Το έργο ανεμογεννήτριας της Pattaya στο Koh Larn σβήνει μετά την αποτυχία παροχής ενέργειας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath

Πατάγια -

Το έργο της ανεμογεννήτριας για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στο Koh Larn στην Πατάγια φέρεται να έχει γίνει σπατάλη πόρων αφού οι επικριτές ισχυρίστηκαν ότι οι ανεμογεννήτριες είχαν χαλάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και η πόλη δεν είχε επαρκή χρηματοδότηση για να τις επισκευάσει.

Το έργο στροβίλου, που βρίσκεται στο βουνό Khao Nom Sao κοντά στην παραλία Samae, ξεκίνησε το 2006 με προϋπολογισμό 95 εκατομμυρίων μπατ. Στόχος του ήταν να παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέσω αιολικής και ηλιακής ενέργειας για 489 νοικοκυριά (περίπου 3,000 άτομα) στο Koh Larn.

Το έργο που διαχειρίζεται το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Rajamangala Thanyaburi, υποσχέθηκε να σώσει την πόλη από το κόστος των καυσίμων και να τονώσει τον τουρισμό. Το έργο περιελάμβανε την κατασκευή ενός κτιρίου ελέγχου, ενός κτιρίου τουριστικού αξιοθέατου σε σχήμα τσουγκράνου και 45 ανεμογεννητριών. Στόχος ήταν η παραγωγή 200 μεγαβάτ για τα συστήματα επεξεργασίας λυμάτων και φωτισμού του νησιού πριν τροφοδοτηθούν τα νοικοκυριά.

Ωστόσο, το έργο ξινίστηκε. Οι επικριτές είπαν ότι πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής το 2010, οι ανεμογεννήτριες σταμάτησαν να λειτουργούν και δεν μπορούσαν πλέον να παράγουν ενέργεια. Έγινε κατανοητό ότι αυτό οφειλόταν στο υψηλό κόστος συντήρησης που σχετίζεται με τη γερασμένη υποδομή, γεγονός που έκανε την πόλη να εγκαταλείψει το σύνολο του έργου.

Παρά τη μη λειτουργικότητά του, ορισμένοι αξιωματούχοι της Pattaya προκάλεσαν το έργο ως τουριστικό αξιοθέατο λόγω της φωτογενούς του απήχησης. Ωστόσο, οι επικριτές υποστήριξαν ότι αυτό ήταν σπατάλη χρημάτων των φορολογουμένων, επειδή το έργο δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει πλήρως τους αρχικούς του σκοπούς, όπως είχε υποσχεθεί. Ο βαρύς προϋπολογισμός, πρόσθεσαν οι επικριτές, θα μπορούσε επίσης να είχε χρησιμοποιηθεί καλύτερα για την εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη ή τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ανθρώπων στο Koh Larn.

Σύμφωνα με αναφορές, η Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή της Ταϊλάνδης και το Γραφείο της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Δημόσιου Τομέα, ερευνούν το έργο για πιθανές παρατυπίες.

Αυτή η αποτυχημένη πρωτοβουλία χρησιμεύει ως υπενθύμιση της σημασίας της ύπαρξης σωστών σχεδίων συντήρησης, σημειώνει το The Pattaya News. Οι σημερινοί αξιωματούχοι της πόλης δεν έχουν σχολιάσει την κατάσταση, αν και προφανώς δεν συμμετείχαν στο αρχικό έργο πριν από δεκαοκτώ χρόνια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Θέματα, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!
Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.