Ο αρχηγός του κόμματος Pheu Thai συζητά τις σχέσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης και την τουριστική συνεργασία ASEAN κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Καμπότζη

Εθνικός-

Στις 18 Μαρτίου 2024, η κα Paetongtarn Shinawatra, ηγέτης του Pheu Thai Party, οδήγησε την εκτελεστική επιτροπή του κόμματος να επισκεφθεί την Καμπότζη για πολιτικές συζητήσεις για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Η Paetongtarn δήλωσε ότι ως ηγέτης του κόμματος Pheu Thai, του κυβερνώντος κόμματος, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με το Λαϊκό Κόμμα της Καμπότζης και τα εξέχοντα μέλη του, τον πρώην πρωθυπουργό της Καμπότζης Hun Sen και τον σημερινό πρωθυπουργό της Καμπότζης Hun Manet, ο οποίος έχει διαδεχθεί τον πατέρα του Χουν Σεν, για να ενισχύσει τις σχέσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης.

Τα δύο μέρη είχαν προηγούμενη σχέση από την κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Ταξίν, η οποία ήταν σημαντική για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Paetongtarn συζήτησε διάφορους μηχανισμούς για την προώθηση των ανταλλαγών και τη διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, των επενδύσεων, του πολιτισμού και του τουρισμού. Η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη είχαν πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την από κοινού προσέλκυση τουρισμού στην περιοχή.

Ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin συμμετείχε προηγουμένως στη σύνοδο κορυφής ASEAN και ξεκίνησε το έργο ASEAN Drive Tourism, με στόχο την προώθηση του κοινού τουρισμού στο πλαίσιο της έννοιας «6 Χώρες Ένας προορισμός» μεταξύ Ταϊλάνδης, Καμπότζης, Λάος, Μαλαισίας, Βιετνάμ και Μιανμάρ. Συζητήσαμε εκτενώς αυτήν την πρόταση εδώ τον περασμένο μήνα.

Αναμενόταν ότι η εφαρμογή θα ξεκινήσει σύντομα για την υποστήριξη του έργου ASEAN Drive Tourism, παρατήρησε ο Paetongtarn.

Ο Paetongtarn συζήτησε επίσης στρατηγικές υποστήριξης της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με αεροπορικές εταιρείες για την αύξηση του αριθμού πτήσεων μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης και μείωση των αεροπορικών ναύλων, κάτι που θα ήταν κρίσιμο για την προσέλκυση και τη διευκόλυνση ξένων τουριστών και από τις δύο χώρες.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.