Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης απευθύνει επειγόντως την προσγείωση αεροσκαφών της Μιανμάρ, τονίζει τη συνεργασία για την ειρήνη και τη σταθερότητα

Εθνικός-

Στις 10:00 π.μ., στις 9 Απριλίου 2024, ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, και οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν επείγουσα σύσκεψη σχετικά με ένα εμπορικό αεροσκάφος της Μιανμάρ που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Mae Sot, Tak.

Ο Srettha αποκάλυψε δημόσια ότι η ανησυχητική κατάσταση στη Μιανμάρ θα μπορούσε να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την Ταϊλάνδη. Σε συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών σύμφωνα με τις πολιτικές της Μιανμάρ για ειρήνη και σταθερότητα, ήταν απαραίτητο να εργαστούμε από κοινού προς όφελος των ανθρώπων.

Η επείγουσα συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες ήταν να οικοδομηθεί ειρήνη και σταθερότητα στη Μιανμάρ το συντομότερο δυνατό. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες και θα παρακολουθεί επιμελώς πιθανές επιπτώσεις στην Ταϊλάνδη σε πολλές πτυχές, συμπεριλαμβανομένου του συνοριακού εμπορίου, είπε ο Srettha.

Θα συσταθεί κυβερνητική ομάδα εργασίας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών και σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Γραφείου Ασφαλείας. Η ομάδα εργασίας ανατέθηκε να υποστηρίξει το Υπουργείο Εξωτερικών για πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα μεταξύ Ταϊλάνδης και Μιανμάρ, παρατήρησε ο Srettha.

Μετά τη συνεδρίαση της Γερουσίας, οι γερουσιαστές της Ταϊλάνδης εξέφρασαν την ανησυχία και τη φροντίδα τους για τον εμφύλιο πόλεμο στη Μιανμάρ, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού αλλά και της Ταϊλάνδης. Η συζήτηση αφορούσε το θέμα των υπηκόων της Μιανμάρ που αναζητούσαν καταφύγιο στην Ταϊλάνδη ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης ανησυχητικής κατάστασης, ανέφεραν τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Αναφέρθηκε ότι οι γερουσιαστές πρότειναν στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να αναθέσει μια κυβερνητική επίσημη μονάδα για τη διαχείριση των προσφύγων και τη δημιουργία καταφυγίων, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Διαβάστε το τελευταίο μας άρθρο σχετικά με τη χούντα της Μιανμάρ που συντονίστηκε με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για να ζητήσει προσγείωση από το ATR72-600, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος της Μιανμάρ, στο αεροδρόμιο Mae Sot, Tak για αξιωματούχους της χούντας της Μιανμάρ.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.