Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης αποκαλύπτει αεροσκάφη F16 σε 24ωρη αναμονή εν μέσω ανησυχιών για τον εμφύλιο πόλεμο της Μιανμάρ

Εθνικός-

Στις 11 Απριλίου 2024, η ACM Phanpakdee Pattanakul, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, αποκάλυψε δημόσια την προετοιμασία του αεροσκάφους F16 σε ετοιμότητα για ένα ολόκληρο 24ωρο ως απάντηση στον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Μιανμάρ.

Προηγουμένως, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin έκανε μια δήλωση στο κοινό σχετικά με την προστασία από την καταπάτηση της αεροπορικής επικράτειας της Ταϊλάνδης από τον εμφύλιο πόλεμο της Μιανμάρ.

Σε περίπτωση που υπήρχε καταπάτηση της επικράτειας της Ταϊλάνδης, η Βασιλική Αεροπορία της Ταϊλάνδης (RTAF) θα αντιδρούσε ανάλογα και θα ανέπτυξε ένα αεροσκάφος για επιτήρηση. Στις 11 Απριλίου, η RTAF ανέπτυξε ένα αεροσκάφος για επιτήρηση μία φορά και η κατάσταση ήταν καλή καθώς δεν υπήρχε άμεση απειλή.

Ωστόσο, η συχνότητα των περιπολιών για την παρακολούθηση της κατάστασης εξαρτιόταν από την ασταθή κατάσταση, σύμφωνα με την ACM Phanpakdee.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, η Royal Thai Gazette δημοσίευσε κανονισμούς του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με τους κανόνες και τις μεθόδους χρήσης στρατιωτικών όπλων αεροσκαφών εναντίον αεροσκαφών που δεν συμμορφώνονται με εντολές στρατιωτικών αξιωματούχων της Ταϊλάνδης και θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια της χώρας ή κίνδυνος για το κοινό.

Οι κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ από τις 10 Απριλίου 2024 και μετά, και υπογράφηκαν από τον Υπουργό Άμυνας της Ταϊλάνδης Sutin Klungsang.

Οι λεπτομέρειες συνόψισαν ότι το στρατιωτικό προσωπικό της Ταϊλάνδης που αναπτύσσει αεροσκάφη για να αναχαιτίσει αεροσκάφη που θεωρούνταν απειλή για τη χώρα ή κίνδυνο για το κοινό σύμφωνα με την Ενότητα 11, στο ότι τα στρατιωτικά όπλα του αεροσκάφους θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για αντίποινα σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ταϊλάνδης ως μόνοι τους -άμυνα, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Ωστόσο, οι κανονισμοί ίσχυαν και για τα πολιτικά αεροσκάφη εάν η κατάσταση ήταν αναπόφευκτη. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γίνει άμεσα αναφορά στον υπουργό Άμυνας της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Διαβάστε το πρόσφατο άρθρο σχετικά με τον Ταϊλανδό πρωθυπουργό απευθύνει επειγόντως την προσγείωση αεροσκαφών της Μιανμάρ, τονίζει τη συνεργασία για την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.