Γνώμη: Το πρόσωπο του Jomtien αλλάζει και δεν συμφωνούν όλοι με αυτό

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, από την 1η Μαρτίου, η Jomtien Beach Road ξεκινά ένα φιλόδοξο έργο κατασκευής παραλιών από το αστυνομικό τμήμα Dongtan Beach μέχρι τη διασταύρωση Chaiyapreuk που θα δει τον δρόμο να στρίβει προς τη μία κατεύθυνση για κάποιο χρονικό διάστημα, σε μια απόφαση που δεν χαιρετίστηκε πολύ. θετική φανφάρα από τους αναγνώστες μας.

We Δεν πρόκειται να καλύψουμε πολλά για αυτό το έργο σε αυτό το άρθρο γνώμης, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό εδώ αν θέλετε.

Αυτό για το οποίο θέλω να μιλήσω είναι πώς το Jomtien αλλάζει και συνεχίζει να αλλάζει και πώς αυτές οι αλλαγές για το τι μπορεί να θέλουν οι τουρίστες και τι μπορεί να θέλουν οι κάτοικοι είναι πιθανά πολικά αντίθετα.

Είμαι κάτοικος Jomtien από το 2017, για τα προηγούμενα χρόνια που ζούσα στην Κεντρική Πατάγια. Το Jomtien είχε πάντα τη φήμη μιας πιο ήσυχης περιοχής από την Pattaya χωρίς τόση νυχτερινή ζωή και με πολλούς πρώην κατοίκους. Ζω στην πιο πολυσύχναστη περιοχή του Jomtien κοντά στο Dongtan που βλέπει πολλά μπαρ και εστιατόρια σε αντίθεση με το πιο άκρο που πλησιάζει το Na Jomtien….αλλά ακόμα και αυτή η περιοχή αλλάζει.

Η επέκταση της πολύ διαβρωμένης παραλίας Na Jomtien τα τελευταία χρόνια σίγουρα προσέλκυσε πολλούς περισσότερους τουρίστες στην περιοχή, ειδικά Ρώσους και εγχώριους Ταϊλανδούς τουρίστες. Σχεδόν κανείς δεν υποστηρίζει ότι η σχεδόν ανύπαρκτη και διαβρωμένη προηγούμενη παραλία στο νότιο άκρο της παραλίας Na Jomtien στο Sattahip έπρεπε να αποκατασταθεί. Εκεί που ξεκίνησε η διαφωνία ήταν πώς να χειριστούμε τα αυξημένα πλήθη και τον θόρυβο.

Η επέκταση της παραλίας έχει φέρει πολλές νέες νυχτερινές αγορές στην περιοχή Jomtien Beach και πολλούς πότες, μερικοί που ανάβουν πυροτεχνήματα και παίζουν δυνατή μουσική όλες τις ώρες της νύχτας, ενοχλώντας τους κατοίκους που είχαν επιλέξει προηγουμένως αυτήν την περιοχή επειδή ήταν ήσυχοι και πιο απομακρυσμένοι από Κεντρική Πατάγια.

Κατά τη διάρκεια του κλεισίματος του Covid και των συνόρων, πολλοί Ταϊλανδοί τουρίστες της Μπανγκόκ ανακάλυψαν πραγματικά την παραλία Jomtien, η οποία έχει γίνει πιο δημοφιλής από ποτέ στους εγχώριους Ταϊλανδούς τουρίστες, πολλοί την επιλέγουν από την πιο κοντινή Bangsaen. Ωστόσο, αυτό έχει φέρει την κυκλοφορία στην περιοχή που οι δρόμοι, ειδικά ο μικρότερος δρόμος στο Na Jomtien, δεν μπορούν να χειριστούν καλά και απογοήτευσε πολλούς κατοίκους. Κάθε Σαββατοκύριακο, ειδικά τα Σαββατοκύριακα των εορτών, παρατηρείται σχεδόν αδιάβατη κίνηση…αλλά μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό…για την περιοχή.

Πολλοί από τους αναγνώστες μας πιθανότατα δεν γνωρίζουν επίσης ότι το νότιο άκρο της παραλίας Jomtien κοντά στα μεγάλα εστιατόρια με θαλασσινά ΔΕΝ είναι ευθύνη της Pattaya City, αλλά το χειρίζονται οι αρχές Sattahip και Na Jomtien. Οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο κάθε δικαιοδοσία χειρίζεται τις καταγγελίες και τα προβλήματα έχουν επίσης ενοχλήσει ορισμένους κατοίκους της περιοχής.

Η Pattaya εξετάζει ενεργά την πιθανή επέκταση των νόμιμων ζωνών ψυχαγωγίας από την κεντρική Pattaya στο Jomtien επίσης (αλλά όχι το τμήμα Sattahip). Αυτές οι ζώνες δεν έχουν αλλάξει εδώ και σχεδόν 25 χρόνια και από τότε που ιδρύθηκαν για πρώτη φορά, το Jomtien έχει δει τώρα να φτάνουν εκατοντάδες μπαρ και είναι τώρα το σπίτι της μεγαλύτερης και πιο δημοφιλής γκέι περιοχής στην Πατάγια, που πήρε τη σκυτάλη από το Boyztown ακόμη και πριν από τον Covid.

