Ο Thammanat δεν αποκλείστηκε ως βουλευτής και αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας λόγω καταδίκης για ναρκωτικά στην Αυστραλία

Μπανγκόκ -

Το Ποινικό Δικαστήριο έκρινε σήμερα, 5 Μαΐου, υπέρ του αναπληρωτή υπουργού Γεωργίας, Θαμάνατ Προμπάο, δηλώνοντας ότι η καταδίκη του για υπόθεση ναρκωτικών στην Αυστραλία δεν τον απαλλάσσει από υφυπουργό στην Ταϊλάνδη.

Το 1993, ο Thammanat φέρεται να παραδέχτηκε ότι συνωμότησε για εισαγωγή ποσότητας ηρωίνης στην Αυστραλία τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ένας Αυστραλός δικαστής καταδίκασε τον Thammanat σε έξι χρόνια φυλάκιση το 1994 και τον απέλασε από την Αυστραλία μετά από τέσσερα χρόνια φυλάκισης στο Σίδνεϊ. Ο Thammanat αμφισβήτησε έκτοτε ορισμένες πτυχές αυτής της υπόθεσης και ισχυρίστηκε ότι παραπλανήθηκε από άλλους, μεταξύ άλλων ισχυρισμών που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την υπόθεση. Οι ισχυρισμοί του ως αντάλλαγμα αμφισβητήθηκαν από Αυστραλούς αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Η υπόθεση τέθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης μομφής τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. Ωστόσο, ο Thammanat αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς, με το σκεπτικό ότι η ποσότητα ηρωίνης που ανακάλυψαν οι αυστραλιανές αρχές ήταν αλεύρι και ότι ήταν άτομο χαμηλού επιπέδου και παραπλανήθηκε από άλλους, προσπαθώντας να ισχυριστεί ότι ήταν θύμα.

Ο ισχυρισμός τέθηκε υπό εξέταση στο Ποινικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης από μέλη αντιπολιτευόμενων κομμάτων, ζητώντας από το δικαστήριο να αποφασίσει εάν η καταδίκη των αυστραλιανών δικαστηρίων θα τον απαγόρευε ως πολιτικό.

Ωστόσο, το Κακουργιοδικείο δεν έκρινε να τον ακυρώσει για τις θέσεις του. Σύμφωνα με τη σημερινή ετυμηγορία του δικαστηρίου, η υπόθεσή του διεξήχθη από ξένο δικαστήριο, επομένως, η καταδίκη δεν έχει καμία επίδραση στις θέσεις του στην Ταϊλάνδη. Ως εκ τούτου, παρέμεινε ως βουλευτής του Κόμματος Palang Pracharath και ως αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας.

Η αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά από την αντιπολίτευση και τους επικριτές του, ήταν γρήγορη και αρνητική. Το Thammanat θεωρείται ισχυρό και κρίσιμο μέλος της σημερινής κυβέρνησης συνολικά.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Parler, Flipboard, ή tumblr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή του τοπικού αθλητισμού σας κ.λπ.; Στείλτε μας email στο Sales@thepattayanews.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
1 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.