Λεπτομέρειες σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο «επαναλειτουργίας» της Pattaya τον Οκτώβριο, άλλες περιοχές που προτείνονται επίσης από την Αρχή Τουρισμού

Εθνική -

Τέσσερις ακόμη περιοχές, συγκεκριμένα οι Chiang Khan, Koh Kood, Koh Chang και Koh Samet, εγκρίνονται κατ' αρχήν για να προστεθούν στον κατάλογο των πιλοτικών περιοχών στο πλαίσιο του σχεδίου επαναλειτουργίας της Ταϊλάνδης εντός 120 ημερών, σύμφωνα με την έγκριση των υπουργών σε διαδικτυακή διάσκεψη. χθες 1η Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, περισσότερες λεπτομέρειες του προτεινόμενου και εγκεκριμένου κατ' αρχήν σχεδίου Pattaya Bubble and Seal αποκαλύφθηκαν πριν από την τελική πρόταση στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) και στο Υπουργικό Συμβούλιο της Ταϊλάνδης αργότερα αυτόν τον μήνα (Δείτε παρακάτω).

Ο Δρ. Satit Pitutecha, Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Υγείας, φιλοξένησε τη διάσκεψη με τη διευθύνουσα επιτροπή για την ανάπτυξη της Ταϊλάνδης σε διεθνές κέντρο υγείας (Medical Hub Policy), μαζί με τον Υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού Phiphat Ratchakitprakarn και τον Thares Krasanairawiwong, Γενικό Διευθυντή του Τμήματος Υποστήριξης Υπηρεσιών Υγείας, Υπουργείο Υγείας.

Η συνεδρίαση ενέκρινε, κατ' αρχήν, πέντε προτάσεις, συμπεριλαμβανομένων των κατευθυντήριων γραμμών, των μέτρων και των πρόσθετων τομέων για την ένταξη των χωρών που θα ανοίξουν ξανά εντός 120 ημερών σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική.

Το Chiang Khan της επαρχίας Loei, το Koh Kood και το Koh Chang της επαρχίας Trat και το Koh Samet της επαρχίας Rayong θα ενωθούν με την Bangkok, το Chiang Mai, τη Hua Hin και την Pattaya στο σχέδιο επαναλειτουργίας τον Οκτώβριο με τη μέθοδο τουρισμού «Bubble and Sealed» (βλ. παρακάτω). Οι τομείς θα παρουσιαστούν στη συνέχεια στην υπουργική επιτροπή.

สาธิต

Οι υπουργοί υποστηρίζουν επίσης την εγχώρια παραγωγή 4 τύπων εμβολίων ως κόμβο παραγωγής στην Ταϊλάνδη και θα προτείνουν την ιδέα στην επιτροπή του υπουργικού συμβουλίου για οικονομική υποστήριξη και καταχώριση άδειας από τον FDA. Τα εμβόλια Covid-19 είναι τα ChulaCov19, Baiya Vaccine, Covid-19 HXP – GPO Vac και ένα ρινικό σπρέι Covid-19 της Biotech.

Ακολουθώντας την Πολιτική Ιατρικού Κέντρου, η σύσκεψη ενθαρρύνει την ανάπτυξη του Κέντρου Ευεξίας της Ταϊλάνδης καθώς και του ταϊλανδέζικου μασάζ και των ταϊλανδέζικων σπα για να επιτευχθούν τα διεθνή πρότυπα.

Οι διαδρομές τουρισμού υγείας σε εννέα επαρχίες θα παρουσιαστούν επίσης στην επιτροπή του υπουργικού συμβουλίου για να γίνουν αυτό που ελπίζουν ότι θα είναι το παγκόσμιο κέντρο βοτάνων με τη χρήση κάνναβης και φυτικών προϊόντων. Οι επαρχίες είναι Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Nong Khai, Loei, Nong Bua Lamphu, Bueng Kan, Nakhon Ratchasima, Prachin Buri (Aphai Phubet) και Buriram (μοντέλο Non Malai).

