Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin απευθύνεται στην αποφυλάκιση του Thaksin σε πρόσφατη συνέντευξη

Εθνικός-

Στις 9:00 π.μ. στις 17 Φεβρουαρίου 2024, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin έδωσε μια σύντομη συνέντευξη σε Ταϊλανδούς δημοσιογράφους σχετικά με την υπό όρους αποφυλάκιση του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra.

Ο Σρέθα αναγνώρισε ότι η απελευθέρωση του Τακσίν είχε προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη δικαστική διαδικασία του Τμήματος Σωφρονιστικών Σωμάτων της Ταϊλάνδης και του Αστυνομικού Γενικού Νοσοκομείου. Ωστόσο, η ακριβής ώρα δεν αποκαλύφθηκε στον Srettha, αν και πίστευε ότι όλα ήταν σύμφωνα με τους νόμους της Ταϊλάνδης.

Σχετικά με μια πιθανή επανένωση με τον Τακσίν μετά την αποφυλάκισή του, ο Σρέθα φέρεται να σχολίασε ότι έπρεπε να ληφθεί υπόψη η καταλληλότητα. Ο Srettha εξέφρασε τον σεβασμό του για κάθε πρώην Πρωθυπουργό ως Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.

Ο Srettha ανέφερε περαιτέρω ότι είχε ζητήσει στο παρελθόν κυβερνητικές συμβουλές και καθοδήγηση από τον στρατηγό Prayut Chan-o-cha, τον πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης.

Όταν ρωτήθηκε εάν ο Thaksin θα διοριστεί ως μέλος της κυβερνητικής ομάδας εργασίας, ο Srettha φέρεται να δήλωσε ότι θα ήταν ενοχλητικό να τεθεί άμεσα μια τέτοια ερώτηση στον Thaksin, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα υγείας του και την πιθανή επιθυμία για ιδιωτικότητα με την οικογένειά του. Ο Srettha τόνισε τη σημασία της καταλληλότητας.

Μετά τη συνέντευξη στο αεροδρόμιο Don Mueang, η Srettha ανέλαβε μια αποστολή στο Nakhon Phanom, Sakon Nakhon και Udon Thani από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου για να συζητήσει διάφορα θέματα και να θίξει τοπικά ζητήματα που σχετίζονται με τον τουρισμό, τη γεωργία, τη βιομηχανία και άλλους τομείς.

Διαβάστε για τα τελευταία άρθρα σχετικά με την αποφυλάκιση του Ταξίν Σιναουάτρα:

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra αφέθηκε επίσημα υπό όρους Επιβεβαίωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης

Το Τμήμα Δοκίμων της Ταϊλάνδης αποφασίζει κατά της ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τον Thaksin Shinawatra, επικαλούμενος ασθένεια και ηλικία

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.