Η αμφιλεγόμενη ηλιοθεραπεία μπικίνι από ξένους τουρίστες πυροδοτεί πολιτιστική συζήτηση στη Μπανγκόκ και στο Τσιάνγκ Μάι. Οι αρχές απαντούν

Εθνικός-

Στις 15 Ιανουαρίου 2024, το Περιφερειακό Γραφείο Phra Nakhon δήλωσε στο κοινό σχετικά με viral εικόνες δύο ξένων τουριστών με μπικίνι να κάνουν ηλιοθεραπεία στο Sanam Luang της Μπανγκόκ, προκαλώντας διαμάχη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης.

Η Το Επαρχιακό Γραφείο Phra Nakhon αποκάλυψε δημόσια ότι η υπόθεση συνέβη στις 29 Δεκεμβρίου 2023 και η δημοτική αστυνομία Phra Nakhon στάλθηκε αμέσως στη σκηνή αφού έλαβε αναφορά. Οι δύο ξένοι τουρίστες προειδοποιήθηκαν και συμφώνησαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες.

Η Το Επαρχιακό Γραφείο Phra Nakhon υποσχέθηκε να τοποθετήσει πληροφοριακές πινακίδες στην περιοχή για να αποτρέψει μελλοντικά επεισόδια.

Διαβάστε για ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη πρόσφατα στο Τσιάνγκ Μάι, όπου δύο ξένοι τουρίστες έκαναν ηλιοθεραπεία στην περιοχή του παλιού ναού προκαλώντας διαμάχη στα κοινωνικά μέσα της Ταϊλάνδης σχετικά με την καταλληλότητα.

Πρόσφατα, στις 15 Ιανουαρίου, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης πήραν συνέντευξη από τον Phra Phayom Kalayano, τον ηγούμενο του Wat Suan Kaew, σχετικά με το περιστατικό στο Τσιάνγκ Μάι. Ο Phra Phayom δήλωσε ότι ήταν μια πολιτισμική διαφορά και έλλειψη κατανόησης των ταϊλανδικών πολιτιστικών παραδόσεων.

Ο Phra Phayom έδωσε επίσης τη διορατικότητά του ότι οι Ταϊλανδοί δεν πρέπει να θυμώνουν ή να προσβάλλονται, αλλά σταδιακά να τους ενημερώνουν με λογική.

«Οι υπάλληλοι του ναού μπορεί να τους εξηγήσουν ότι η κουλτούρα της Ταϊλάνδης δεν αποδέχεται ευρέως τέτοιες συμπεριφορές. Δεν θα υπήρχε δεύτερη φορά μετά την προειδοποίηση και την εξήγηση σχετικά με την καταλληλότητα», κατέληξε ο Phra Phayom.

Τα επεισόδια προκάλεσαν εκτεταμένη οργή και εκκλήσεις στους τουρίστες να λογοδοτήσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης, αν και όπως ανέφεραν οι αξιωματούχοι του ναού και της κυβέρνησης πήραν έναν πιο ήπιο τόνο, λέγοντας ότι οι τουρίστες δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν προσβολή και ότι ήταν καλύτερο να εκπαιδεύσουν τους τουρίστες γιατί μια τέτοια πράξη θα μπορούσε να προσβάλει τους ανθρώπους έναντι της πίεσης για νομικές ενέργειες ή απέλαση που θα μπορούσαν να βλάψουν τον τουρισμό.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.