Η αντιπολίτευση της Μιανμάρ κατέλαβε τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Μιανμάρ στο Myawaddy κοντά στην Τακ

Εθνικό»

Στις 7 Απριλίου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Βιρμανίας ανέφεραν ότι η Εθνική Ένωση Karen (KNU) και η Λαϊκή Αμυντική Δύναμη (PDF) κατέλαβαν τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Μιανμάρ στο Myawaddy της Μιανμάρ. Η ένοπλη σύγκρουση έλαβε χώρα κοντά στο Mae Sot, Tak, κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Βιρμανίας, καταλήφθηκαν επτά στρατιωτικές βάσεις της Μιανμάρ και ένα τακτικό αρχηγείο και πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στον πόλεμο μεταξύ της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ, συμπεριλαμβανομένων των KNU και PDF, και της Χούντας της Μιανμάρ.

Εν τω μεταξύ, στρατιώτες της Μιανμάρ από το στρατόπεδο 275 του Τάγματος στο Myawaddy παραδόθηκαν και η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της Μιανμάρ βρισκόταν επί του παρόντος υπό κατάληψη από την αντιπολίτευση της Μιανμάρ. Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Βιρμανίας ανέφεραν ότι η εθνική σημαία θα μετατραπεί σε σημαία KNU.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Βιρμανίας, οι στρατιωτικές μονάδες της Μιανμάρ δεν μπόρεσαν να πολεμήσουν εναντίον της αντιπολίτευσης. Η μόνη στρατιωτική βάση που είχε απομείνει ήταν το στρατόπεδο 375 του Τάγματος στο Myawaddy. Ωστόσο, η Ταϊλάνδη θα επηρεαζόταν δυνητικά καθώς το στρατόπεδο του Τάγματος βρισκόταν κοντά στα σύνορα της Ταϊλάνδης. Ως αποτέλεσμα, πολλοί υπήκοοι της Μιανμάρ θα αναζητούσαν καταφύγιο στην Ταϊλάνδη.

Από τη σοβαρή κατάσταση στη Μιανμάρ, πολλοί αξιωματούχοι της χούντας της Μιανμάρ υπό τη δικαιοδοσία του Στρατιωτικού Συμβουλίου Διοίκησης της Μιανμάρ, συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων Τελωνείων και Μετανάστευσης του Myawaddy, αποσύρθηκαν από το Myawaddy και εκκενώθηκαν στο Kawkareik της Μιανμάρ, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Πρόσφατα, η χούντα της Μιανμάρ συντονίστηκε με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για να ζητήσει προσγείωση από το ATR72-600, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος της Μιανμάρ, στο αεροδρόμιο Tak για αξιωματούχους της χούντας της Μιανμάρ. Μέχρι την ώρα του Τύπου, οι πρόσφυγες βρίσκονταν σε ετοιμότητα στη Γέφυρα Φιλίας Ταϊλάνδης-Μιανμάρ.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αποκάλυψε δημόσια ότι μια πτήση από τη Μιανμάρ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Mae Sot κατόπιν προηγούμενης αίτησης. Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι η πτήση αναχώρησε στο εξωτερικό την ίδια μέρα.

Οι υπόλοιπες πτήσεις που ζητήθηκαν για τις 8 και 9 Απριλίου αποσύρθηκαν, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δεν αποκάλυψε τους λόγους.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα παρακολουθεί στενά την άστατη κατάσταση στα σύνορα Ταϊλάνδης-Μιανμάρ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για την ασφάλεια του λαού της Ταϊλάνδης και για τη διατήρηση της ειρήνης και της τάξης. Στις 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Κυβερνητικό Σώμα της Ταϊλάνδης για να αξιολογηθεί η κατάσταση και να προταθούν κατευθυντήριες γραμμές ανάλογα.

Διαβάστε την πρόσφατη ιστορία για τη μαζική μετανάστευση από τη Μιανμάρ στην Ταϊλάνδη λόγω του συνεχιζόμενου εμφυλίου πολέμου.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.