Βρέθηκε άστεγος να παρασύρεται σε σχεδία από σπιτικά πλαστικά μπουκάλια στην ακτή της Πατάγια

Πατάγια -

Ένας άστεγος διασώθηκε με ασφάλεια από τη θάλασσα της Πατάγια αφού προσπάθησε να πλεύσει στο Koh Larn με μια σχεδία που έφτιαξε ο ίδιος από πλαστικά μπουκάλια.

Το περιστατικό αναφέρθηκε στην Pattaya Marine Disaster Prevention γύρω στις 11:00 π.μ. της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, από ομάδα χειριστών ταχύπλοων σκαφών. Οι χειριστές ανέφεραν ότι είδαν έναν άνδρα να κάθεται σε μια σχεδία από πλαστικό μπουκάλι στη μέση της θάλασσας, περίπου 2.4 χιλιόμετρα μακριά από την προβλήτα Μπαλί Χάι.

Όταν έφτασαν στην τοποθεσία, οι αρχές βρήκαν έναν Ταϊλανδό, που ονομαζόταν μόνο θείος Σομκιάτ (53), να κάθεται σε μια σχεδία 80×300 εκ. κατασκευασμένη από πολλά πλαστικά μπουκάλια. Ο άνδρας, του οποίου το πλήρες όνομα δεν ήταν γνωστό, έφερε μαζί του ρούχα, ποτά και φαγητό. Ήταν εξαντλημένος και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην ακτή λόγω ισχυρών ρευμάτων. Η ομάδα διάσωσης τον βοήθησε στη βάρκα τους και ρυμούλκησε την αυτοσχέδια σχεδία πίσω στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο θείος Σομκιάτ, που πιστεύεται ότι είναι άστεγος, είχε κατασκευάσει τη σχεδία από χρησιμοποιημένα πλαστικά μπουκάλια που συνέλεγε από κάδους γύρω από την Πατάγια. Ξεκίνησε το ταξίδι του προς το Koh Larn γύρω στις 4:00 π.μ. στις 12 Μαρτίου. Ωστόσο, τα ισχυρά ρεύματα και ο άνεμος τον έσπρωξαν εκτός πορείας, αφήνοντάς τον αποκλεισμένο κοντά στο Koh Joon. Ευτυχώς, μια διερχόμενη ομάδα ταχύπλοων τον εντόπισε, οδηγώντας στη δραματική διάσωσή του.

Οι δημοσιογράφοι της Pattaya News προσπάθησαν να βρουν τον θείο Somkiat για περαιτέρω σχόλια, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι ο θείος Somkiat ήταν άστεγος και είχαν δει να κατασκευάζει τη σχεδία για αρκετό καιρό. Ωστόσο, ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα έβγαινε στη θάλασσα.

Δεν ήταν σαφές γιατί ήθελε να πλεύσει στο Koh Larn, το οποίο είναι εύκολα προσβάσιμο από την προβλήτα Bali Hai.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.