Κοντά στην Πατάγια βρέθηκαν σάκοι που φοβούνται ότι ενδέχεται να περιέχουν χαμένα επικίνδυνα απόβλητα καδμίου

Chonburi -

Χωρικοί στο Nongprue, στην επαρχία Chonburi, ανακάλυψαν έναν μεγάλο αριθμό μαύρων πλαστικών σακουλών που περιείχαν μια άγνωστη μαύρη ουσία κοντά σε έναν τοπικό λάκκο ανασκαφής. Φοβήθηκαν ότι μπορεί να χαθούν επικίνδυνα απόβλητα καδμίου, ωστόσο οι αρχές του Nongprue τόνισαν ότι η ουσία εξακολουθεί να υποβάλλεται σε δοκιμές και δεν υπάρχει επί του παρόντος οριστικός προσδιορισμός για το τι είναι.

Στις 10 Απριλίου 2024, οι τοπικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Αρχηγού της Περιφέρειας Banglamung, του Βιομηχανικού Μηχανικού από το Βιομηχανικό Γραφείο, του Δημάρχου του Δήμου Nongprue και των αστυνομικών από το αστυνομικό τμήμα Nongprue, πήγαν να επιθεωρήσουν τον αμφισβητούμενο λάκκο ως απάντηση σε καταγγελίες από ενδιαφερόμενους οι πολίτες.

Εκεί ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό σακουλών λιπασμάτων που περιείχαν άγνωστες μαύρες ουσίες. Η ουσία είχε τη μορφή ιζήματος που είχε χυθεί έξω από τις κατεστραμμένες σακούλες. Ήταν διασκορπισμένα γύρω από την άκρη του λάκκου εκσκαφής, ο οποίος είναι γεμάτος με νερό αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τους ενδιαφερόμενους πολίτες, η ουσία προκάλεσε ανησυχίες στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να είναι 4,000 τόνοι απορριμμάτων καδμίου που δεν έχουν βρεθεί ακόμη από προηγούμενο περιστατικό.

Συλλέχθηκαν δείγματα της ουσίας για δοκιμή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν περιείχε επικίνδυνα υλικά. Στο μεταξύ, η περιοχή έχει αποκλειστεί και απαγορεύεται η είσοδος στους χωρικούς.

Ο κ. Chatchai Pokechap, 55 ετών, ο επιστάτης του χώρου της ανασκαφής, είπε ότι ένας οδηγός φορτηγού είχε πετάξει εκεί τις μεγάλες σακούλες πριν από περίπου δύο εβδομάδες. Δεν ήξερε ποια ήταν η ουσία, αλλά είπε ότι ένα μέρος της ήταν μαγνητικό, γεγονός που τον έκανε να πιστέψει ότι ήταν άμμος που χρησιμοποιήθηκε για το πλύσιμο μετάλλων και μάντεψε ότι μπορεί να μην ήταν επικίνδυνο.

Ωστόσο, ο κ. Wikit Rojmanakit, ο αρχηγός της περιοχής Banglamung, είπε ότι η περιοχή θα είναι κλειστή για το κοινό προς το παρόν μέχρι να μάθουν οι αρχές ποια είναι η ουσία. Το αποτέλεσμα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί εντός δύο ημερών.

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία του Nongprue προσπαθεί να εντοπίσει το φορτηγό που είχε πετάξει εκεί τις τσάντες.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.