Ταϊλανδικό Κέντρο Covid-19 θα συζητήσει τη σταδιακή επαναλειτουργία κινηματογράφων και χώρων ψυχαγωγίας σε όλη τη χώρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Δημοσίευση σήμερα

Μπανγκόκ -

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) σχεδιάζει να συζητήσει τη σταδιακή επαναλειτουργία των κινηματογράφων και των χώρων ψυχαγωγίας σε μια μεγάλη γενική συνέλευση την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου.

Ο βοηθός εκπρόσωπος της CCSA Apisamai Srirangsan δήλωσε σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου, ότι η γενική συνέλευση της CCSA θα συζητήσει διάφορα θέματα όπως προτείνει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, συμπεριλαμβανομένης της επαναλειτουργίας κινηματογραφικών αιθουσών και χώρων ψυχαγωγίας όπως μπαρ, νυχτερινή ζωή, χώρους ζωντανής μουσικής, θέατρα και περισσότερο.

Ωστόσο, ο βοηθός εκπρόσωπος τόνισε ότι εάν εγκριθεί, η επαναλειτουργία θα γίνει με σταδιακό, σταθερό και ασφαλή τρόπο και κάθε επαρχία και περιοχή μπορεί να υποβάλει αίτηση σε διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, ανάλογα με το αν είναι έτοιμες ή όχι. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα εγκαίνια πέρυσι και τον Ιανουάριο, πιθανότατα δεν θα ήταν ένα άνοιγμα ολόκληρου του τομέα της ψυχαγωγίας ταυτόχρονα, αλλά πιθανότατα με κλιμακωτά, ασφαλή βήματα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Ο Δρ Apisamai πρόσθεσε: «Το σχέδιο μπορεί να εφαρμοστεί διαφορετικά σε κάθε τομέα, εάν εγκριθεί από την CCSA. Ενδέχεται να μην εφαρμόζεται ταυτόχρονα σε εθνικό επίπεδο και θα βασίζεται όχι μόνο σε κρούσματα, αλλά και στα επίπεδα εμβολιασμού και στην ικανότητα του νοσοκομείου. Αν κάποια επαρχία δεν είναι έτοιμη, τότε μην βιαστείτε. Αλλά αν είναι έτοιμοι, μπορούν να το κάνουν. Εάν όλοι οι τομείς συμφωνήσουν να συνεργαστούν έτσι, τότε σίγουρα θα ξεπεράσουμε αυτή την κρίση μαζί μακροπρόθεσμα».

Το Pattaya News/TPN Media σημείωσε ότι οι κινηματογραφικές επιχειρήσεις και οι χώροι ψυχαγωγίας έλαβαν εντολή να κλείσουν από τις 10 Απριλίου του τρέχοντος έτους μετά από μεγάλα cluster του Covid-19 σε χώρους ψυχαγωγίας Thong Lor και εργάτες κατασκευών στην Μπανγκόκ και τις γειτονιές της.

Ένας από τους κορυφαίους κινηματογράφους της Ταϊλάνδης "Major Cineplex" είχε χάσει τρομερά συνολικά 527 εκατομμύρια μπατ λόγω της αστάθειας της κατάστασης του Covid-19 το 2020 και συνέχισε να χάνει 120 εκατομμύρια μπατ το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τις εκθέσεις τους. Αν και οι κινηματογράφοι επιτρέπεται να ανοίγουν αυτήν τη στιγμή σε ορισμένες επαρχίες χαμηλού κινδύνου, όπως τμήματα του Βορρά και του Βορειοανατολικού, το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους προέρχεται από περιοχές όπως η Μπανγκόκ και το Τσονμπούρι που έχουν λάβει εντολές κλεισίματος για σχεδόν έξι μήνες για τον τομέα. .

Όσον αφορά τον τομέα της νυχτερινής ζωής, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων παρακαλούν την CCSA εδώ και μήνες για ένα σχέδιο ανοίγματος ή οικονομική βοήθεια για τους χώρους τους που έχουν κλείσει χωρίς φαινομενικά κανένα σχέδιο να ανοίξουν ξανά. Καθώς αυξάνονται οι συζητήσεις σχετικά με το ευρύτερο άνοιγμα στους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες, η βιομηχανία ψυχαγωγίας πιέζει να ανοίξει, καθώς δηλώνουν ότι ο τομέας τους είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς τουρίστες για τις διακοπές τους.

Οι μουσικοί έχουν επίσης καταστραφεί από τους περιορισμούς και το κλείσιμο του Covid-19 και είναι σεβαστοί στην Ταϊλάνδη.  Έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την CCSA να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην εργασία τους με προφυλάξεις και κανόνες. Όταν το dine-in επετράπη να ανοίξει ξανά στην Μπανγκόκ και σε άλλες 28 επαρχίες στις αρχές Σεπτεμβρίου, οι μουσικοί ήλπιζαν ότι θα τους επιτραπεί να εμφανιστούν τουλάχιστον σε εστιατόρια που έχουν τη μουσική ως αξιοθέατο. Δυστυχώς, η CCSA έκλεισε αυτήν την πρόταση νωρίτερα αυτό το μήνα, αφήνοντας τη βιομηχανία της ζωντανής μουσικής ακόμα χωρίς δουλειά.

Καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού αυξάνονται, ωστόσο, και οι αριθμοί που δημοσιεύονται από την CCSA όσον αφορά τα κρούσματα Covid-19 και ιδιαίτερα τους θανάτους είναι χαμηλότεροι, η συζήτηση έχει ξεκινήσει για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες σχετικά με την επαναλειτουργία της κλειστής βιομηχανίας ψυχαγωγίας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους οικονομία της Πατάγια.

Αυτό έρχεται επίσης ως πόλη Πατάγια Οι ηγέτες έχουν ανακοινώσει προσωρινά προγραμματισμό εκδηλώσεων για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με την ελπίδα ότι η εξαιρετικά επιταχυνόμενη εκστρατεία εμβολιασμού θα είναι σε επίπεδο που θα επιτρέψει στην πόλη να ανοίξει πλήρως και να επιστρέψει κάπως στην κανονικότητα.

Τα μέσα TPN θα παρέχουν πλήρεις ενημερώσεις από αυτές τις συναντήσεις μόλις ολοκληρωθούν. Τονίζουμε ότι είναι απλώς «συζητήσεις» σε αυτό το σημείο και δεν υπάρχει εγγύηση ότι κάτι θα ξανανοίξει σύντομα, ωστόσο, είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να φέρουμε τουλάχιστον τελικά τις συζητήσεις στο τραπέζι μετά από σχεδόν έξι μήνες.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.6 (5 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.