Ο αρχηγός του Ταϊλάνδης Pheu προτείνει το Φεστιβάλ Songkran που διαρκεί έναν μήνα τον Απρίλιο του 2024

Ταϊλάνδη-

Ο Paetongtarn Shinawatra, ο ηγέτης του τρέχοντος κυβερνητικού κόμματος της Ταϊλάνδης, Pheu Thai, αποκάλυψε ένα σχέδιο σήμερα, 1η Δεκεμβρίου 2023, ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανάπτυξης Soft Power της Ταϊλάνδης για να κάνει το Songkran ένα φεστιβάλ διάρκειας ενός μήνα σε όλη την Ταϊλάνδη από το 2024.

Αυτό έρχεται καθώς η UNESCO, ή ο Εκπαιδευτικός, Επιστημονικός και Πολιτιστικός Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, είναι έτοιμη να ανακοινώσει επίσημα το Songkran, το νέο έτος της Ταϊλάνδης, ως άυλο πολιτιστική κληρονομιά. Αυτό αναμένεται να γίνει επίσημο στις 6 Δεκεμβρίου στη Μποτσουάνα και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης σχεδιάζει μια γιορτή για την περίσταση, καθώς ασκούν πιέσεις για να επισημοποιηθεί η γιορτή με την UNESCO εδώ και χρόνια.

Μόλις επίσημα, προγραμματίζεται μια γιορτή στην Μπανγκόκ, στην οποία θα προεδρεύει ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός Srettha Thavisin στις 7 Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης του Κόμματος Pheu Thai, της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας της Ταϊλάνδης, Paetongtarn Shinawatra, η οποία είναι επίσης κόρη του πρώην πρωθυπουργού και αμφιλεγόμενης φιγούρας Thaksin Shinawatra, προήδρευσε σε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης Ήπιας Δύναμης της Ταϊλάνδης την 1η Δεκεμβρίου και ανακοίνωσε αργότερα στα κανάλια της στα social media ΕΔΩ ότι είχε προτείνει να γίνει το Songkran 2024 το μεγαλύτερο όλων των εποχών και να γίνει ένας μήνας γιορτή σε όλη την Ταϊλάνδη για να ενθαρρύνει τουρίστες από όλο τον κόσμο να παρευρεθούν και να επιτρέψει στους Ταϊλανδούς να απολαύσουν το φεστιβάλ και να ενθαρρύνουν τα εγχώρια ταξίδια. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin είναι επίσης μέλος του Pheu Thai.

Το σχέδιο, που ονομάζεται Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νερού, θα μεταφέρει τους εορτασμούς από επίσημα μόνο τρεις ημέρες σε ολόκληρο τον μήνα. Αυτό δεν σημαίνει ότι ολόκληρος ο μήνας Απρίλιος θα ήταν επίσημη αργία, φυσικά, μόνο ότι η χώρα θα γιόρταζε το Songkran σε όλη την Ταϊλάνδη όλο το μήνα με εκπληκτικές εκδηλώσεις, παιχνίδια με νερό, φεστιβάλ, συναυλίες, πυροτεχνήματα και πολλά άλλα σε μια τριάντα ημέρα χρονοδιάγραμμα και στις 77 επαρχίες έναντι τριών ημερών για να ενθαρρύνουν τα ταξίδια σε διαφορετικές επαρχίες και περιοχές και να παρατείνουν τη συνολική γιορτή.

Το TPN Media σημειώνει ότι η Πατάγια και μεγάλο μέρος της Ανατολικής Θάλασσας γιορτάζει ήδη το Γουάν Λάι και το Σονγκράν σε διαφορετικές ημέρες, που διαφέρουν ανά περιοχή, από τις παραδοσιακές επίσημες εθνικές ημέρες από τις 13 Απριλίου έως τις 15 Απριλίου. Δεν είναι σαφές εάν η πρόταση θα είχε κάποια αλλαγή αυτές τις μέρες ή δυνητικά θα αναγκάσει ολόκληρο τον Απρίλιο να είναι ανοιχτή σεζόν για πολέμους νερού στην Πατάγια. Παρόλο που το Songkran είναι εξαιρετικά δημοφιλές για πολλούς τουρίστες και Ταϊλανδούς, τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι πολλοί παλιοί, ειδικά οι μεγαλύτεροι, δεν απολαμβάνουν τα θαλάσσια παιχνίδια του φεστιβάλ και προτιμούν μόνο παραδοσιακές γιορτές.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid-19, το Songkran ακυρώθηκε πλήρως το 2020 και περιορίστηκε σε παραδοσιακές μόνο δραστηριότητες το 2021 και το 2022, ευχαριστώντας πολλούς πρώην κατοίκους της Ταϊλάνδης. Ωστόσο, το φεστιβάλ επέστρεψε σε πλήρη μορφή ρίψης νερού φέτος, το 2023, και φαίνεται να είναι ένα λουκέτο για να γίνει ακόμα μεγαλύτερο το 2024, να το λατρέψετε ή να το μισήσετε.

Όλες οι φωτογραφίες πιστώνουν Paetongtarn Shinawatra Facebook.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/