Υπόθεση Τμήματος 112 του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra: Διατάχθηκε περαιτέρω έρευνα

Εθνικός-

Στις 19 Φεβρουαρίου 2024, ο κ. Prayut Phetkhun, εκπρόσωπος του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, αναφέρθηκε στην υπόθεση του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra, στο άρθρο 112 του Ποινικού Κώδικα για φερόμενα αδικήματα κατά της μοναρχίας.

Το Τμήμα Ειδικών Ερευνών (DSI) παρέδωσε τον ισχυρισμό του Ταξίν στην Εισαγγελία. Μετά την εξέταση της έκκλησης του Thaksin για δικαιοσύνη, κρίθηκε απαραίτητο να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα, με αποτέλεσμα περαιτέρω κλήσεις για την 10η Απριλίου 2024, για να εκδικαστεί η υπόθεση.

Ο Prayut δήλωσε ότι Στις 18 Φεβρουαρίου 2024, ο Τακσίν αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους υπό έλεγχο από το Τμήμα Σωφρονιστικών Σωμάτων της Ταϊλάνδης.

Ο Prayut πρόσθεσε ότι η εισαγγελική εντολή εκδόθηκε σχετικά με το Τμήμα 112, το πρώτο μετά την επιστροφή του Thaksin στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, μετά την επιστροφή του και την κοινοποίηση των χρεώσεων στις 17 Ιανουαρίου 2024, ο Thaksin υπέβαλε έκκληση για δικαιοσύνη, προκαλώντας επανεκτίμηση από την DSI, χρησιμοποιώντας ως εξασφάλιση το πιστοποιημένο από την τράπεζα βιβλίο λογαριασμών του, που περιείχε 500,000 μπατ.

Ως αποτέλεσμα, ο Thaksin θα πρέπει να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στις 10 Απριλίου 2024, για να ακούσει την ετυμηγορία σχετικά με το εάν η εισαγγελία κρίνει σκόπιμο να προχωρήσει στην υπόθεση. να ασκήσει δίωξη, να μην ασκήσει δίωξη ή να αναβάλει την ακροαματική διαδικασία.

Εάν η περαιτέρω διερεύνηση δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία, ο Thaksin πρέπει να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα. Εάν η εισαγγελική εντολή εκδοθεί στις 10 Απριλίου, ο Τακσίν θα παραπεμφθεί αμέσως σε δίκη.

Ωστόσο, εάν δεν εκδοθεί εισαγγελική εντολή, η υπόθεση θα θεωρηθεί ότι έχει κλείσει στο ανώτατο επίπεδο του Γενικού Εισαγγελέα και δεν θα χρειαστεί περαιτέρω εξέταση από τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης, καθώς οι υποθέσεις του άρθρου 112 εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της ανώτατης εισαγγελίας. γραφείο.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.