Το Chonburi, το Chachoengsao και το Ayutthaya προστέθηκαν στις επαρχίες μέγιστου ελέγχου, με ισχύ αυτή την Τρίτη, ανακοινώνει σήμερα το πρωί η Royal Gazette

Εθνική -

Η Βασιλική Εφημερίδα της Ταϊλάνδης σήμερα, 18 Ιουλίου, πρόσθεσε τις Chachoengsao, Chonburi (Πατρίδα της Pattaya) και Ayutthaya στη λίστα με τις 13 επαρχίες μέγιστου ελέγχου της σκούρα-κόκκινης ζώνης, με ισχύ αυτή την Τρίτη, 20 Ιουλίου.

Παρόμοια με την πρώτη ανακοίνωση μέγιστου ελέγχου σε 10 επαρχίες, ο περιορισμός των περιττών μετακινήσεων και ταξιδιών συνιστάται ανεπιφύλακτα για πιθανή μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 και του αυξανόμενου αριθμού μολύνσεων στις επαρχίες των υψηλότερων ελεγχόμενων ζωνών. Σημεία ελέγχου θα υπάρχουν σε όλες τις επαρχίες μέγιστου ελέγχου, σύμφωνα με τις αρχές, για να διαπιστωθεί εάν το ταξίδι των ανθρώπων είναι απαραίτητο και να αποθαρρύνουν τα ταξίδια. Το συνολικό μήνυμα είναι «Μένουμε στο σπίτι».

Οι άνθρωποι καλούνται να εργάζονται από το σπίτι, ειδικά οι κρατικές υπηρεσίες. Η γενική προσδοκία είναι ότι οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να επιτρέψει στο προσωπικό της να εργάζεται από το σπίτι.

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές είναι ότι το «αίτημα» της παραμονής στο σπίτι από τις 9:00 μ.μ. έως τις 4:00 π.μ. στο Chonburi θα είναι πλέον «παραγγελία». Αυτό σημαίνει ότι οι νομικές εντολές μπορούν να εφαρμοστούν σε όσους βρίσκονται έξω χωρίς ουσιαστικό λόγο να το κάνουν, όπως μια επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Οι δημόσιες συγκοινωνίες θα ανασταλούν επίσης κατά τις ώρες παραμονής στο σπίτι, όπως η Μπανγκόκ.

Τα αυστηρά προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν:

1. Δεν υπάρχει πολιτική για φαγητό σε εστιατόρια. Το φαγητό πρέπει να είναι μόνο για φαγητό σε πακέτο. Τα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων των καροτσιών τροφίμων, πρέπει να είναι κλειστά στις 8:00. Δεν υπάρχουν ήδη πωλήσεις αλκοόλ στα εστιατόρια για πάνω από τρεις μήνες.

2. Κλείσιμο εμπορικών κέντρων και άλλων παρόμοιων καταστημάτων, εκτός από τα βασικά τμήματα των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων, των τροφίμων, των παντοπωλείων, των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και των κέντρων εμβολιασμού εντός εμπορικών κέντρων. Μπορούν να ανοίξουν μέχρι τις 8:00.

3. Επιτρέπεται το άνοιγμα ξενοδοχείων και παρόμοιων καταλυμάτων, αλλά πρέπει να απέχουν από τη διοργάνωση οποιουδήποτε τύπου συναντήσεων, σεμιναρίων ή δεξιώσεων. Οι ανέσεις του ξενοδοχείου πρέπει να ακολουθούν τους ίδιους κανόνες με τις συνολικές παραγγελίες, όπως τα εστιατόρια μόνο σε πακέτο.

4. Ψιλικατζίδικα και αγορές μπορεί να λειτουργήσει με περιορισμένες ώρες. Πρέπει να είναι κλειστό από τις 8:00. έως τις 4:00 π.μ. Ναι, αυτό σημαίνει 7-11 και Family Mart.

5. Σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ιδρύματα κατάρτισης και άλλα παρόμοια εκπαιδευτικά ιδρύματα επιτρέπεται τεχνικά να ανοίγουν για ορισμένα πράγματα όπως οι δάσκαλοι που διδάσκουν εξ αποστάσεως αλλά πρέπει να συμμορφώνεται αυστηρά με τα υγειονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν προηγουμένως. Η αυτοπροσώπως μάθηση μαθητών σε επαρχίες με σκούρο κόκκινο χρώμα δεν πραγματοποιείταιε, με εξαίρεση ορισμένους μαθητές ειδικής αγωγής. Τα σχολεία του Τσονμπούρι είναι πλέον κλειστά εδώ και μήνες, δυστυχώς.

Καταστήματα κατασκευαστικού εξοπλισμού, τράπεζες, καταστήματα τροφών για κατοικίδια, φαρμακεία, βενζινάδικα, καταστήματα ιατρικών ειδών και παρόμοια καταστήματα που πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και υπηρεσίες παράδοσης μέσω διαδικτύου, μπορούν να λειτουργούν όπως απαιτείται και πρέπει να ακολουθούν αυστηρά τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης της νόσου από την κυβέρνηση.

Όλοι οι χώροι που έκλεισαν αναγκαστικά στο παρελθόν, όπως μπαρ, διασκέδαση κ.λπ., πρέπει να παραμείνουν κλειστοί.

Το όριο συγκέντρωσης αλλάζει από 50 σε 5. Απαγορεύεται η συγκέντρωση άνω των 5 ατόμων χωρίς άδεια από επαρχιακούς αξιωματούχους.  Απαγορεύεται η συγκέντρωση περισσότερων από ΕΝΑ ατόμων για να πιουν αλκοόλ.

Όλα τα μέτρα που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν την Τρίτη 20 Ιουλίου μέχρι νεωτέρας.

Σημείωση, η Chonburi δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει συγκεκριμένες παραγγελίες, αν και μοιράστηκε τις γενικές εντολές ζώνης μέγιστου ελέγχου που αναφέρονται παραπάνω στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν η επιχείρησή σας μπορεί να ανοίξει, καλέστε το τηλεφωνικό κέντρο της πόλης στο 1337. Οι γενικές παραγγελίες για ζώνες μέγιστου ελέγχου δεν ανέφεραν συγκεκριμένα παραλίες, πισίνες, γυμναστήρια ή καταστήματα μασάζ, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί για και αυτά τα στοιχεία. Οι δύο τελευταίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κλείσουν όπως σε άλλες επαρχίες μέγιστου ελέγχου, οι δύο πρώτες πιθανότατα θα είναι απόφαση του κυβερνήτη.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.8 (5 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.