Το εκτεταμένο Songkran αναμένεται να δώσει ώθηση στον τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το φεστιβάλ Songkran 2024, που γιορτάζεται σε ολόκληρη την Ταϊλάνδη για μια εκτεταμένη περίοδο 21 ημερών φέτος, αναμένεται να αποφέρει σημαντικά έσοδα 52.5 δισεκατομμυρίων μπατ σε εγχώριο τουρισμό, με την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) να επισημαίνει τις επαρχίες της Ανατολής ως κορυφαίες. εισοδηματίες.

Η TAT είπε ότι ο εορτασμός διάρκειας δύο εβδομάδων, από 1 έως 21 Απριλίου, πρόκειται να ενισχύσει το εισόδημα από τον τουρισμό στον απόηχο της στάσιμης εγχώριας κατανάλωσης, αυξάνοντας σημαντικά από τα 13 δισεκατομμύρια μπατ που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού πενθήμερου εορτασμού το 2023. Ποσοστά πληρότητας σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να φτάσουν το 78%, χάρη στις ισχυρές κρατήσεις σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες τόσο στην Ανατολή όσο και στο Νότο.

Ο κυβερνήτης του TAT Thapanee Kiatphaibool ανέφερε ότι το φεστιβάλ θα μπορούσε να προκαλέσει έως και 15 εκατομμύρια τοπικά ταξίδια, μια σημαντική αύξηση από τα 3.8 εκατομμύρια του προηγούμενου έτους κατά την ίδια περίοδο. Τα βορειοανατολικά προβλέπεται να δουν τους περισσότερους ντόπιους επισκέπτες, ακολουθούμενη από την Κεντρική και την Ανατολή. Ωστόσο, οι ανατολικές επαρχίες προβλέπεται να συγκεντρώσουν τα περισσότερα έσοδα, ακολουθούμενες από την Μπανγκόκ και μετά τη Βόρεια, ενώ οι νότιες επαρχίες, που συνήθως ευνοούνται από διεθνείς τουρίστες, αναμένεται να κερδίσουν 7.7 δισεκατομμύρια μπατ από τον τοπικό τουρισμό.

Φέτος, η TAT επικεντρώνει έξι προορισμούς για τους εορτασμούς Songkran, συμπεριλαμβανομένων της Μπανγκόκ και του Τσιάνγκ Μάι. Η βόρεια πόλη αναμένεται να ηγηθεί της ομάδας στην προσέλκυση της πλειοψηφίας των ντόπιων τουριστών παρά την τρέχουσα μάχη της με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.