πολλαπλά τεστ Covid-19.

Η επαρχιακή αστυνομία του Πουκέτ αναφέρει ότι η αστυνομία της Πατόνγκ πραγματοποίησε έφοδο στα «Sweetie Bar», «Twenty One» και «Harrys Restaurant» στην Πατόνγκ. Πουλούσαν αλκοόλ σε τουρίστες, σύμφωνα με την αστυνομία του Πατόνγκ και του Πουκέτ.

Τα μπαρ και οι ιδιοκτήτες εστιατορίων αντιμετωπίζουν πολλαπλές κατηγορίες για προσβολή των εντολών ελέγχου της νόσου του Πουκέτ που απαγορεύουν τις πωλήσεις και την κατανάλωση αλκοόλ στα μπαρ. Αυτό παραβιάζει επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία του Πουκέτ, τις εθνικές εντολές που απαγορεύουν το άνοιγμα χώρων διασκέδασης, ανεξάρτητα από το αν πωλούν αλκοόλ ή όχι. Τα εστιατόρια επιτρέπεται να ανοίγουν για φαγητό στο Πουκέτ, αλλά πρέπει να έχουν κατάλληλες άδειες για να σερβίρουν φαγητό και να είναι κατά κύριο λόγο τοποθεσία εξυπηρέτησης φαγητού, σύμφωνα με την αστυνομία του Πουκέτ. Οι πωλήσεις αλκοόλ εξακολουθούν να απαγορεύονται νομικά στα εστιατόρια του Πουκέτ.

Οι μη δημοφιλείς παραγγελίες παρέμειναν σε ισχύ παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τουριστικούς αξιωματούχους να χαλαρώσουν τους κανόνες, δηλώνοντας ότι δεν υπήρχε σημάδι εξάπλωσης του Covid-19 από τους χώρους ή την κατανάλωση αλκοόλ και ότι οι τουρίστες περίμεναν ότι οι χώροι διασκέδασης θα ήταν ανοιχτοί. Η CCSA πρόκειται να επανεξετάσει τους κανόνες στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, όπως σημειώνουμε εδώ. Ωστόσο, είναι απλώς μια συζήτηση και πρόταση και δεν υπάρχει εγγύηση για χαλάρωση των κανόνων είτε σε εθνικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο.

Τα ονόματα των συλληφθέντων αποκρύφθηκαν από την αστυνομία της Patong. Δεν αναφέρθηκε εάν οι πελάτες αντιμετώπιζαν χρεώσεις, ωστόσο, σε προηγούμενες επιδρομές μετά την απαγόρευση της νυχτερινής διασκέδασης και των χώρων διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων πρόσφατων όπως αυτό, Οι πελάτες έχουν επίσης αντιμετωπίσει δρακόντεια πρόστιμα, ακόμη και την πιθανότητα φυλάκισης για παραβίαση εντολών ελέγχου του Covid-19.

Η αστυνομία του Πουκέτ και της Πατόνγκ έχει προειδοποιήσει τις επιχειρήσεις ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν να καταστρέφουν τα μπαρ που ανοίγουν παράνομα και χώρους πώλησης οινοπνεύματος έναντι των τρεχουσών εντολών ελέγχου ασθενειών και των οδηγιών CCSA. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, με βάση αρκετούς τουρίστες Sandbox που μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης του TPN σήμερα το βράδυ, αλλά ήθελαν να μείνουν ανώνυμοι, σε εκτεταμένο κλείσιμο μπαρ σε όλο το νησί που ήταν ανοιχτά, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν την κατάσταση, για περισσότερο από ένα μήνα χωρίς αυστηρή επιβολή. να προσπαθήσει να τονώσει τον τουρισμό και τους τουρίστες Sandbox.

Προς το παρόν, τουλάχιστον έως ότου η CCSA επανεξετάσει τους κανόνες που ορίστηκαν για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το πάρτι φαίνεται να έχει τελειώσει.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4.33 (6 ψήφους)
Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.