Δελτίο Τύπου: Η Ταϊλάνδη επιβεβαιώνει το σχέδιο επαναλειτουργίας από την XNUMXη Ιουλίου, ξεκινώντας από το Πουκέτ, λεπτομέρειες από τις σημερινές κυβερνητικές συνεδριάσεις στο εσωτερικό

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης. Οι δηλώσεις μέσα είναι εξ ολοκλήρου δικές τους.

Μπανγκόκ -

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) είναι στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει την ετοιμότητα της Ταϊλάνδης να ανοίξει ξανά σε εμβολιασμένους ξένους τουρίστες χωρίς απαιτήσεις καραντίνας, ξεκινώντας με το μοντέλο «Phuket Sandbox» από την 1η Ιουλίου, Surat Thani – Samui Plus από 15 Ιουλίου, ακολουθούμενο από άλλους προορισμούς. συμπεριλαμβανομένων των Krabi, Phang Nga, Pattaya, Chiang Mai και Buri Ram τους επόμενους μήνες.

Το σχέδιο, που εγκρίθηκε από το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης COVID-19 (CCSA) κατά τη σημερινή συνεδρίαση, θα υποβληθεί για τελική έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο (Προγραμματισμένο για την Τρίτη 22 Ιουνίου-Επιμέλεια).

Ο Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, κ. Phiphat Ratchakitprakarn είπε, «Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, στρατηγός Prayut Chan-o-cha, έχει θέσει ως στόχο τη Δευτέρα να ανοίξει ξανά την Ταϊλάνδη σε πλήρως εμβολιασμένους ξένους επισκέπτες χωρίς καραντίνα εντός των επόμενων 120 ημερών. Αυτό έχει δώσει ελπίδα σε όλους στην τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης. Πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός έχει θέσει έναν τέτοιο στόχο με την πεποίθησή του ότι το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του COVID-19 θα είχε δώσει την πρώτη τους βολή σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

«Το σχέδιο της Ταϊλάνδης να ανοίξει ξανά εντός 120 ημερών σήμαινε ότι εάν η Μπανγκόκ ή κάποια από τις 76 επαρχίες είναι έτοιμες να ανοίξουν ξανά από τον Οκτώβριο, υπό την προϋπόθεση ότι ο τοπικός πληθυσμός είναι εμβολιασμένος και το ποσοστό μόλυνσης δεν θα υπερβαίνει τα 20-30 κρούσματα ημερησίως. Το κλειδί είναι ότι ο λαός της Ταϊλάνδης πρέπει να είναι ασφαλής και ότι πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες για τη δημόσια υγεία».

Ο Κυβερνήτης της TAT, κ. Yuthasak Supasorn, δήλωσε: «Σύμφωνα με τον τελευταίο στόχο που έθεσε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης να ανοίξει ξανά την Ταϊλάνδη εντός των επόμενων 120 ημερών, η TAT έλαβε εντολή από το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού να προσαρμόσει τη στρατηγική μας με στόχο να ανοίξουν ξανά πιλοτικοί προορισμοί. στο πλαίσιο της «νησιώτικης και σφραγισμένης προσέγγισης» εντός του τρίτου τριμήνου, που οδηγεί στο άνοιγμα περισσότερων προορισμών από τον Οκτώβριο».

Το «Island Approach» θα ξεκινήσει με το μοντέλο Phuket Sandbox από την 1η Ιουλίου, και θα ακολουθήσει το Samui Plus (Surat Thani) για Samui-Phangan-Tao Sealed Routes από τις 15 Ιουλίου. Η προσέγγιση θα συνεχιστεί τον Αύγουστο με μια ιδέα «Επέκταση» που θα εισαχθεί σε μια επίσκεψη στο Πουκέτ, που θα συνδέεται με το «Krabi Even More Amazing» (Ko Phi Phi, Ko Ngai και Ko Railay) ή το «Phang Nga Prompt» (Khao Lak και Κο Γιάο).

Από τον Σεπτέμβριο, η «Σφραγισμένη Προσέγγιση» θα ξεκινήσει για συγκεκριμένες περιοχές και διαδρομές στο «Γοητευτικό Τσιάνγκ Μάι» (περιοχές Mueang, Mae Rim, Mae Tang και Doi Tao), Chon Buri: Neo Pattaya (Πόλη Pattaya και συνοικίες Bang Lamung και Sattahip). ), και Buri Ram (περιοχή Mueang και Chang Arena).

«Για το Buri Ram συγκεκριμένα, το 70% του τοπικού πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί στις προετοιμασίες για το MotoGP της Ταϊλάνδης 2021 στο Chang International Circuit στις 8-10 Οκτωβρίου», είπε ο κ. Yuthasak.

Στη συνέχεια, από τον Οκτώβριο ή εντός του τέταρτου τριμήνου, η Μπανγκόκ, το Cha-Am και το Hua Hin, καθώς και οποιοιδήποτε άλλοι προορισμοί της Ταϊλάνδης είναι έτοιμοι, θα ανοίξουν ξανά για εμβολιασμένους ξένους τουρίστες χωρίς καραντίνα.

Η TAT εξετάζει επίσης το άνοιγμα και άλλων προορισμών με κοντινά τουριστικά νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Pattaya (Ko Lan) και των επαρχιών στον Ανατολικό Οικονομικό Διάδρομο (Chachoengsao, Chon Buri και Rayong).

