Άστεγος στην Πατάγια διασώθηκε αφού σαλπάρει ξανά σε σπιτική σχεδία

Πατάγια -

Ένας μεσήλικας άστεγος διασώθηκε για δεύτερη φορά αυτό το μήνα αφού εγκλωβίστηκε σε μια αυτοσχέδια σχεδία στα ανοιχτά της Πατάγια.

Ένα βίντεο από το ταξίδι του είναι εδώ στο YouTube μας.

Στις 18 Μαρτίου 2024, ο ίδιος άνδρας, ο θείος Somkiat, του οποίου το πραγματικό όνομα αναγνωρίστηκε ως ο κ. Somkiat Mahawan, 53, ένας Ταϊλανδός πολίτης από το Nakhon Phanom, εντοπίστηκε να χαλαρώνει σε μια σπιτική σχεδία από πλαστικά μπουκάλια, να παρασύρεται στη μέση του η θάλασσα στην Πατάγια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτός ο άνδρας βρίσκεται σε επισφαλή κατάσταση στη θάλασσα. Στις 12 Μαρτίου, ο θείος Somkiat διασώθηκε αφού προσπάθησε να πλεύσει στο Koh Larn με μια παρόμοια αυτοκατασκευασμένη σχεδία.

Ευτυχώς, οι τοπικές αρχές τον εντόπισαν αποκλεισμένο σε μια πλωτή οδό όπου συχνάζουν τουριστικά πλοία και τον μετέφεραν με ασφάλεια στην ακτή.

Μετά την πρώτη του διάσωση, το πού βρισκόταν ο θείος Σομκιάτ παρέμεινε άγνωστο. Ωστόσο, το βράδυ της 14ης Μαρτίου, οι δημοσιογράφοι τον βρήκαν να κοιμάται στη σχεδία του κοντά στην παραλία Pattaya στο Chonburi.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, ο θείος Somkiat είναι ένας πρώην ναύτης που πέρασε πάνω από 20 χρόνια στην Ταϊλάνδη μοναχή. Μόλις έφυγε από το μοναχισμό, βαρέθηκε τη ζωή στη στεριά και λαχταρούσε τη θάλασσα. Ταξίδεψε στην Πατάγια από την Κεντρική Ταϊλάνδη και άρχισε να συλλέγει και να πουλά μπουκάλια για να συντηρηθεί. Δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έπλευσε κατά μήκος της ακτογραμμής της Πατάγια μόνο για να χαλαρώσει και να ανακουφίσει τη μοναξιά.

Τη Δευτέρα, ο θείος Σομκιάτ δόθηκε με ασφάλεια πίσω στην ακτή από τις αρμόδιες αρχές. Ωστόσο, οι ενέργειές του έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι φοβούνται ότι οι επανειλημμένες εγχειρήσεις του σε ανοιχτά νερά αποτελούν σοβαρό κίνδυνο σύγκρουσης με ταχύπλοα. Κάποιοι προτρέπουν τις αρχές να επιβάλουν κανονισμούς για να διασφαλίσουν την ασφάλειά του.

Ο θείος Σομκιάτ, ωστόσο, είπε ότι πλέει στη θάλασσα με την προσαρμοσμένη σχεδία μπουκαλιών του ως χόμπι και είναι έμπειρος βαρκάρης και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, έχοντας επίγνωση της παλίρροιας και της ροής του ωκεανού γύρω από την Πατάγια. Ήταν τόσο χαλαρός στην πρόσφατη κατάσταση που κοιμόταν ήρεμα στη σχεδία του όπως φαίνεται παρακάτω όταν έφτασαν οι αρχές.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.