Ξένοι τουρίστες που κάνουν ηλιοθεραπεία στις εγκαταστάσεις του ναού του Τσιάνγκ Μάι προκαλούν οργή μεταξύ των κατοίκων της περιοχής

Τσιάνγκ Μάι -

Ανησυχίες έχουν εκφραστεί για τη συμπεριφορά δύο ξένων τουριστών στο Wat Chiang Man, έναν σεβαστό βουδιστικό ναό στο Τσιάνγκ Μάι, αφού παρατηρήθηκαν να κάνουν ηλιοθεραπεία στις εγκαταστάσεις του ναού την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2024.

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, οι δύο γυναίκες, που αναγνωρίστηκαν μόνο ως Ευρωπαίοι ταξιδιώτες, εθεάθησαν να κάνουν ηλιοθεραπεία στην περιοχή με γρασίδι κοντά στο ιερό του ναού και την παλιά παγόδα, φορώντας φανελάκια και σορτς. Ένας άγνωστος κάτοικος, ενοχλημένος από το θέαμα, πλησίασε τις αρχές του ναού για να τους ενημερώσει για την κατάσταση.

Ωστόσο, ενώ οι αρχές του ναού δήλωσαν στον ενδιαφερόμενο κάτοικο ότι θα ενημερώσουν τον ξεναγό των τουριστών για την ανάρμοστη συμπεριφορά των τουριστών, δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια, όπως ισχυρίστηκε ο ενδιαφερόμενος κάτοικος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τουρίστες συνέχισαν να κάνουν ηλιοθεραπεία φαινομενικά ανενόχλητοι για μια αβέβαιη χρονική περίοδο, πρόσθεσε ο κάτοικος. Στο σημείο αυτό ο ενδιαφερόμενος πολίτης ανέβασε τις φωτογραφίες στα social media με σκοπό να επιστήσει την προσοχή στο θέμα.

Αυτό το περιστατικό έχει πυροδοτήσει έντονες συζητήσεις μεταξύ των Ταϊλανδών χρηστών κοινωνικών μέσων, με ορισμένους να επικρίνουν ότι οι αρχές του ναού έπρεπε να είχαν χειριστεί καλύτερα την κατάσταση. Ορισμένοι χρήστες του Διαδικτύου πρότειναν ακόμη και την τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων κατά της ηλιοθεραπείας στο ναό, ειδικά για ξένους τουρίστες. Εν τω μεταξύ, τα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης και πολλοί ξένοι φέρεται να δεν είδαν το θέμα ή ισχυρίστηκαν ότι το περιστατικό ήταν μια λεγόμενη καταιγίδα σε μια τσαγιέρα.

Το Wat Chiang Man είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ιστορικά ορόσημα στο Τσιάνγκ Μάι που βρίσκεται στην υποπεριοχή Sri Phum, στην περιοχή Mueang. Προσελκύει καθημερινά πολλούς Ταϊλανδούς και διεθνείς επισκέπτες.

Δεν ήταν σαφές μέχρι την ώρα του Τύπου εάν η αστυνομία ή άλλα νομικά πρόσωπα θα επιδίωκαν να φέρουν τους τουρίστες για οποιοδήποτε είδος ανάκρισης ή ακόμη και αν υπήρχαν νομικές κατηγορίες που θα μπορούσαν να υπάρξουν.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, Θέματα, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Ή, ελάτε μαζί μας στο Telegram για ειδοποιήσεις!
Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.