Οι ηγέτες του Δημαρχείου της Πατάγια ζητούν από τους ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων ψυχαγωγίας να περιμένουν περισσότερες πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα, όχι πανικό

Πατάγια-

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι οι χώροι διασκέδασης σχεδιάζονταν να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, Πρώτη Ιουλίου, μετά από τρεισήμισι μήνες κλεισίματος λόγω των μέτρων πρόληψης του Covid-19, πολλοί ιδιοκτήτες χώρων διασκέδασης όπως μπαρ, κλαμπ, καραόκε, χώροι ζωντανής μουσικής, παμπ , αθλητικά μπαρ και παρόμοια καταστήματα φέρεται να πλημμύρισαν το τηλεφωνικό κέντρο του Δημαρχείου της Πατάγια με ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές και τους κανόνες.

Αυτό ακολουθεί το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid19, ή CCSA, που εκδίδει τη δεύτερη έκδοση των προτεινόμενων κανόνων, οι οποίοι θα οριστικοποιηθούν και πιθανώς θα τροποποιηθούν περαιτέρω σε μια μεγάλη συνεδρίαση της CCSA και της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου.

Η Pattaya City έχει χιλιάδες χώρους διασκέδασης και είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο σκληρούς που επλήγησαν από την κρίση του Covid-19, λόγω του εκτιμώμενου ότι το 80% της συνολικής επιχείρησής τους είναι αφιερωμένη στον τουρισμό, την ψυχαγωγία και τη φιλοξενία.

Η ανησυχία για πολλούς κανόνες, συμπεριλαμβανομένου του ανακοινωθέντος κλεισίματος στα μεσάνυχτα, των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και της σύγχυσης σχετικά με το αν η απαγόρευση της διαφημιστικής μπύρας, τα κορίτσια με κέφι μπύρας σήμαινε «χωρίς μπαργούλες» ήταν μερικές από τις πιο δημοφιλείς ερωτήσεις, μαζί με το αν η μακροσκελής στα βιβλία αλλά το ανεκτό απογευματινό ποτό οι κανόνες θα επιβληθούν στην Πατάγια.

Η Πατάγια είναι μια ειδική διοικητική ζώνη, έχοντας εδώ και καιρό τους δικούς του μοναδικούς κανόνες και ηγεσία ξεχωριστά από τους γενικούς κανόνες της χώρας, που προορίζονται να τονώσουν τον τουρισμό και τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας. Αυτοί οι ειδικοί κανόνες δίνουν στην πόλη άδεια να λειτουργεί αργότερα και να πουλά αλκοόλ (μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων) αργότερα από το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης, αυτοί οι κανόνες ουσιαστικά αναστέλλονται. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί εάν το διάταγμα θα παραταθεί. Μια πρόταση απόφασης μπορεί να έρθει ήδη σήμερα με την τελική απόφαση να ψηφιστεί από το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης στην εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη.

Αρχηγοί του Δημαρχείου της Πατάγια ζήτησε από τους ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων να περιμένουν μέχρι την τελική ανακοίνωση από την CCSA, η οποία αναμένεται στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας γύρω στις 11:30 π.μ. πριν υποβάλουν λεπτομερείς ερωτήσεις. Μετά από αυτή την ανακοίνωση και διευκρίνιση σχετικά με το εάν το έκτακτο διάταγμα θα παραταθεί ή όχι, οι ηγέτες της πόλης και ο Κυβερνήτης του Τσονμπούρι θα εκδώσουν τις δικές τους εντολές και διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα επιτρέπεται και τι όχι. Αρκετές συναντήσεις αναμένονται τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένης μιας μεταξύ των ηγετών του Δημαρχείου και των επιφανών τοπικών αρχηγών επιχειρήσεων ψυχαγωγίας.

Ο δήμαρχος της πόλης Pattaya, Sonthaya Khuenpluem, μίλησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και είπε ότι η πόλη Pattaya ήταν πρόθυμη να υποστηρίξει τους κανόνες, αλλά επίσης δήλωσαν στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες μπαρ ότι πιθανότατα θα χαλαρώσουν και θα χαλαρώσουν με την πάροδο του χρόνου, παρόμοια με εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, σαλόνια, κινηματογράφους, καταστήματα μασάζ και άλλους χώρους που ήταν επίσης χαλαροί και σταδιακά δόθηκαν περισσότερες ελευθερίες όταν τα στατιστικά έδειξαν ότι δεν υπήρχαν άλλα τοπικά διαδεδομένα κρούσματα Covid-19.

Η Πατάγια έχει περάσει 72 ημέρες χωρίς επιβεβαιωμένο τοπικά διαδεδομένο κρούσμα του Covid-19 και η Ταϊλάνδη έχει φτάσει λίγο περισσότερο από έναν μήνα.

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3 (2 ψήφους)
Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/