ΑΝΑΛΗΨΗ: Η Ταϊλάνδη εντοπίζει καθημερινά 9,276 μολύνσεις Covid-19 με 72 επιπλέον θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, πλήρεις λεπτομέρειες από τη μεγάλη συνεδρίαση της CCSA σήμερα

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη ανακάλυψε συνολικά 9,276 καθημερινές μολύνσεις Covid-19 με 72 επιπλέον θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, καταρρίπτοντας το νέο της υψηλότερο ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων από το πρώτο ξέσπασμα, ανακοίνωσε σήμερα, 9 Ιουλίου, ο βοηθός εκπρόσωπος της CCSA, Apisamai Srirangsan.

Από τα νέα κρούσματα, 6,324 εντοπίστηκαν σε νοσοκομεία και ιατρικές υπηρεσίες (συμπεριλαμβάνονται περιπτώσεις εντοπισμού επαφών), 2,651 προέρχονταν από προληπτική προσέγγιση σε ομάδες που αναφέρθηκαν προηγουμένως, 278 ήταν από φυλακές και οι υπόλοιπες 23 ήταν εισαγόμενες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή φωτογραφίας.

Όσον αφορά τις τοπικές λοιμώξεις εκτός φυλακών, ο υψηλότερος αριθμός ασθενών αναφέρθηκε στην Μπανγκόκ με 3,116, ακολουθούμενο από το Samut Sakhon με 544, το Samut Prakan με 437, το Lop Buri με 341, Τσονμπούρι με 317και Ayutthaya με 265.

Συνολικά 356,378 άτομα σε όλη τη χώρα έχουν λάβει εμβόλια κατά του Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες. Από αυτά, 305,925 άτομα είχαν δεχθεί την πρώτη βολή και 50,453 άτομα είχαν λάβει τη δεύτερη βολή.

Από σήμερα, 3,928 άνθρωποι ανάρρωσαν πλήρως τις τελευταίες 24 ώρες και έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομεία και κέντρα καραντίνας. Η Ταϊλάνδη έχει πλέον φτάσει συνολικά τα 317,506 κρούσματα με 240,077 αναρρώσεις και συνολικά 2,534 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, η CCSA ανακοίνωσε επίσης το σχέδιο αναπροσαρμογής της εξάπλωσης του Covid-19 στην Ταϊλάνδη. Το 80 τοις εκατό της προμήθειας εμβολίων θα διατεθεί στην Μπανγκόκ, δίνοντας προτεραιότητα σε ηλικιωμένους ηλικίας 60 ετών και άνω και σε άτομα που πάσχουν από επτά υποκείμενες παθήσεις.

Η ποσότητα των εμβολίων Pfizer που δωρήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα διατεθεί σε ιατρικούς πρώτους ανταποκριτές και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ως αναμνηστική δόση, σε ηλικιωμένους ηλικίας 60 ετών και άνω και σε άτομα που πάσχουν από επτά υποκείμενες παθήσεις, σε αλλοδαπούς στην Ταϊλάνδη (προτεραιότητα σε ηλικιωμένους και σε άτομα με παθήσεις) , και όσοι υποχρεούνται να εμβολιαστούν πριν φύγουν στο εξωτερικό (φοιτητές, αθλητές και διπλωματικό προσωπικό).

Συνολικά 1.05 εκατομμύρια δόσεις AstraZeneca που ελήφθησαν από την Ιαπωνία θα διατεθούν σε ηλικιωμένους ηλικίας 60 ετών και άνω και σε άτομα που ζουν με επτά υποκείμενες παθήσεις, σε αλλοδαπούς υπηκόους στην Ταϊλάνδη (προτεραιότητα σε ηλικιωμένους και σε άτομα με παθήσεις) και σε όσους απαιτείται να κάνουν εμβόλια πριν μετάβαση στο εξωτερικό (φοιτητές, αθλητές και διπλωματικό προσωπικό).

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε επίσης μια άλλη παράταση Έκτακτου Διατάγματος για δύο μήνες, από την 1η Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η επίσημη ανακοίνωση και η τελική απόφαση (σχεδόν βέβαιο ότι θα εγκριθούν) θα ληφθούν μετά το υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη.

Ανακοινώθηκαν επίσης τα νέα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου ταξιδιού Covid-19 στις επαρχίες της Σκοτεινής Κόκκινης Ζώνης, τα οποία μπορείτε να βρείτε τους πλήρεις περιορισμούς στο παρακάτω άρθρο:

https://thepattayanews.com/2021/07/09/thai-government-announces-strict-covid-19-control-measures-in-dark-red-zone-provinces-effective-from-monday/

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.