Η νομική ομάδα του αναπληρωτή αρχηγού της εθνικής αστυνομίας Surachet Hakparn διαψεύδει την εικαζόμενη συμμετοχή σε δίκτυα τυχερών παιχνιδιών στο Διαδίκτυο

Εθνικός-

Στις 10:00 π.μ., στις 19 Μαρτίου 2024, ο κ. Warachan Chuabankoh και ο κ. Nattawit Netijaruroj, οι νομικοί σύμβουλοι του αναπληρωτή αρχηγού της εθνικής αστυνομίας Surachet Hakparn, πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε διάσημα δίκτυα τζόγου.

Η αστυνομία του Thung Song Hong είχε προηγουμένως παραδώσει εντάλματα και κλήσεις στον Pol. Ο στρατηγός Surachet αποκάλυψε υποτιθέμενες οικονομικές διασυνδέσεις εντός της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης που σχετίζονται με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που είχαν άμεση ευθύνη για το διαδικτυακό δίκτυο τζόγου.

Ο Nattawit δήλωσε δημόσια ότι αυτός και ο Warachan είχαν εξουσιοδότηση από τον Pol. Ο στρατηγός Surachet να παρουσιάσει τα πραγματικά στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση. Ο Warachan ανέφερε προηγούμενα ζητήματα που αφορούσαν τον Αναπληρωτή Αρχηγό της Εθνικής Αστυνομίας, τα οποία αποδείχθηκαν αναληθή, όπως η πραγματοποίηση δωρεών αξιών και η αγορά αεροπορικών εισιτηρίων για δημοσίους υπαλλήλους.

Ωστόσο, τα αεροπορικά εισιτήρια αγοράστηκαν για την Πολ. Ο αντισυνταγματάρχης Krit Pariyaket και τα άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του, σύμφωνα με τη νομική ομάδα.

Η νομική ομάδα συζήτησε τις αποδείξεις δωρεών που συνδέονται με την Πολ. Στρατηγός Σουρατσέτ προς Ναό Σάλα Πουν. Ανακαλύφθηκε ότι η δωρεά έγινε στην πραγματικότητα από ένα άτομο με το όνομα «Ms. Lui», στις 19 Οκτωβρίου 2023, ο οποίος παρείχε προσωπική δωρεά στον Πολ. Αντισυνταγματάρχη Κριτ για θρησκευτική τελετή.

Σύμφωνα με τη νομική ομάδα, η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Πολ. Αντισυνταγματάρχης Κριτ, Πολ. Ο υφιστάμενος του στρατηγού Σουράτσετ, καθώς φέρεται να βρέθηκε εμπλεκόμενος στην υπόθεση του διαδικτυακού τζόγου. Το όνομα του Αναπληρωτή Αρχηγού της Εθνικής Αστυνομίας ήταν στην απόδειξη δωρεάς.

Μετά την έρευνα της νομικής ομάδας, διαπιστώθηκε ότι η δωρεά των 200,000 μπατ έγινε από τον Πολ. Gen. Surachet, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένος με λογαριασμούς mule ή ιστότοπους τζόγου.

Οι νομικές ομάδες δήλωσαν ότι η διάδοση ψευδών πληροφοριών και η σύνδεση αυτού του ζητήματος με ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών ήταν παραπλανητική.

Επιπλέον, η νομική ομάδα τόνισε ότι η Πολ. Ο στρατηγός Surachet είχε κάνει πολυάριθμες δωρεές και είχε λάβει πολλές αποδείξεις δωρεών, ενώ οποιεσδήποτε αξιώσεις για φορολογικές εκπτώσεις για ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών ήταν αβάσιμοι.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η νομική ομάδα αποκάλυψε δημόσια μια λίστα με 34 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται σε διαδικτυακούς ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων αξιωματικών και πολιτών.

Η νομική ομάδα πρόσθεσε περαιτέρω ότι η Πολ. Ο στρατηγός Surachet απηύθυνε το θέμα στην ανακριτική αστυνομία, ωστόσο, κανείς από τη λίστα δεν κινήθηκε νομικά.

Οι υποθέσεις διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών ήταν υπό την έρευνα της Υπηρεσίας της Εθνικής Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Η νομική ομάδα παρατήρησε ότι και αυτά τα 34 άτομα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.