Η TPN Media σημειώνει ότι η Pattaya εξακολουθεί να είναι στην ημερήσια διάταξη για «ξανάνοιγμά» τον Οκτώβριο και προγραμματίζεται να λάβει τελική έγκριση αργότερα αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, αυτό που η κυβέρνηση θεωρεί «ξανάνοιγμά» και αυτό που εξετάζει ο μέσος τουρίστας θα είναι πιθανώς πολύ διαφορετικές ιδέες.

Το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή και υπόκειται σε αλλαγές, βασίζεται σε μια τυπική πλατφόρμα λειτουργίας «φούσκα και σφραγίδα», παρόμοια με αυτήν του Koh Samui επί του παρόντος. Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι ένας τουρίστας θα πρέπει να μείνει σε ένα θέρετρο που πληροί τα πρότυπα SHA (Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας) στην περιοχή Pattaya για τουλάχιστον επτά ημέρες. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις του θέρετρου, αλλά δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη συνολική περιοχή. Θα πρέπει επίσης να περάσουν από πολλά στεφάνια στο σπίτι για να φτάσουν εδώ, όπως τεστ Covid-19, απόδειξη εμβολιασμού και πιστοποιητικό έγκρισης από την πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο της Ταϊλάνδης, καθώς και υποχρεωτική ασφάλιση.

Μετά από δύο τεστ Covid-19 τις πρώτες επτά ημέρες στο θέρετρο, Στη συνέχεια, ο τουρίστας θα μπορούσε να πραγματοποιήσει περιηγήσεις στην περιοχή Pattaya σε εγκεκριμένες τοποθεσίες. Τα πρώτα σημεία που ονομάστηκαν ήταν οι κήποι Nong Nooch, ο λόφος του Βούδα, νησιά, θαλάσσιες δραστηριότητες όπως καταδύσεις, Sanctuary of Truth, Wat Yansangwararam, Khao Kheow Open Zoo, η πλωτή αγορά, Rubber Land, Underwater World και άλλα αξιοθέατα που θα ήταν εύκολο για κάποιον να κοινωνική απόσταση με μικρό κίνδυνο εξάπλωσης του Covid-19. Καμία από αυτές τις εκδρομές δεν θα ήταν «υποχρεωτική» και κάποιος θα μπορούσε απλώς να μείνει στο θέρετρο αν το επιθυμούσε.

Μετά από ένα τελικό τεστ Covid-19, θα επιτρεπόταν κάποιος να ταξιδέψει όπου επιθυμούσε μετά από δεκατέσσερις ημέρες, σύμφωνα με την πρόταση. Αν και μερικοί άνθρωποι σίγουρα θα επέλεγαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ειδικά εκείνοι που μένουν μόνιμα στην εξοχή ή χιονοπουλάκια, πολλοί θα προτιμούσαν να μην μπουν καθόλου σε καραντίνα ή να μπορούν να επισκεφτούν τις τοποθεσίες και τους προορισμούς της επιλογής τους, όπως η διάσημη νυχτερινή ζωή ή τα μπαρ της Pattaya. που δεν έχουν καμία εγγύηση ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν τον Οκτώβριο και επί του παρόντος είναι κλειστά από τις 10 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Όσο για ένα αληθινό στυλ χωρίς καραντίνα «ξανοίγοντας» σε εμβολιασμένους ξένους τουρίστες με όλους τους επιχειρηματικούς τομείς πλήρως ανοιχτούς Αυτό είναι απίθανο να συμβεί τουλάχιστον μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Πατάγια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, Sonthaya Khunplume, μιλώντας σε εκδήλωση εμβολιασμού.

Ωστόσο, Υπάρχουν επιλογές με το Πουκέτ και το Χούα Χιν να προσφέρουν "Sandboxes" αντί για φούσκα και σφραγίδα για προοπτικούς τουρίστες με πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.5 (8 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.