Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε προϋπολογισμό 104 εκατομμυρίων μπατ για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νερού Maha Songkran 2024

Εθνικός-

Στις 20 Φεβρουαρίου 2024, η κα Kanika Aunjit, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης σχετικά με την έγκριση 104 εκατομμυρίων μπατ στον κυβερνητικό προϋπολογισμό για το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νερού Maha Songkran 2024 τον Απρίλιο, όπως προτάθηκε από το Ταϊλανδικό Υπουργείο Τουρισμού και Σπόρτες.

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Songkran θα διεξαχθεί στην Μπανγκόκ και σε πέντε περιοχές σε όλη την Ταϊλάνδη για να διατηρήσει τις μοναδικές ταϊλανδικές παραδόσεις και να δημιουργήσει πολιτιστική αναγνώριση. Το Songkran συνολικά, φυσικά, θα είναι πανελλαδικά τον Απρίλιο, με τις κύριες γιορτές να είναι από τις 12 έως τις 16, αλλά οι ημερομηνίες εορτασμού είναι ελαφρώς διαφορετικές σε ορισμένες περιοχές, όπως η Pattaya με το περίφημο "Wan Lai" της στις 19 Απριλίου.

Πρόσφατα, Η UNESCO ανακοίνωσε την εγγραφή του Φεστιβάλ Songkran ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

Η Kanika πρόσθεσε ότι η εκδήλωση θα δημιουργήσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το «Φεστιβάλ Πνευματικής Ιδιοκτησίας» και θα τιμήσει το Φεστιβάλ Songkran ως ταυτότητα της Ταϊλάνδης. Αναφέρθηκε ότι περισσότερα από 200,000 άτομα σε όλο τον κόσμο θα συμμετείχαν στην εκδήλωση και δυνητικά θα αποφέρουν εισόδημα άνω των 3.1 δισεκατομμυρίων μπατ.

Το Maha Songkran Festival στοχεύει να πραγματοποιήσει παρελάσεις Songkran σε 16 επαρχίες-στόχους και 11 βιομηχανίες ήπιας ισχύος, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, των αθλημάτων, των φεστιβάλ, του τουρισμού, της μουσικής, των βιβλίων, των ταινιών, των παιχνιδιών, των τεχνών, των σχεδίων, της μόδας και θα συμμετάσχουν ταϊλανδέζικα παραδοσιακά σόου.

Επιπλέον, κάθε περιοχή στην Ταϊλάνδη θα έχει διαφορετικές παραλλαγές όσον αφορά τις τοπικές ταυτότητες, είπε ο Kanika.

Ένα άλλο προτεινόμενο σχέδιο θα ήταν ειδικές νυχτερινές εκδηλώσεις Songkran σε ορισμένες περιοχές για πρώτη φορά, που θα προβάλλουν την κουλτούρα και την παράδοση του φεστιβάλ με φώτα και χρώματα.

Διαβάστε περισσότερα για την άποψή μας για το φετινό φεστιβάλ Songkran εδώ.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.