Χώροι ψυχαγωγίας, μπαρ, νυχτερινή ζωή, σαπουνάκια προγραμματίζεται να επιτραπεί να ανοίξουν ξανά την πρώτη Ιουλίου, λέει η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης

Μπανγκόκ-

Ο Εκπρόσωπος του Κέντρου για τη Διαχείριση της Κατάστασης Covid-19, ή CCSA, Δρ. Taweesin Visanuyothin, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η Φάση 5 της επαναλειτουργίας των χώρων που έκλεισαν για μέτρα που σχετίζονται με τον Covid-19 είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει επίσημα την 1η Ιουλίου 2020.

Αυτό θα περιλαμβάνει μπαρ, χώρους διασκέδασης, σαπουνάκια, ίντερνετ καφέ, νυχτερινά κέντρα, παμπ, καραόκε, αθλητικά μπαρ, σαλόνια, χώρους ζωντανής μουσικής και παρόμοιες εγκαταστάσεις.

Ο Δρ. Taweesin εξέτασε επίσης τους κανόνες και τις διαδικασίες που είχαν συζητηθεί σε μια συνεδρίαση της CCSA σήμερα το πρωί. Η συνάντηση είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Παρασκευή, αλλά πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Οι κανόνες, προειδοποίησε, δεν ήταν εκατό τοις εκατό οριστικοί καθώς υπήρχαν ακόμη πρόσθετες συναντήσεις την Παρασκευή και τη Δευτέρα, στις 29, προγραμματισμένες, αλλά παρουσίασαν εκτενείς διαφάνειες και υλικό για τους κανόνες που είχαν αλλάξει και είχαν ελαφρώς χαλαρώσει από τους αρχικούς προτεινόμενους κανόνες.

Η Pattaya News σημειώνει ότι η ελάφρυνση της Φάσης Πέντε δεν είναι επίσημη μέχρι να εγκριθεί από τον Πρωθυπουργό και στη Βασιλική Εφημερίδα. Επιπλέον, είναι πιθανό οι μεμονωμένοι Περιφερειάρχες να αποφασίσουν να ενισχύσουν τους κανόνες ή να αποτρέψουν το άνοιγμα καταστημάτων ψυχαγωγίας κατά την κρίση τους. Ο Δρ. Taweesin δήλωσε ότι μια άλλη μεγάλη «τελική» συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, 29.

Οι χώροι που θα ανοίξουν στην πέμπτη φάση θα είναι:

-Όλοι οι κρατικοί θεσμοί μπορούν να επιστρέψουν σε πλήρη δραστηριότητα και υπηρεσίες.

-Δεν υπάρχει υποχρεωτικός χρόνος κλεισίματος για τα εμπορικά κέντρα, θα εξαρτάται από τη διαχείριση των εμπορικών κέντρων

-Η νυχτερινή ζωή, όπως παμπ, μπαρ, καραόκε μπορεί να συνεχιστεί με τους ακόλουθους κανόνες:

-Πρέπει να έχει άδεια μουσικής και άδειας αλκοόλ καθώς και άδεια επιχείρησης

-Πρέπει να ακολουθείτε τις νόμιμες ώρες πώλησης αλκοόλ από τις 11:00 π.μ.- 2:00 και από τις 5:00 έως τα μεσάνυχτα. Δεν είναι σαφές εάν περιοχές με ειδικές άδειες ψυχαγωγίας ή διοικητικές ζώνες όπως η Pattaya θα επιτραπεί να παραμείνουν ανοιχτές αργότερα αυτή τη στιγμή.

-Όλοι πρέπει να απέχουν τουλάχιστον ένα μέτρο μεταξύ τους.

-Τα τραπέζια πρέπει να απέχουν τουλάχιστον δύο μέτρα μεταξύ τους ή να έχουν διαχωριστικό μεταξύ των τραπεζιών εάν είναι μικρότερο από 2 μέτρα

-Όριο πέντε ατόμων ανά ομάδα, δεν πρέπει να συνδυάζεται με άλλες ομάδες

-Πρέπει να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Thai Chana για να παρακολουθείτε την είσοδο και την έξοδο από τις εγκαταστάσεις

-Πρέπει να διαθέτει σύστημα εξαερισμού υψηλής ποιότητας

-Πρέπει να γίνεται τακτικός καθαρισμός/απολύμανση τραπεζιών και λουτρών

-Πρέπει να ελέγξετε την ταυτότητα όσων έρχονται στο κατάστημα και να βεβαιωθείτε ότι είναι νόμιμης ηλικίας

-Δεν μπορείτε να φέρετε το δικό σας αλκοόλ

-Χωρίς κανάτες μπύρας, πύργους, μπουκάλια (Αυτό αναφέρεται στην αγορά ενός γεμάτου μπουκαλιού ποτού, χωρίς ένα μπουκάλι μπύρας. )

-Ο χορός, το τραγούδι είναι εντάξει στο δικό σας τραπέζι με τη δική σας ομάδα, χωρίς πίστες

- Όχι Beer Cheer κορίτσια ή διαφημιστικές δραστηριότητες για την πώληση αλκοόλ

-Το CCTV πρέπει να λειτουργεί και να μπορεί να ελεγχθεί για τουλάχιστον ένα μήνα.

-Δεν υπάρχει κανόνας κατά της αγοράς ποτών για το προσωπικό, αλλά πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον ένα μέτρο μακριά από αυτό το άτομο.

-Δεν υπάρχει προφανής απαγόρευση για μπιλιάρδο, βελάκια κ.λπ. και δεν έγινε λόγος στο σημερινό συνέδριο.

-Θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται τακτικά μέτρα υγιεινής, όπως απολυμαντικό χεριών και έλεγχοι θερμοκρασίας. Απαιτούνται μάσκες για όλο το προσωπικό, αλλά όχι για τους πελάτες αφού θα πίνουν, θα φάνε.

Αυτοί οι κανόνες υπόκεινται σε αλλαγές.

Επιτρέπεται επίσης το άνοιγμα των Internet Cafe και των Σαπουνιών.

Το προσωπικό του σαπουνιού ενδέχεται να απαιτείται σε τακτική βάση να κάνει τεστ Covid-19. Οι μάσκες πρέπει να φοριούνται ανά πάσα στιγμή εκτός από το ντους/μπανιέρα.

Αυτή είναι μια αναπτυσσόμενη ιστορία.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.75 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/