Jomtien Beach Road: Διαμάχη για μονόδρομες αλλαγές

Πατάγια, Ταϊλάνδη – Οι ήρεμες ακτές της παραλίας Jomtien είναι εδώ και καιρό καταφύγιο για τους κατοίκους που αναζητούν μια πιο ήσυχη εναλλακτική λύση στην πολυσύχναστη Πατάγια. Ωστόσο, οι πρόσφατες αλλαγές στο οδικό σύστημα έχουν αφήσει πολλούς ντόπιους απογοητευμένους και διχασμένους.

Το Μονόδρομο Δίλημμα

Ξεκινώντας από την 1η Μαρτίου, η Jomtien Beach Road ξεκίνησε ένα φιλόδοξο έργο κατασκευής παραλιών. Η έκταση από το αστυνομικό κουτί της παραλίας Dongtan μέχρι τη διασταύρωση Chaiyapreuk μετατράπηκε σε μονόδρομο για τουλάχιστον δεκαοκτώ μήνες. Ενώ αυτή η απόφαση είχε στόχο να βελτιώσει την εμπειρία της παραλίας, έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων. Αυτό οδήγησε επίσης σε σύγχυση και, για να είμαστε δίκαιοι, πολλοί άνθρωποι δεν τηρούσαν τους νέους κανόνες εκτός αν ήταν παρούσα η αστυνομία.

Τουρίστες εναντίον ντόπιων

Η καρδιά του ζητήματος βρίσκεται στη σύγκρουση μεταξύ αυτού που επιθυμούν οι τουρίστες και αυτού που εκτιμούν οι επί μακρόν κάτοικοι. Το Jomtien είναι παραδοσιακά γνωστό για την ηρεμία του, προσελκύοντας ομογενείς που αναζητούν έναν ήρεμο τρόπο ζωής μακριά από το ζωντανό χάος της κεντρικής Pattaya. Ωστόσο, η επέκταση της παραλίας Na Jomtien και η επακόλουθη εισροή τουριστών έχουν αλλάξει το τοπίο.

Η επέκταση της παραλίας

Η αποκατάσταση της κάποτε διαβρωμένης παραλίας Na Jomtien ήταν ένα απαραίτητο βήμα. Η νέα παραλία προσέλκυσε τόσο εγχώριους Ταϊλανδούς τουρίστες όσο και διεθνείς επισκέπτες, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Οι νυχτερινές αγορές φύτρωσαν και η περιοχή έγινε πιο ζωντανή. Αλλά με τα πλήθη ήρθε η κυκλοφοριακή συμφόρηση, το γλέντι αργά το βράδυ και ο θόρυβος – μια έντονη αντίθεση με το γαλήνιο Jomtien του παλιού.

Κυκλοφοριακά προβλήματα

Τα Σαββατοκύριακα, ειδικά κατά τη διάρκεια των διακοπών, η περιοχή έχει συχνά σχεδόν αδιάβατη κίνηση. Οι ντόπιοι βρίσκουν τους εαυτούς τους να περιηγούνται μέσα σε μποτιλιαρίσματα, απογοητευμένοι από την εισροή οχημάτων. Οι μικρότεροι δρόμοι στο Na Jomtien δυσκολεύονται να χειριστούν το φορτίο, οδηγώντας σε ένταση μεταξύ των κατοίκων που κατευθύνονται προς τους αξιωματούχους.

Σύγχυση δικαιοδοσίας

Επιπρόσθετα στην απογοήτευση, το νότιο άκρο της παραλίας Jomtien, κοντά στα εστιατόρια με θαλασσινά, εμπίπτει στις αρχές Sattahip και Na Jomtien - όχι στην πόλη Pattaya. Οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο κάθε δικαιοδοσία χειρίζεται τα παράπονα και τα προβλήματα έχουν ενοχλήσει ορισμένους κατοίκους. Επιπλέον, ορισμένοι θορυβώδεις δημιουργοί προβλημάτων απλώς περνούν από τη γραμμή δικαιοδοσίας και προκαλούν προβλήματα στην άλλη πλευρά όπου μπορεί να λείπει η επιβολή.

Το μέλλον

Καθώς η Jomtien συνεχίζει να εξελίσσεται, η εύρεση μιας ισορροπίας μεταξύ των εσόδων από τον τουρισμό και της άνεσης των κατοίκων παραμένει πρόκληση. Ενώ η επέκταση της παραλίας ωφελεί την τοπική οικονομία, διαταράσσει επίσης την ειρήνη που τράβηξε πολλούς σε αυτό το παράκτιο στολίδι.

Για περισσότερα, δείτε το πρόσφατο άρθρο του επικεφαλής περιεχομένου Adam Judd σχετικά με το μεταβαλλόμενο πρόσωπο της Jomtien Beach.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/