Η Ταϊλάνδη θα γιορτάσει τις 21 ημέρες του Songkran τον Απρίλιο; Πραγματικά?

Τις τελευταίες ημέρες έχουν βγει ανακοινώσεις που φαίνεται να προκάλεσαν τον απόλυτο τρόμο σε ορισμένους Ταϊλανδούς ομογενείς, με την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να λέει ότι το φετινό Songkran θα είναι το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ.

Αυτή η ανακοίνωση, που καλύψαμε εδώ, έχει να κάνει με την επίσημη αναγνώριση της διοργάνωσης από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και την Ταϊλάνδη ελπίζοντας να προσελκύσουν περαιτέρω την εκδήλωση σε τουρίστες σε παγκόσμια κλίμακα.

Συγκεκριμένα, η δήλωση ότι η εκδήλωση θα γιορταζόταν από την 1η έως τις 21 Απριλίου σε όλη την Ταϊλάνδη προκάλεσε μεγάλο πανικό και μεγάλη σύγχυση. Αυτό συνέβη κυρίως επειδή πολλοί φοβήθηκαν ότι αυτό σήμαινε 21 ημέρες ρίψης νερού.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, το Songkran είναι το ταϊλανδικό νέο έτος, γνωστό και ως φεστιβάλ νερού, και η μεγαλύτερη γιορτή της Ταϊλάνδης. Είναι γνωστό για πολλές διαφορετικές πολιτιστικές και θρησκευτικές δραστηριότητες και προσφέρει στους Ταϊλανδούς το μεγαλύτερο διάλειμμα διακοπών του χρόνου. Για πολλούς Ταϊλανδούς, ειδικά εκείνους που εργάζονται στην Μπανγκόκ, αυτή είναι η μία εποχή του χρόνου που επιστρέφουν στο σπίτι τους για να δουν τις οικογένειές τους στις επαρχίες τους.

Φυσικά, είναι επίσης γνωστό, ειδικά στις τουριστικές ζώνες, για μάχες άγριων υδάτων, συναυλίες και πάρτι... παρόλο που οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να υποβαθμίζουν αυτό το κομμάτι. Κυρίως, τέλος πάντων.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, το φεστιβάλ ακυρώθηκε εντελώς το 2020 και το 2021 και το 2022 απαγορεύτηκε το παιχνίδι με το νερό και οι ρίψεις και επιτρέπονταν μόνο θρησκευτικές εκδηλώσεις, προς ευχαρίστηση ορισμένων αναγνωστών που αντιπαθούν έντονα αυτό το μέρος του φεστιβάλ (Αν και είναι δημοφιλές σε πολλούς τουρίστες, ιδιαίτερα σε άτομα που επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και νεότερους τουρίστες).

Πέρυσι, ωστόσο, το υδάτινο παιχνίδι επέστρεψε και θα είναι επίσης μέρος του φετινού φεστιβάλ, πράγματι, η Ταϊλάνδη το προωθεί ακόμη και ανοιχτά, γνωρίζοντας ότι προσελκύει πολλούς τουρίστες. Για να είμαστε δίκαιοι, για όσους ζουν και εργάζονται με πλήρες ωράριο, ειδικά στην Πατάγια όπου το παιχνίδι στο νερό συχνά διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, μπορεί να είναι μια δύσκολη περίοδος.

Λίγους μήνες πριν κάποιοι εξέχοντες Ταϊλανδοί αξιωματούχοι είπε ότι το φεστιβάλ θα διαρκέσει όλο τον Απρίλιο, αλλά και πάλι, ακολούθησε κριτική και πανικός αν αυτό σήμαινε ένα μήνα ρίψης νερού.

Βασικά, οι 21 ημέρες του Songkran δεν είναι κάτι καινούργιο. Διαφορετικά μέρη της Ταϊλάνδης γιορτάζουν το φεστιβάλ σε διαφορετικές ημέρες για διάφορους λόγους εδώ και δεκαετίες. Η μεγάλη μέρα της Πατάγια, για παράδειγμα, είναι η 19η Απριλίου, εν μέρει για να ενθαρρύνει τον εσωτερικό τουρισμό μετά τις επίσημες εθνικές ημέρες.

Οι επίσημες εθνικές ημέρες, παρεμπιπτόντως, θα παραμείνουν από τις 13 έως τις 15 Απριλίου, με τις επίσημες αργίες να τρέχουν έως τις 16. Η Pattaya, ως συνήθως, πιθανότατα θα διαρκέσει από τις 12 έως τις 19 περίπου.

Όσον αφορά τις 21 ημέρες, η διαδικασία σκέψης πίσω από αυτό ΔΕΝ είναι 21 ημέρες ρίψης νερού. Αντίθετα, είναι καλύτερο να το σκεφτείτε σαν τα Χριστούγεννα, στα οποία θα πραγματοποιούνται στολισμοί, μουσική, πολιτιστικές παρουσιάσεις κ.λπ. για ολόκληρο τον μήνα. Η ιδέα για το Songkran είναι παρόμοια, με εκδηλώσεις που προτάθηκαν σε όλη την Ταϊλάνδη από την 1η έως τις 21 Απριλίου, σχεδόν όλες επικεντρώθηκαν σε θρησκευτικές, πολιτιστικές και παραδοσιακές πτυχές της κληρονομιάς.

Ναι, θα υπάρχει ακόμα παιχνίδι στο νερό, αλλά σύμφωνα με τους Ταϊλανδούς αξιωματούχους θα περιοριστεί στις επίσημες ημέρες και όχι σε ολόκληρη την περίοδο των τριών εβδομάδων.

Προς το παρόν λοιπόν, Οι αναγνώστες μπορούν να είναι ήσυχοι ότι αυτό δεν σημαίνει 21 ημέρες ρίψης νερού στην Ταϊλάνδη. Ανεξάρτητα από αυτό, πολλοί από τους τακτικούς αναγνώστες και εκπατρισμένους μας πιθανότατα θα σχεδιάσουν είτε να μείνουν σε εσωτερικούς χώρους είτε ακόμη και να φύγουν από την Ταϊλάνδη κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ενώ πλήθος τουριστών, εγχώριων και ξένων, καταφθάνουν.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/