Ο Thaksin Shinawatra επιστρέφει στο Τσιάνγκ Μάι μετά από 17 χρόνια, τυγχάνει θερμής υποδοχής

Εθνικός-

Στις 9:28 π.μ., στις 14 Μαρτίου 2024, ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra, η κόρη του και αρχηγός του κόμματος Pheu Thai, κα Paetongtarn Shinawatra, και οι συγγενείς του επισκέφτηκαν τη γενέτειρά του στο Τσιάνγκ Μάι με ιδιωτικό τζετ.

Στο διεθνές αεροδρόμιο Chiang Mai, Pol. Ο στρατηγός Surachet Hakparn, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας, χαιρέτισε επίσης την επίσκεψη του Thaksin στο Chiang Mai.

Μετά από αυτό, ο Τακσίν μαζί με τους συγγενείς και τους πολιτικούς του, όπως ο Υπουργός Γεωργίας και Συνεταιρισμών Ταμμανάτ Προμπάο, και ο κ. Νιράτ Πονγκσιτχαόορν, ο Κυβερνήτης του Τσιάνγκ Μάι, ταξίδεψαν γύρω από το Τσιάνγκ Μάι σύμφωνα με το δρομολόγιο του Ταξίν.

Το δρομολόγιό του περιελάμβανε απελευθέρωση 30,000 ψαριών, φύτευση δέντρου, επιθεώρηση διαχείρισης νερού στο Mae Sa και άλλες εργασίες, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Πολλοί ντόπιοι του Τσιάνγκ Μάι και μια ομάδα κόκκινων μπλουζών έδειξαν φιλοξενία στον Τακσίν μετά από 17 χρόνια φυγής στο εξωτερικό.

Ο Thaksin είχε μια λαμπερή έκφραση, αν και φορούσε ένα απαλό αυχενικό κολάρο και είχε νοσοκόμες κοντά του όλη την ώρα, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ρώτησαν τον Τακσίν για την υγεία του και εκείνος απάντησε σύντομα ότι σταδιακά βελτιώνεται μετά από μια αναφερόμενη μακροχρόνια ασθένεια που, σύμφωνα με τον ίδιο, τον εμπόδισε να βρίσκεται σε κανονική φυλακή κατά τους μήνες που καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Αντίθετα, πέρασε το χρόνο, αμφιλεγόμενα σύμφωνα με ορισμένους επικριτές, σε ένα νοσοκομείο σε μια ειδική σουίτα μέχρι να του χορηγηθεί αναστολή.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε λειτουργία υπό δοκιμασία, αλλά του δόθηκε ειδική άδεια, όπως αναφέραμε εδώ για να επισκεφτούμε το Τσιάνγκ Μάι.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.