Ταϊλανδοί και ξένοι πελάτες συνελήφθησαν για φερόμενους ότι έπιναν αλκοόλ και έπαιζαν μπιλιάρδο στο εστιατόριο Koh Samui

ΦΩΤΟ: Naewna

Surat Thani -

Μια ομάδα Ταϊλανδών και ξένων πελατών συνελήφθησαν σε ένα εστιατόριο στην υποπεριφέρεια Bo Put του Koh Samui το Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου, αφού φέρεται να ήπιαν αλκοολούχα ποτά, να παίξουν τζόγο και να πυροβολήσουν, παραβιάζοντας τις επαρχιακές διαταγές του Surat Thani για να αποτρέψουν την εξάπλωση του Covid- 19 Κορωνοϊός.

Περίπου 20 πελάτες πιάστηκαν να πίνουν αλκοόλ μέσα στα εστιατόρια και να παίζουν μπιλιάρδο κατά την άφιξη της αστυνομίας. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι προσέγγισαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος για αρχικό έλεγχο.

ΦΩΤΟ: Naewna

Ο ιδιοκτήτης φέρεται να ομολόγησε ότι πουλούσε αλκοολούχα ποτά στους πελάτες και έκρυβε τα ποτά βάζοντας σε κεραμικές κούπες καφέ για να επιχειρήσει να ξεγελάσει τους υπαλλήλους. Αρχικά κατηγορήθηκε επειδή πουλούσε αλκοολούχα ποτά και επέτρεπε σε άλλους να καταναλώνουν αλκοόλ και να παίζουν μπιλιάρδο μέσα στο εστιατόριο.

Όλοι οι πελάτες οδηγήθηκαν επίσης σε τοπικό αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω ανάκριση και νομικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τους νόμους περί έκτακτων διαταγμάτων, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυστηρά πρόστιμα και ακόμη και πιθανή φυλάκιση.

Νομικά, οι πωλήσεις αλκοόλ σε εστιατόρια εξακολουθούν να είναι αντίθετες με την εντολή του Κέντρου Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, η επιβολή αυτής της εντολής μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την τοποθεσία, σημειώνει η TPN.

Τα μπαρ και οι χώροι που σχετίζονται με τη νυχτερινή ζωή έχουν κλείσει σε εθνικό επίπεδο για σχεδόν έξι μήνες με εντολή της CCSA. Οι εντολές και τα κλεισίματα, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν πολύ αντιδημοφιλή τόσο στους πρώην κατοίκους όσο και στους Ταϊλανδούς υπηκόους σε όλη τη χώρα και με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να συνεχίζουν να ζητούν από τους αξιωματούχους να τερματίσουν την απαγόρευση του αλκοόλ στα εστιατόρια και να εξετάσουν την απαγόρευση της νυχτερινής οικονομίας.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η CCSA έχει κολλήσει στα όπλα της έτσι ώστε να το πω, και δεν έχει ανακοινώσει κανένα σχέδιο για χαλάρωση των περιορισμών σε αυτούς τους τομείς, τουλάχιστον προς το παρόν. Η CCSA πρόκειται να επανεξετάσει τους ισχύοντες κανονισμούς και τα μέτρα στα τέλη Σεπτεμβρίου και πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ελπίζουν ότι σε περιοχές με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, χαμηλούς αριθμούς κρουσμάτων Covid-19 ή και τα δύο ότι οι κανόνες θα χαλαρώσουν.

Αυτό μένει να το δούμε και προς το παρόν, το να πίνετε ένα αλκοολούχο ποτό με το γεύμα σας ή σε ένα μπαρ παραμένει αντίθετο με το νόμο στην Ταϊλάνδη, τεχνικά, αν και η επιβολή μπορεί να διαφέρει.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.71 (7 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.