Τα ζώα στον ανοιχτό ζωολογικό κήπο Chonburi απολαμβάνουν παγωμένα σνακ για την καταπολέμηση της έντονης ζέστης

Τσονμπούρι -

Λιοντάρια, αρκούδες, πίθηκοι και πολλά άλλα ζώα στον ανοιχτό ζωολογικό κήπο Khao Kheow στο Chonburi έχουν λάβει κατεψυγμένες λιχουδιές ως δώρο για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα υψηλή θερμοκρασία στην Ταϊλάνδη.

Στις 8 Μαρτίου 2024, ο κ. Narongwit Chodchoi, διευθυντής του ζωολογικού κήπου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο ζωολογικός κήπος παρείχε μια αναζωογονητική επιλογή από κατεψυγμένα φρούτα, όπως πορτοκάλια, καρπούζια και μήλα, όλα αναμεμειγμένα με ζαχαρούχο νερό, σε μικρά ζώα, ενώ ζώα όπως τα ασιατικά μαύρη αρκούδα, λιοντάρια και άλλα σαρκοφάγα ζώα έλαβαν παγωμένα πόδια χοίρου για να τα γλείφουν και να τα μασούν.

Σύμφωνα με το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα, όλες οι περιοχές της Ταϊλάνδης κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες έως και 40 βαθμούς Κελσίου τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

«Κατά τη διάρκεια των σημερινών ακραίων θερμοκρασιών, η προτεραιότητα στην ευημερία των ζώων είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο κ. Narongwit κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. «Η ζέστη μπορεί να προκαλέσει άγχος, οδηγώντας σε μειωμένους ρυθμούς αναπαραγωγής και μειωμένη όρεξη για τα ζώα».

Ο κ. Narongwit συνέχισε ότι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, που είναι συνήθως η πιο καυτή περίοδος, ο ζωολογικός κήπος εφαρμόζει αυτά τα ειδικά μέτρα για να εξασφαλίσει την άνεση των ζώων. Επιπλέον, τα κατεψυγμένα φρούτα και κρέας παρέχονται κατά τη διάρκεια των εξαιρετικά ζεστών απογευμάτων για να κρατούν τα ζώα χαρούμενα και να αποτρέπουν το να γίνουν ευερέθιστα.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Tips@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.