Το σημαντικό μέλος του κυβερνώντος κόμματος Thammanat Prompow και βουλευτές που εκδιώχθηκαν από το Κόμμα Palang Pracharat

Μπανγκόκ -

Ο Γενικός Γραμματέας Ταμμανάτ Προμπόου και άλλοι 21 βουλευτές του Κόμματος Palang Pracharat εκδιώχθηκαν από το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού Prayut Chan-O'Cha, μετά τη συνεδρίαση των εκτελεστικών μελών του κόμματος την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου.

Ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας, ο οποίος κάποτε χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «βασική αρτηρία» του κυβερνώντος κόμματος, μαζί με τους βουλευτές που φέρονται υπό τον έλεγχό του, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κόμμα λόγω, όπως ανέφεραν τα τοπικά ΜΜΕ, εσωτερικών πολιτικών συγκρούσεων με άλλους μεγάλα μέλη του κόμματος.

Η απόφαση του κόμματος είχε τραβήξει την προσοχή της κοινής γνώμης χθες το βράδυ με σχόλια που ανέφεραν την πρώτη ειδοποίηση για πιθανές εσωτερικές συγκρούσεις, όταν ο Thammanat είχε προηγουμένως κατηγορηθεί για φερόμενη απόπειρα ανατροπής του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης μομφής στο κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αν και η εκδίωξη δεν τέθηκε αμέσως σε ισχύ, ο Thammanat ανάρτησε ήδη στο διαδίκτυο μετά την απόφαση του κόμματος ότι ήταν ευγνώμων για τη δημόσια υποστήριξη και έλεγε χιουμοριστικά «Σε ποιο κόμμα να πάω;»

Το Thammanat είναι εδώ και πολύ καιρό μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης, μεγάλο μέρος του εντοπίζεται σε αυτό.

ΦΩΤΟ: Naewna

Εν τω μεταξύ, η Ταϊλάνδη ανακοίνωσε ένα νέο πολιτικό κόμμα «Χτίζοντας το μέλλον της Ταϊλάνδης» (κυριολεκτικός τίτλος), που ιδρύθηκε από τα πρώην μέλη του Κόμματος Palang Pracharat, Sontirat Sontijirawong και Uttama Savanayana.

Το κόμμα ιδρύθηκε από έμπειρους πολιτικούς και ακαδημαϊκούς και άνοιξε για νέες γενιές και στοχαστές για να βοηθήσει να προχωρήσει η χώρα σε πολλές πτυχές, σύμφωνα με δήλωσή τους κατά τη χθεσινή διάσκεψη.

«Εμείς, οικοδομώντας το μέλλον της Ταϊλάνδης, δεν θα πάμε στα άκρα. Δεν είμαστε εξαιρετικά δεξιοί ούτε αριστεροί. Δεν θα εξαπατήσουμε και δεν θα προδώσουμε το έθνος. Προσφέρουμε εθελοντικά να είμαστε μια άλλη επιλογή για τους Ταϊλανδούς. Θα θέλαμε να προσκαλέσουμε όλους να δημιουργήσουμε το μέλλον της Ταϊλάνδης μαζί».

Το κόμμα είναι πιθανό να ενταχθεί στο πολιτικό κίνημα της Ταϊλάνδης στις επερχόμενες εκλογές.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.