Νομική Γωνία: Είναι παράνομο το να πιτσιλάς νερό σε κάποιον που δεν θέλει να βραχεί κατά τη διάρκεια του Songkran;

Κατά τη διάρκεια του Songkran, που είναι το παραδοσιακό φεστιβάλ Πρωτοχρονιάς της Ταϊλάνδης, το πιτσίλισμα του νερού είναι μια κοινή πρακτική.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σεβόμαστε τις επιθυμίες όσων δεν θέλουν να συμμετάσχουν. Σύμφωνα με το Δικηγορικό Συμβούλιο της Ταϊλάνδης, το πιτσίλισμα νερού σε άτομα που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ νερού θα μπορούσε να οδηγήσει σε νομικές ενέργειες.

Εάν διαπιστωθεί ότι κάποιος προκαλεί ενόχληση ή καταστρέφει την ιδιοκτησία ψεκάζοντας νερό σε μη συμμετέχοντες, μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές κυρώσεις. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ποινή φυλάκισης έως και έναν μήνα ή πρόστιμο έως 10,000 μπατ ή πιθανώς και τα δύο. Συνιστάται να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να βραχούν πριν τα πιτσιλίσετε, ειδικά επειδή κάποιοι μπορεί να έχουν δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις.

Αν και κάποιος θα μπορούσε να υποβάλει αστυνομική αναφορά σχετικά με ανεπιθύμητο πιτσίλισμα νερού, δεν είναι εγγυημένο (και ειλικρινά, απίθανο εκτός αν κάποιος τραυματιστεί σοβαρά) ότι το θέμα θα επιβληθεί. Εάν κάποιος ήθελε πραγματικά να ασκήσει κατηγορίες εναντίον άλλου ατόμου για ανεπιθύμητο πιτσίλισμα νερού, συνιστάται να προσλάβει έναν δικηγόρο, όπως η Issan Lawyers, για να βοηθήσει στην κατάρτιση επίσημων κατηγοριών και στη νομική διαδικασία. Ο αρχειοθέτης θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ποιος τα πιτσίλισε και να μπορεί να αποδείξει ότι έκανε γνωστό ότι το πιτσίλισμα νερού πάνω τους ήταν απαράδεκτο.

Στην πραγματικότητα, είναι απίθανο να προχωρήσει μια τέτοια υπόθεση, αλλά εάν είχαν αρκετό χρόνο και χρήματα για να κινηθούν νομικά, θα μπορούσαν, θεωρητικά, σύμφωνα με το Δικηγορικό Συμβούλιο της Ταϊλάνδης.

Θυμηθείτε να γιορτάσετε το Songkran με σεβασμό στα δικαιώματα και την ασφάλεια των άλλων. Εάν βρίσκεστε στην Ταϊλάνδη αυτή την περίοδο, απολαύστε τις γιορτές με υπευθυνότητα!

Εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε Issan Δικηγόροι, στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω, για βοήθεια με τυχόν προβλήματα που μπορεί να είχατε ή ερωτήσεις σχετικά με νομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων προβλημάτων που σχετίζονται με ποινικές υποθέσεις.

Isaan Lawyers ειδικεύεται στην παροχή νομικών υπηρεσιών για ομογενείς και αλλοδαπούς υπηκόους στην Ταϊλάνδη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την Issan Lawyers εδώ.

-
*Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Αυτό το άρθρο παρέχει γενικές πληροφορίες και δεν αποτελεί νομική συμβουλή. Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο δικηγόρο για εξατομικευμένη καθοδήγηση.*

Χορηγός διαφήμισης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/