Νομική Γωνιά: Ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος νόμος για τη μεθαμφεταμίνη «Πέντε χάπια» στην Ταϊλάνδη;

Ο αμφιλεγόμενος νόμος για τη μεθαμφεταμίνη των πέντε χαπιών στην Ταϊλάνδη έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή και συζήτηση. Εδώ είναι τα βασικά σημεία:

1. **Φόντο**:
– Ο νόμος εφαρμόστηκε από το **Υπουργείο Δημόσιας Υγείας** στην Ταϊλάνδη στις **9 Φεβρουαρίου**.
– Βάσει αυτού του νόμου, τα άτομα που βρέθηκαν με **πέντε ή λιγότερα χάπια μεθαμφεταμίνης** ή **300 χιλιοστόγραμμα ηρωίνης** εξαιρούνται από ποινικές διώξεις.
– Αντί για δίωξη, τα άτομα αυτά κατηγοριοποιούνται ως **χρήστες ναρκωτικών που χρήζουν αποκατάστασης**.

2. **Κριτική και προτεινόμενη αλλαγή**:
– Το **καπ των πέντε χαπιών** έχει αντιμετωπίσει ουσιαστική κριτική.
– Το **Γραφείο του Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών (ONCB)** εξετάζει τώρα τη μείωση του επιτρεπόμενου ορίου από **πέντε χάπια σε τρία**. Ωστόσο, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Τσόλναν Σρίκαεβ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να προσαρμόσει τον νόμο.
– Το ONCB θα αξιολογήσει τον αντίκτυπο του τρέχοντος ορίου των πέντε χαπιών για περίπου **τρεις μήνες** πριν αποφασίσει για τυχόν αλλαγές.
– Εάν τα ποσοστά σύλληψης χρηστών ναρκωτικών υπερβούν σημαντικά τα ποσοστά δίωξης εμπόρων ναρκωτικών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα προταθεί προς έγκριση το νέο όριο των τριών χαπιών.

3. **Θεραπεία και νομικές συνέπειες**:
– Τα άτομα που συλλαμβάνονται με **πέντε ή λιγότερα χάπια** κατευθύνονται σε **κέντρα θεραπείας** χωρίς παρέμβαση δικαστηρίου.
– Αφού υποβληθούν σε θεραπεία, απαιτείται να αναφέρουν.
– Η μη συμμόρφωση με την αναφορά θα έχει ως αποτέλεσμα τη **σύλληψή τους και τις επακόλουθες χρεώσεις**.
– Συγκεκριμένα, άτομα με προηγούμενο ιστορικό διακίνησης ναρκωτικών θα μπορούσαν να εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζουν κατηγορίες εάν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία πρόθεσης να πουλήσουν.

Συνοπτικά, ο νόμος στοχεύει στην εξεύρεση ισορροπίας μεταξύ της αντιμετώπισης θεμάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και της παροχής ευκαιριών αποκατάστασης στους χρήστες. Ωστόσο, η εφαρμογή και ο αντίκτυπός του παραμένουν θέματα συνεχούς συζήτησης και ελέγχου.

Ακολουθεί μια λεπτομερής ανακεφαλαίωση της νομικής ανακοίνωσης και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα όρια άλλων παράνομων ναρκωτικών στην Ταϊλάνδη.

Υπάρχει επίσης σημαντική διαμάχη σχετικά με τη μαριχουάνα Η Ταϊλάνδη, η οποία αποποινικοποιήθηκε το 2022, αλλά την οποία ορισμένες ομάδες θέλουν να επαναποινικοποιήσουν παρά τη σκληρή αντίθεση.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε Issan Δικηγόροι, στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω, για βοήθεια με τυχόν προβλήματα που μπορεί να είχατε ή ερωτήσεις σχετικά με νομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά ή προβλημάτων που σχετίζονται με ποινικές υποθέσεις.

Isaan Lawyers ειδικεύεται στην παροχή νομικών υπηρεσιών για ομογενείς και αλλοδαπούς υπηκόους στην Ταϊλάνδη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την Issan Lawyers εδώ.

-
*Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Αυτό το άρθρο παρέχει γενικές πληροφορίες και δεν αποτελεί νομική συμβουλή. Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο δικηγόρο για εξατομικευμένη καθοδήγηση.*

Χορηγός διαφήμισης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/