Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ανακοινώνει αυστηρά μέτρα ελέγχου του Covid-19 στις επαρχίες της Σκοτεινής Κόκκινης Ζώνης, με ισχύ από τη Δευτέρα

Μπανγκόκ -

Το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 (CCSA) σήμερα το πρωί, 9 Ιουλίου, ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα ελέγχου του Covid-19 που εφαρμόζονται σε δέκα επαρχίες για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τον αριθμό των καθημερινών μολύνσεων Covid-19, με ισχύ από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου*.

*Τα σημεία ελέγχου για τον έλεγχο της κίνησης, ιδίως διαεπαρχιακών και εκτός σκούρων κόκκινων ζωνών, θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 10 Ιουλίου.

Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ σε δέκα επαρχίες στις Σκούρες Κόκκινες Ζώνες, ένα σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης που χρησιμοποιείται στην Ταϊλάνδη για τον προσδιορισμό του επιπέδου των περιορισμών Covid-19, συγκεκριμένα Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Nakhon Pathom και Samut Sakhon, Yala, Songkhla, Narathiwas και Pattani. 

Το Chonburi, το σπίτι της Pattaya, δεν περιλαμβάνεται. Προειδοποιούμε, ωστόσο, ότι οι κυβερνήτες στις επαρχίες έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τους κανόνες εάν το επιθυμούν.

Εγκεκριμένα από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA), του οποίου προεδρεύει ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

Για έξι επαρχίες της Μπανγκόκ και της γειτονιάς της

(1) Εργασία από το σπίτι στη μέγιστη χωρητικότητα, εκτός από τις επιχειρήσεις απαραίτητων υπηρεσιών και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Ουσιαστικά, κάθε εταιρεία που μπορεί να έχει το προσωπικό της να εργάζεται από το σπίτι, πρέπει να το κάνει.

(2) Κλείσιμο εμπορικών κέντρων, εκτός από τα τμήματα των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων, των τροφίμων, των παντοπωλείων, των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και των κέντρων εμβολιασμού εντός εμπορικών κέντρων. Μπορούν να ανοίξουν μέχρι τις 8:00.

(3) Ψιλικατζίδικα και αγορές πρέπει να κλείσει από 8:00 ΜΜ. έως τις 4:00 π.μ.

(4) Δημόσιες συγκοινωνίες πρέπει να κλείσει από 9:00 ΜΜ. έως τις 4:00 π.μ της επόμενης ημέρας (Ορισμένες αναφορές ανέφεραν 3:00 π.μ., αυτό θα μπορούσε να αλλάξει)

(5) Χωρίς πολιτική για φαγητό σε εστιατόρια, καθώς και μη πωλήσεις αλκοόλ. Τα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων των καροτσιών τροφίμων, πρέπει να είναι κλειστά στις 8:00.

(6) Κλείσιμο σπα, κέντρων ομορφιάς και αίθουσες μασάζ

(7) Τα δημόσια πάρκα πρέπει να είναι κλειστά στις 8:00.

(8) Όλα τα άλλα μέτρα κλεισίματος που ίσχυαν προηγουμένως ως μέρος των ζωνών του σκούρου κόκκινου εξακολουθούν να ισχύουν, όπως το κλείσιμο των μπαρ, της ψυχαγωγίας, των γυμναστηρίων, των υδάτινων πάρκων, των αιθουσών πισίνας κ.λπ.

Για όλες τις επαρχίες της Σκοτεινής Κόκκινης Ζώνης

(8) Μείνετε στο σπίτι όλη τη νύχτα εκτός από έκτακτα περιστατικά από τις 9:00 μ.μ. έως τις 4:00 π.μ. 

(9) Αποφύγετε τα περιττά ταξίδια, εκτός από την αγορά τροφίμων και την υγειονομική περίθαλψη.

(10) Απαγόρευση μεγάλων συγκεντρώσεων με περισσότερα από 5 άτομα, εκτός από κηδείες

Συνιστάται στις εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών να μειώσουν τις υπηρεσίες τους. Εν τω μεταξύ, οι αρμόδιες αρχές θα επιβάλουν επίσης αυστηρότερους κανονισμούς και θα δημιουργήσουν σημεία ελέγχου για να ελαχιστοποιήσουν την κίνηση των ανθρώπων από τις Σκοτεινές Κόκκινες Ζώνες, από αύριο 10 Ιουλίου.

Οι χρωματικές ζώνες κωδικοποίησης έχουν επίσης επανακωδικοποιηθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Δεν βρέθηκαν επιπλέον ζώνες "Σκούρο κόκκινο", ωστόσο, προστέθηκαν πολλές ακόμη κόκκινες και πορτοκαλί ζώνες. Ένας πλήρης χάρτης μπορεί να βρεθεί στην καθημερινή ανακεφαλαίωση του Covid-19.

Η CCSA τονίζει επίσης τα δημόσια προσωπικά προληπτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας, της αποφυγής στενής επαφής μεταξύ τους και ή της κατανάλωσης μαζί στο σπίτι και στο χώρο εργασίας

Κατά τη συνεδρίαση της CCSA, ο Πρωθυπουργός, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του λόγω στενής επαφής με άτομο με Covid-19, ανακοίνωσε επίσης μέσω τηλεδιάσκεψης ότι δεν θα δεχόταν τον μισθό του για τρεις μήνες προκειμένου να χρήματα που θα δαπανηθούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης του Covid-19 στη χώρα.

Ο μισθός του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ήταν 75,590 μπατ με επιπλέον 50,000 για τον ρόλο του πρωθυπουργού, δηλώνοντας συνολικά 125,590 μπατ το μήνα ή 376,770 μπατ για τρεις μήνες.

Όλα τα μέτρα που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν μέχρι νεωτέρας.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.33 (3 ψήφους)
Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.