Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης διορίζει ειδική ομάδα για την παρακολούθηση του εμφυλίου πολέμου της Μιανμάρ και θέτει προληπτικά μέτρα στα σύνορα

Εθνικός-

Στις 11 Απριλίου 2024, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin εξέδωσε εντολή να ανατεθεί μια κυβερνητική ειδική ομάδα εργασίας για την παρακολούθηση της ασταθούς κατάστασης του εμφυλίου πολέμου στη Μιανμάρ.

Ανταποκρινόμενος στην εντολή και ως πρόεδρος της ειδικής ομάδας εργασίας, ο κ. Parnpree Bahiddha-nukara, Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης, επιθεώρησε το συνοριακό σημείο ελέγχου στο Mae Sot, Tak, και συμμετείχε σε ενημέρωση για το κατάσταση από εκπροσώπους υψηλόβαθμων φορέων για την παρακολούθηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προετοιμάστηκε για προληπτικά μέτρα στα σύνορα της Ταϊλάνδης στο Mae Sot, Tak, κατηγοριοποιώντας την κατάσταση σε τέσσερις κύριες ομάδες συμπεριλαμβανομένου 1.) Οι θιγόμενοι Ταϊλανδοί πολίτες στα σύνορα ενδέχεται να αναζητήσουν καταφύγια που η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης είχε προετοιμάσει στο μια καθορισμένη περιοχή, 2.) Οι πρόσφυγες της Μιανμάρ μπορούν να περάσουν με ασφάλεια τα σύνορα της Ταϊλάνδης για να βρουν καταφύγιο σε 123 καθορισμένα σημεία, 3.) Οι στρατιωτικές μονάδες της χούντας της Μιανμάρ που σταθμεύουν στη Δεύτερη Γέφυρα Φιλίας Ταϊλάνδης-Μυανμάρ δεν ζήτησαν επίσημα καταφύγιο και 4.) Μια ομάδα Κινέζων που διέσχισαν παράνομα τα σύνορα της Ταϊλάνδης, οι αρχές της Ταϊλάνδης θα τους ελέγξουν διεξοδικά και να καθορίσουν την κατάστασή τους.

Στην περίπτωση του στρατιωτικού προσωπικού της χούντας της Μιανμάρ που επιθυμούσε να περάσει τα σύνορα της Ταϊλάνδης, πρέπει να αφοπλιστεί και να ντυθεί ως άμαχοι προτού τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές αρχές των Ηνωμένων Εθνών, είπε ο Parnpree.

Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin δήλωσε στο κοινό σχετικά με την προστασία από την καταπάτηση της αεροπορικής επικράτειας της Ταϊλάνδης από τον εμφύλιο πόλεμο της Μιανμάρ. Σε περίπτωση που υπήρχε καταπάτηση του εδάφους της Ταϊλάνδης, η Βασιλική Αεροπορία της Ταϊλάνδης (RTAF) θα αντιδρούσε ανάλογα και θα αναπτύξει αεροσκάφη για επιτήρηση.

Ο Parnpree αποκάλυψε δημόσια σχετικά με την υπόθεση ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα προειδοποιούσε πρώτα τους παραβάτες και θα υποστήριζε ότι η Ταϊλάνδη δεν θα επέτρεπε καμία καταπάτηση στην αεροπορική επικράτεια της Ταϊλάνδης.

Η τρέχουσα κατάσταση στην Ταϊλάνδη ήταν καλή, ωστόσο, ο εμφύλιος πόλεμος στη Μιανμάρ ήταν απρόβλεπτος και η ειδική ομάδα εργασίας της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης θα παρακολουθούσε την κατάσταση καθημερινά, τόνισε ο Parnpree.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.