20 ένοπλοι νότιοι ύποπτοι εξαπέλυσαν συντονισμένη επίθεση σε ηλεκτρικό εργοστάσιο στο Πατάνι

Πατάνι-

Στις 11:30, στις 25 Απριλίου 2024, οι αστυνομικοί του Mae Lan έλαβαν μια αναφορά ότι μια ομάδα περισσότερων από 20 ένοπλων υπόπτων του νότου φέρεται να κρατούσε εργάτες αιχμάλωτους, διέπραξε εμπρηστικές επιθέσεις και έβαλε βόμβες σε ένα ηλεκτρικό εργοστάσιο στην οδό Yala-Pattani , Mae Lan, Pattani.

Μετά τη λήψη της αναφοράς, η αστυνομία της Mae Lan και οι αρμόδιες υπηρεσίες στάλθηκαν στον τόπο του συμβάντος και βρήκαν μια ομάδα εργαζομένων στον ηλεκτρισμό να τρέπονται σε φυγή για να σώσουν τη ζωή τους στο μπροστινό μέρος του εργοστασίου. Οι αξιωματικοί μπορούσαν να γίνουν μάρτυρες πυρκαγιών μέσα στο εργοστάσιο από μακριά.

Ζητήθηκε επειγόντως από τα πυροσβεστικά οχήματα για την κατάσβεση των πυρκαγιών καθώς θα μπορούσαν να επεκταθούν περαιτέρω σε άλλα κτίρια. Μετά από επιχείρηση διάρκειας 30 λεπτών, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τις φωτιές υπό έλεγχο.

Αναφέρθηκε ότι οι ένοπλοι νότιοι ύποπτοι φέρεται να τοποθέτησαν βόμβες σε διάφορες σημαντικές τοποθεσίες, όπως ένα κτίριο επεξεργασίας νερού, ένα δωμάτιο ελέγχου πίνακα, ένα δωμάτιο εγκατάστασης τουρμπίνας, αεροσυμπιεστές και ένα κτίριο αποθήκευσης θρυμμάτων ξύλου.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, η εκτιμώμενη ζημιά εκτιμήθηκε αρχικά σε 27 εκατομμύρια μπατ.

Μετά την έρευνα της αστυνομίας, μια ομάδα εργαζομένων ηλεκτρολόγων φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι 10 ένοπλοι ύποπτοι με μαύρες στολές διείσδυσαν από το πίσω μέρος του εργοστασίου και άλλοι 10 πήγαν από μπροστά και φέρεται να τους έστρεψαν πυροβόλα όπλα.

Οι εργαζόμενοι φέρεται να πρόσθεσαν ότι οι ύποπτοι με μαύρες στολές φέρεται να φώναξαν ότι θα τοποθετούσαν 10 βόμβες μέσα στο ηλεκτρικό εργοστάσιο πριν χρησιμοποιήσουν πολλαπλούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που περιέχονται σε δεξαμενές αερίου 10 κιλών για να διαπράξουν την επίθεση. Μερικοί από τους υπόπτους φέρεται να διέπραξαν πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα και κτίρια.

Στις 12:30, οι εργαζόμενοι εκδιώχθηκαν από το εργοστάσιο και οι βόμβες σημειώθηκαν ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία παρατήρησε ότι οι ύποπτοι γνώριζαν πολύ καλά τις εσωτερικές δομές του ηλεκτρικού εργοστασίου και σημαντικές θέσεις μηχανημάτων και συστημάτων. Αρχικά, η αστυνομία υπέθεσε ότι οι μυημένοι σαμποτάρισαν ή συμμετείχαν στην επίθεση.

Κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό και κανένας ύποπτος δεν συνελήφθη, σημείωσε η ΤΠΝ.
Η αστυνομία θα διερευνήσει περαιτέρω και θα συγκεντρώσει στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος για να βρει τη σχέση σε ποια ομάδα υπόπτων ανήκαν.

Πρόσφατα, υπήρξαν επιθέσεις εμπρησμών σε τρεις νότιες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Pattani, Yala και Narathiwat στις 22 Μαρτίου.

Εγγραφειτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.