Η Pattaya City το γνωρίζει καλά αυτό και γνωρίζει καλά ότι πολλά από αυτά τα μπαρ θέλουν νόμιμα να μπορούν να είναι ανοιχτά μέχρι τις 2 π.μ. ή αργότερα και να μην χρειάζεται να προσποιούνται ότι είναι εστιατόρια, όπως η Pattaya. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι του Jomtien είναι κατά αυτής της επέκτασης της ζώνης της νυχτερινής ζωής, ακόμα κι αν φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι αναπόφευκτη, και τεχνικά με την περιοχή να έχει ήδη εκατοντάδες μπαρ που λειτουργούν σε ένα κάπως γκρίζο νόμιμο καθεστώς ψυχαγωγίας.

Η Pattaya σχεδιάζει ακόμα να επεκτείνει το βόρειο τμήμα της παραλίας Jomtien, διευρύνοντας την περιοχή όπως το νότιο άκρο. Αυτό σίγουρα θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες σε μια ήδη δημοφιλή περιοχή, ειδικά Ταϊλανδούς και Ρώσους, αλλά θα αλλάξει και πάλι το πρόσωπο της περιοχής. Δεν είναι σαφές εάν αυτό θα συμβεί τελικά στην παραλία Dongtan, καθώς πολλοί κάτοικοι των διαμερισμάτων σε αυτήν την περιοχή έχουν εκφράσει φωναχτά την αντίθεσή τους στο Δημαρχείο, ανησυχώντας ότι θα κατακλύσει την περιοχή με ακόμη περισσότερη κίνηση και τουρίστες.

Η Pattaya διοργανώνει επίσης τακτικά σημαντικές εκδηλώσεις στην παραλία Jomtien, περισσότερο από ποτέ, κάτι που φυσικά φέρνει περισσότερη κίνηση και περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή, και ένας κύριος λόγος που το έργο οδοποιίας που αναφέρθηκε προηγουμένως είναι επικείμενη.

Εκτός από το έργο, ένα από τα μεγαλύτερα Σαββατοκύριακα του μουσικού φεστιβάλ της Pattaya το τρίτο πλήρες Σαββατοκύριακο του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Jomtien από το Now Hotel και την αρκετά νέα και ΠΟΛΥ δημοφιλή νυχτερινή αγορά Yaimak, με ταϊλανδέζικα συγκροτήματα A-lister όπως οι Bodyslam και Κοκτέιλ και κορυφαίοι Ταϊλανδοί καλλιτέχνες χιπ χοπ όπως ο Youngohm.

Όλα αυτά τα γεγονότα, τα μπαρ, τα κατασκευαστικά έργα και άλλα σίγουρα αλλάζουν το πρόσωπο του Jomtien. Μεγάλα έργα διαμερισμάτων όπως η Copacabana και η Riviera και άλλα στο μέλλον φέρνουν περισσότερους κατοίκους στην περιοχή, αλλά πολλά από αυτά είναι πιο μερικώς προσηλωμένα στη νυχτερινή ζωή ή τις τουριστικές δραστηριότητες από ό,τι ορισμένοι από τους μακροχρόνιους κατοίκους σε παλαιότερα διαμερίσματα που αρχικά επέλεξαν το Jomtien για ένα ήσυχο μέρος. διαμονή. Πράγματι, ορισμένα από τα νεότερα διαμερίσματα φαίνεται να χρησιμοποιούνται κυρίως ως ξενοδοχεία από Ρώσους και Κινέζους τουρίστες.

Όπως όλος ο κόσμος, τα πράγματα αλλάζουν και η πρόοδος προχωρά και δεν πρόκειται να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Οι αξιωματούχοι της πόλης Pattaya λένε ότι κάνουν ό,τι μπορούν για να προσπαθούν να ευχαριστήσουν όλες τις πλευρές και να ελέγξουν την ηχορύπανση, ακόμα κι αν επεκτείνουν νόμιμα τις ζώνες ψυχαγωγίας, αλλά αυτό μένει να φανεί.

Δεν έχω αγγίξει καν την ατμοσφαιρική ρύπανση ή τους νυχτερινούς αγώνες που είναι επίσης κοινά παράπονα από τους κατοίκους εδώ. Ή, η «φήμη» ότι η IconSiam είναι πολύ πιθανό να τοποθετήσει στο μέλλον το μεγάλο εμπορικό της εμπορικό κέντρο Pattaya στο Jomtien, όχι στο Central Pattaya, το οποίο φυσικά θα είχε σημαντικές αυξήσεις στην κίνηση.

Τα πράγματα αλλάζουν, αυτό είναι σίγουρο. Τι πιστεύετε για τις αλλαγές; Πείτε μας στο Editor@thepattayanews.com.

Θα σας κρατάμε ενήμερους, όπως πάντα, για τις σημαντικές αλλαγές του έργου που θα έρθουν σύντομα στο Jomtien.

Αυτό το άρθρο είναι μια αποκλειστική σύνταξη/άποψη που συντάχθηκε από τον επικεφαλής περιεχομένου πολυμέσων της TPN Adam Judd και δεν πρέπει να αναπαραχθεί ή να ξαναγραφτεί χρησιμοποιώντας AI χωρίς άδεια ή σύνδεση με το αρχικό κομμάτι.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/