Πρόγνωση καιρού Ταϊλάνδης: Χώρα με καύσωνα, θερμοκρασίες έφθασαν σε υψηλά ρεκόρ

Εθνικός-

Την 1η Απριλίου 2024, η πρόγνωση του καιρού της Ταϊλάνδης αποκάλυψε δημόσια έναν χάρτη θερμότητας της Ταϊλάνδης χρησιμοποιώντας χρώματα για να υποδείξει τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες από τις 2 έως τις 6 Απριλίου στη 1:00 μ.μ. καθημερινά. Ως αποτέλεσμα, ο χάρτης θερμότητας έδειξε μαύρα χρώματα που υποδεικνύουν τον καυτό καιρό σε όλη την Ταϊλάνδη.

Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης προέβλεψε τον καιρό τον Απρίλιο και αποκάλυψε ότι οι μέσες θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες από τις κανονικές τιμές. Η συνολική βροχόπτωση θα είναι περίπου 30 τοις εκατό μικρότερη από την κανονική.

Στα ανώτερα μέρη της Ταϊλάνδης, σημειώθηκε καύσωνας και κύματα καύσωνα σε πολλές περιοχές, με την υψηλότερη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 43.0 έως 44.5 βαθμούς Κελσίου, ειδικά στις βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές, καθώς και στα ανώτερα τμήματα τόσο της κεντρικής όσο και της ανατολικής περιφέρειες.

Ωστόσο, θα υπήρχαν καταιγίδες σε πολλές περιοχές περιοδικά, οι οποίες θα μπορούσαν να μετριάσουν τη ζέστη λόγω των περιοχών χαμηλής πίεσης που προκαλούνται από τον καυτό καιρό που καλύπτουν κατά διαστήματα το πάνω μέρος της Ταϊλάνδης. Επιπλέον, θα πνέουν νότιοι ή νοτιοανατολικοί άνεμοι σχεδόν σε όλη αυτή την περίοδο.

Όσον αφορά τη νότια περιοχή, θα υπάρχει ζεστός έως καύσωνας σε πολλές περιοχές, με καταιγίδες να καλύπτουν περίπου το 20% της περιοχής, κυρίως προς το τέλος του μήνα.

Αυτό οφειλόταν στην επιρροή των ανατολικών ή νοτιοανατολικών ανέμων που κάλυπταν τον Κόλπο της Ταϊλάνδης και τη νότια περιοχή.

Ωστόσο, προς το τέλος του μήνα, ο καιρός θα αρχίσει να μετατοπίζεται προς τον νοτιοδυτικό μουσώνα που καλύπτει τη Θάλασσα Ανταμάν και τη νότια περιοχή.

Συνοπτικά για αυτόν τον μήνα, η μέση θερμοκρασία αναμενόταν να είναι υψηλότερη από την κανονική και η συνολική βροχόπτωση θα ήταν χαμηλότερη από το συνηθισμένο, περίπου 30 τοις εκατό.

Αυτός ο μήνας έτεινε να έχει καλοκαιρινές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και πιθανότητα πτώσης χαλαζιού σε ορισμένες περιοχές. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιές σε κτίρια, σπίτια και γεωργικές περιοχές.

Ευτυχώς, Με το Songkran να ξεκινά στην Ταϊλάνδη, το κρύο νερό από τις νερομαχίες θα βοηθούσε τους ανθρώπους να χαλαρώσουν σε πολλές περιοχές.

Εγγραφειτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.