Ενημέρωση: Το Τμήμα Δοκίμων της Ταϊλάνδης αποφασίζει κατά της ηλεκτρονικής παρακολούθησης για τον Thaksin Shinawatra, επικαλούμενος ασθένεια και ηλικία

Εθνικός-

Στις 13 Φεβρουαρίου 2024, ο κ. Rueangsak Suwaree, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Δοκίμων, αποκάλυψε δημοσίως ότι η απόφαση σχετικά με το εάν ο Thaksin Shinawatra θα έπρεπε να φορά ηλεκτρονική οθόνη (EM) κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου του βασίστηκε σε καθιερωμένα κριτήρια σοβαρής ασθένειας. άτομα με ειδικές ανάγκες ή άνω των 70 ετών.

Διαβάστε το τελευταίο άρθρο ειδήσεων σχετικά με την επίσημη χάρη του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra σύμφωνα με το νόμο και τους κανονισμούς του Ταϊλανδικού Τμήματος Σωφρονιστικών Υπηρεσιών.

Ο Rueangsak διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τα κριτήρια της ύπαρξης σοβαρής ασθένειας και ηλικίας 74 ετών, το καθεστώς του Thaksin και η φύση του αδικήματος δεν απαιτούσαν τη χρήση του EM. Αυτή η απόφαση υπογράμμισε τη δέσμευση του τμήματος να εφαρμόζει κατάλληλα μέτρα αναστολής, λαμβάνοντας υπόψη τις ατομικές περιστάσεις, δήλωσε ο Rueangsak.

Οι δόκιμοι αξιωματικοί διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της συμμόρφωσης του Τακσίν με τους όρους της δοκιμασίας. Εντός τριών ημερών από την παραλαβή της ποινής αναστολής, ο Τακσίν έπρεπε να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως στους υπαλλήλους της δοκιμαστικής υπηρεσίας. Ωστόσο, σε περίπτωση που ο Thaksin δεν είναι σε θέση να το κάνει για λόγους υγείας, οι δόκιμοι αξιωματικοί θα επισκεφθούν τη διεύθυνση που έχει δώσει ο προστάτης του, σύμφωνα με τον Rueangsak.

Όταν ο κ. Ταξίν ολοκληρώσει την εξάμηνη περίοδο δοκιμασίας του, θα είναι απαλλαγμένος από ποινές μέχρι τον Αύγουστο του 2024, δήλωσε ο Ρουεανγκσάκ.

Η κα Paetongtarn Shinawatra, η κόρη του Thaksin, φέρεται να έκανε προετοιμασίες για τη διαμονή του, "Chan Song La" Manor, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, δεν έχει καθοριστεί επίσημα ποια είναι η ακριβής ημερομηνία και ώρα απελευθέρωσης του Thaksin επιθυμών να φαίνεται ώς.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.