Οδηγίες επαναλειτουργίας για το Πουκέτ και το Σουράτ Τάνι (Ko Samui, Ko Phangan και Ko Tao):

Προ-άφιξη

  • Οι ξένοι ταξιδιώτες καθώς και οι Ταϊλανδοί και οι ξένοι ομογενείς πρέπει να ταξιδεύουν από χώρες/περιοχές με χαμηλό έως μεσαίο κίνδυνο του ιού SAR-CoV-2 όπως ανακοινώνεται και ενημερώνεται συνεχώς από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας (ΥΠΥ). Πρέπει επίσης να έχουν ήδη μείνει στις εν λόγω χώρες/περιοχές τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού. (Αυτή η τελική λίστα δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, πιθανότατα θα είναι τόσο σύντομα-Επεξεργαστής)
  • Πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του COVID-19 με εμβόλιο εγκεκριμένο στο Υπουργείο Υγείας ή εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού και πρέπει να έχουν πιστοποιητικό εμβολίου για την επαλήθευση του εμβολιασμού τους.
  • Τα παιδιά κάτω των 6 ετών επιτρέπονται όταν ταξιδεύουν με πλήρως εμβολιασμένους γονείς ή κηδεμόνες.
  • Οι ταξιδιώτες που έχουν ιστορικό μόλυνσης από τον COVID-19 πρέπει επίσης να εμβολιάζονται πλήρως τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την ημερομηνία ταξιδιού.
  • Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν ιατρικό πιστοποιητικό με εργαστηριακό αποτέλεσμα RT-PCR που να υποδεικνύει ότι ο COVID-19 δεν ανιχνεύεται και να εκδίδεται το πολύ 72 ώρες πριν από την αναχώρηση.
  • Οι ταξιδιώτες πρέπει να έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας για τον COVID-19 με ελάχιστη κάλυψη 100,000 $ ΗΠΑ.

Συνιστάται στους ταξιδιώτες που διαθέτουν τα προσόντα και διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα να υποβάλουν αίτηση για το Πιστοποιητικό Εισόδου (COE) μέσω www.entrythailand.go.th.

Άφιξη

  • Υποβληθούν σε διαδικασίες μετανάστευσης και τελωνείου και σε έλεγχο για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών RT-PCR.
  • Κάντε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής ειδοποίησης.
  • Μεταβείτε απευθείας στο κρατημένο ξενοδοχείο σας για να περιμένετε τα αποτελέσματα των δοκιμών.
    • Οι αφίξεις στο Πουκέτ πρέπει να κάνουν check-in στο κατάλυμα που έχει προκρατήσει πιστοποίηση SHA Plus.
    • Οι αφίξεις στο Κο Σαμούι πρέπει να κάνουν check-in σε εναλλακτικές τοπικές εγκαταστάσεις καραντίνας (ALQ).
  • Εάν το τεστ είναι αρνητικό για COVID-19, οι ταξιδιώτες στο Πουκέτ μπορούν να πάνε οπουδήποτε στο Πουκέτ. Οι ταξιδιώτες στο Κο Σαμούι μπορούν να αφήσουν το δωμάτιό τους για παροχές και υπηρεσίες μόνο στο κατάλυμά τους.

Διαμονή

  • Για ταξιδιώτες στο Πουκέτ:
    • Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να επισκεφθούν μόνο το Πουκέτ, δεν απαιτείται ελάχιστη διαμονή, αλλά πρέπει να φύγουν από το Πουκέτ (Ταϊλάνδη) για άλλη χώρα την προβλεπόμενη ημερομηνία αναχώρησης ή πριν από αυτήν.
    • Για ταξιδιώτες που επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι σε άλλους προορισμούς της Ταϊλάνδης, πρέπει να μείνουν στο Πουκέτ για 14 νύχτες και στη συνέχεια θα τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν στο εσωτερικό.
  • Για ταξιδιώτες στο Κο Σαμούι:
    • Κατά τη διάρκεια της 1st-3rd τις νύχτες, οι ταξιδιώτες μπορούν να αφήσουν το δωμάτιό τους για παροχές και υπηρεσίες μόνο στο κατάλυμά τους.
    • Κατά τη διάρκεια της 4th-7th νύχτες, οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν μόνο σε συγκεκριμένες διαδρομές εντός του Κο Σαμούι.
    • Κατά τη διάρκεια της 8th-14th νύχτες, οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν μεταξύ Ko Samui, Ko Phangan και Ko Tao.
  • Υποβληθείτε σε δοκιμή COVID-19 χρησιμοποιώντας μέθοδο RT-PCR σύμφωνα με τις οδηγίες του MoPH.
  • Συνιστάται στους ταξιδιώτες να ακολουθούν αυστηρά τα DMHTTA προφυλάξεις για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19: D - Απόσταση, M - Φορά μάσκα, H - Πλύσιμο χεριών, T - Έλεγχος θερμοκρασίας, T -Δοκιμές για COVID-19 και A – εφαρμογή ειδοποίησης.

Αναχώρηση εσωτερικού

  • Για ταξίδια από το Πουκέτ ή το Samui-Phangan-Tao προς άλλους προορισμούς της Ταϊλάνδης, οι ταξιδιώτες πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη ότι έχουν ολοκληρώσει μια διαμονή 14 διανυκτερεύσεων μαζί με τα άλλα απαιτούμενα έγγραφα σύμφωνα με τις οδηγίες και τα μέτρα που ανακοινώνονται από την αντίστοιχη επαρχία προορισμού.
Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/