Η Pattaya Marks a Wild Songkran 2024, αλλά το νυχτερινό παιχνίδι με νερό ενοχλεί πολλούς

PATTAYA- Η διάσημη Walking Street της Pattaya City μετατράπηκε σε μια ζωντανή αρένα χαράς καθώς τόσο οι Ταϊλανδοί όσο και οι διεθνείς τουρίστες συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Songkran 2024. Η εορταστική βραδιά χαρακτηρίστηκε από μια έκρηξη επισκεπτών οπλισμένων με όπλα νερού. ενασχόληση με παιχνίδι με άγρια ​​νερά που συνεχίστηκε όλο το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 14 Απριλίου.

Καθώς εκτυλίχθηκε η πρώτη επίσημη εθνική ημέρα του πιο αγαπημένου φεστιβάλ νερού της Ταϊλάνδης, η Pol. Ο Αντισυνταγματάρχης Piyapong Ensarn, Γενικός Επιθεωρητής του Τουριστικού Αστυνομικού Σταθμού 4, Υποδιαίρεση 2, Τουριστικής Αστυνομίας 1, ηγήθηκε μιας ομάδας τουριστικών αστυνομικών και εθελοντών. Η αποστολή τους ήταν να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ασφάλεια των γλεντζέδων, με επίκεντρο την πρόληψη των καβγάδων και την προστασία από κάθε περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης.

Οι ζώνες ψυχαγωγίας της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των Soi Buakhao, Soi 6-8, Pattaya Beach Road και Walking Street, παρουσίασαν έξαρση της δραστηριότητας καθώς οι τουρίστες συνέρρεαν σε αυτές τις περιοχές για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Η εισροή επισκεπτών συνέβαλε στην αισθητή αύξηση της ζωντάνιας της πόλης, με πολλούς ξένους τουρίστες και ντόπιους Ταϊλανδούς, ιδιαίτερα νεότερους, να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για την εκδήλωση.

Δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι, ωστόσο. Στην Πατάγια, το φεστιβάλ ξεκίνησε σε κάποια σόα ήδη από τις 9 Απριλίου και θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία μέρα στις 19 Απριλίου, γνωστή ως Wan Lai, σε μια τρελή τελική αναταραχή που θα δει εκατοντάδες χιλιάδες γλεντζέδες. Εκτός από τη διάρκεια του φεστιβάλ, πολλοί κάτοικοι εκπατρισθέντων είναι απογοητευμένοι που ο πρώην «άγραφος κανόνας» της διακοπής του παιχνιδιού με νερό τη νύχτα (Ένας κανόνας της Pattaya, σημειώνει το TPN, όπως στην Patong και στην Μπανγκόκ τα πάρτι αργά το βράδυ ήταν καθιερωμένα εδώ και καιρό) έχουν τελειώσει από πέρυσι. Η αστυνομία έχει δηλώσει προηγουμένως ότι ο τερματισμός του παιχνιδιού στο νερό τη νύχτα, αν και αποθαρρύνεται, δεν είναι νόμος, ειδικά σε ζώνες διασκέδασης.

Σύμφωνα με το Ταϊλανδικό Δικηγορικό Συμβούλιο, το να χτυπήσεις κάποιον με νερό που δεν θέλει να χτυπηθεί μπορεί να είναι αντίθετο με το νόμο, αλλά θα απαιτούσε τη λήψη ορισμένων μάλλον δαπανηρών και χρονοβόρων νομικών μέτρων.

Εν τω μεταξύ, πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν εσωτερικές επιχειρήσεις ή τοποθεσίες λιανικής έχουν παρακαλέσει τους ανθρώπους να σταματήσουν να παίζουν νερό τη νύχτα, λέγοντας ότι βλάπτει τη συνηθισμένη κίνηση του δείπνου και κάνει τους ανθρώπους να σταματήσουν εντελώς να βγαίνουν έξω. Πολλοί έχουν ζητήσει «εκεχειρία» στους υδάτινους πολέμους γύρω στις 6-7 το βράδυ όταν δύει ο ήλιος. Ωστόσο, αυτό φαίνεται απίθανο χωρίς κανένα είδος επιβολής.

Κοιτάζοντας το μέλλον, η πόλη Pattaya έχει οργανώσει τους εορτασμούς Songkran σε δύο ξεχωριστές ζώνες. Η Na Kluea Flow Day έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου 2024, ενώ η Pattaya City Flow Day θα πραγματοποιηθεί στις 19 Απριλίου 2024. Σε αυτές τις καθορισμένες ημέρες, οι κάτοικοι και οι τουρίστες αναμένεται να βυθιστούν στο πνεύμα του Songkran, συμμετέχοντας σε παιχνίδι με νερό σε όλη την πόλη.

Το Φεστιβάλ Songkran, που αναφέρεται και ως Ταϊλανδικό Νέο Έτος, είναι μια εποχή ανανέωσης και εξαγνισμού. Το παιχνίδι με το νερό συμβολίζει το ξέπλυμα των κακοτυχιών της περασμένης χρονιάς και το καλωσόρισμα μιας νέας αρχής. Το φεστιβάλ είναι απίστευτα πολωμένο, προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, αλλά και πόνο για πολλούς από τους μόνιμους εκπατρισμένους κατοίκους της πόλης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/