Χαρακτηριστικό: Μια ματιά στην εβδομάδα που έρχεται στις ειδήσεις: Ζώνη Covid-19 και αλλαγές περιορισμού, Phuket Sandbox προχωρά, πρόγραμμα εμβολιασμού Pattaya

Ταϊλάνδη-

Ακολουθεί η εβδομαδιαία μας λειτουργία στην οποία ρίχνουμε μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ανάπτυξης και πράγματα που θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα. Εστιάζουμε στο τι συμβαίνει για την τέταρτη εβδομάδα του Ιουνίου, που λήγει στις 26 Ιουνίου 2021.

Καθώς δημοσιεύουμε δεκάδες ιστορίες την εβδομάδα, αυτό επιτρέπει στους αναγνώστες μας να έχουν μια γρήγορη ματιά στις πιο σημαντικές ιστορίες που διαδραματίζονται στην Ταϊλάνδη και την Πατάγια και να παρακολουθούν και να παρακολουθούν για την επόμενη εβδομάδα, όπως έχει επιλέξει η συντακτική μας ομάδα.

1. Ορισμένα μέτρα διευκολύνουν σε εθνικό επίπεδο, νέες ζώνες προσδιορισμού Covid-19 σε ισχύ τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, ανακοίνωσε τη χαλάρωση των περιορισμών και των αλλαγών στο τρέχον σύστημα καθορισμού ζωνών που ισχύει τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Το σύστημα χαρακτηρισμού ζώνης χρησιμοποιείται για τον καθορισμό συνολικών περιορισμών και μέτρων καθώς και ζητημάτων που σχετίζονται με τον έλεγχο σε εθνικό επίπεδο και βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως τα επίπεδα εμβολιασμού, ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19, οι αριθμοί νοσηλείας και άλλα στοιχεία.

Ο πλήρης κατάλογος των αλλαγών βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο, ωστόσο, στην ουσία, οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι η αύξηση από 25% χωρητικότητας σε εστιατόρια στις ζώνες υψηλότερου ελέγχου όπως η Μπανγκόκ σε 50% και το αλκοόλ μπορεί να πωλείται σε εστιατόρια με κίτρινο χρώμα «ελεγχόμενες» επαρχίες. Δυστυχώς, το Chonburi θα παραμείνει στη δεύτερη υψηλότερη ονομασία ζώνης ελέγχου, κόκκινο, και βλέπει μικρές αλλαγές εκτός από την αύξηση της συνολικής ικανότητας συγκέντρωσης που δεν είναι για «πάρτι» ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Νυχτερινά κέντρα, μπαρ, gogos και χώροι διασκέδασης παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από τη ζώνη.

Επιπλέον, πολλά μέτρα παραμένουν στον ορισμό των επαρχιακών διοικητών, οι οποίοι μπορούν πάντα να ενισχύουν τους κανόνες. Για παράδειγμα, ο Chonburi επιτρέπεται νόμιμα να χαλαρώσει τους περιορισμούς στους κινηματογράφους, ας πούμε, αλλά αυτοί παραμένουν κλειστοί με εντολή του κυβερνήτη. Ωστόσο, οι κυβερνήτες δεν μπορούν να χαλαρώσουν τους κανόνες. Για παράδειγμα, αν ο κυβερνήτης ήθελε να επιτρέψει να ανοίξουν μικρά μπαρ, σαν σανίδα σωτηρίας για την Πατάγια, δεν θα μπορούσε, καθώς πρόκειται για εθνικό περιορισμό.

Το Ταϊλανδικό Κέντρο Covid-19 ανακοινώνει χαλάρωση των προληπτικών μέτρων Covid-19 σε εθνικό επίπεδο, ιδιαίτερα στις επαρχίες των σκούρων κόκκινων ζωνών

2. Το Phuket Sandbox είναι πιθανό να πάει στο Ταϊλανδικό Υπουργικό Συμβούλιο για τελική έγκριση την επόμενη εβδομάδα

Το άρθρο στο πρώτο μας σημείο παραπάνω, σχετικά με τους περιορισμούς του Covid-19, περιέχει επίσης αποφάσεις CCSA για το "Phuket Sandbox" ένα ιδιαίτερα διαφημισμένο πρόγραμμα που θα επιτρέψει ουσιαστικά σε ξένους εμβολιασμένους τουρίστες να εισέλθουν στο Πουκέτ και να παραμείνουν χωρίς καραντίνα.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί περιορισμοί, κανόνες και οδηγίες που έχουν προκαλέσει μεγάλη κριτική στο διαδίκτυο. Ανεξάρτητα από αυτό, το πρόγραμμα ΕΙΝΑΙ μια δοκιμή και δεν προορίζεται να είναι το «μεγάλο άνοιγμα» της Ταϊλάνδης σε τουρίστες όπως πριν από την Covid-19.

Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα σχετικά με το πρόγραμμα, αλλά είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα εάν η Ταϊλάνδη συνεχίσει να κινείται προς έναν στόχο που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να ανοίξει τη χώρα ευρύτερα στον τουρισμό εντός 120 ημερών.

Δελτίο Τύπου: Η Ταϊλάνδη επιβεβαιώνει το σχέδιο επαναλειτουργίας από την XNUMXη Ιουλίου, ξεκινώντας από το Πουκέτ, λεπτομέρειες από τις σημερινές κυβερνητικές συνεδριάσεις στο εσωτερικό

3. Περισσότερα εμβόλια φτάνουν σύντομα, η Pattaya προχωρά στο σχέδιό της να εμβολιαστεί το 70% του τοπικού πληθυσμού

Η Pattaya αγόρασε με δικό της προϋπολογισμό 100,000 δόσεις του εμβολίου Sinopharm Covid-19, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα, και είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να επιταχύνουν την προσωπική τους εκστρατεία για να εμβολιαστεί η πόλη το συντομότερο δυνατό.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ως μέρος του σχεδίου επαναλειτουργίας των περιοχών της Ταϊλάνδης που δεν είναι τουλάχιστον 70% εμβολιασμένες δεν θα μπορούν να ανοίξουν σε ξένους τουρίστες και η Pattaya είναι αποφασισμένη να ανοίξει ξανά το συντομότερο δυνατό. Δεδομένου ότι το 80% του ΑΕΠ της Πατάγια εξαρτάται από τον εγχώριο και τον εξωτερικό τουρισμό, αυτή είναι πιθανώς μια καλή απόφαση.

Ορισμένες περιοχές στο Chonburi, όπως τα δημοφιλή τουριστικά νησιά Koh Larn και Koh Si Chang, έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από το 70% των κατοίκων της περιοχής, αν και έχουν μόνο μερικές χιλιάδες μόνιμους κατοίκους.

Θα συνεχίσουμε να σας κρατάμε ενήμερους για τα τοπικά προγράμματα εμβολιασμού και όταν τελικά φτάσουν τα πρόσφατα εμβόλια που αγοράσατε. Ορισμένα νοσοκομεία άρχισαν επίσης να δέχονται «επίσημα» την εγγραφή για ιδιωτικά εμβόλια, όπως το Moderna, τα οποία θα πρέπει να πληρωθούν, αλλά αναφέρθηκαν και σε εμάς αναφορές για μεγάλες ουρές και χρόνους αναμονής. Δεν παρέχουμε λίστες με νοσοκομεία που το κάνουν αυτό εδώ, καθώς τα χιλιόμετρα σας μπορεί να διαφέρουν και η κατάσταση αλλάζει γρήγορα στο έδαφος, μερικές φορές ακόμη και μέσα σε λίγες ώρες. Ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους κατοίκους της περιοχής να επικοινωνήσουν με το νοσοκομείο που προτιμούν.

Για αλλοδαπούς που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο κυβερνητικό πρόγραμμα, αυτό εξακολουθεί να είναι περιορισμένο στο Chonburi λόγω των προμηθειών και δεν υπάρχει ακόμη συνολικό πρόγραμμα εγγραφής ξένων τοπικά όπως το Chiang Mai ή το Phuket. Θα σας ενημερώσουμε όταν υπάρξει.

Οι ομογενείς μπορούν, θεωρητικά, να εγγραφούν εάν είναι άνω των 60 ετών ή έχουν μία από τις πολλές παθήσεις υγείας στον παρακάτω ιστότοπο, αν και τα προγράμματα εγγραφής είναι περιορισμένα (και συχνά ρυθμίζονται μόνο για συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια εγγραφής) και τα νοσοκομεία επί του παρόντος. Ο χρόνος είναι μόνο στην Μπανγκόκ, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε ένα οδικό ταξίδι εάν βρίσκεστε στην Πατάγια. Λάβετε υπόψη ότι η εγγραφή συχνά δεν παρέχει εγγύηση για το πότε θα κάνει κάποιος το εμβόλιο. https://thailandintervac.com/

Η Pattaya παραγγέλνει ανεξάρτητα 100,000 δόσεις του εμβολίου Sinopharm Covid -19 για να επισπεύσει την εκστρατεία εμβολιασμού της Pattaya

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα! Όπως πάντα, σας ευχαριστούμε που συντονιστήκατε και να έχετε μια ασφαλή εβδομάδα!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/