Συνελήφθησαν οδηγοί ταξί μοτοσικλετών της Pattaya επειδή επιτέθηκαν σε αλλοδαπό πάνω από ένα σημείο στάθμευσης

Πατάγια -

Δύο οδηγοί ταξί μοτοσικλετών, που συνήθως αναφέρονται ως «Win», στην Πατάγια, συνελήφθησαν τη Δευτέρα, 1η Ιανουαρίου 2024, μετά από σωματική επίθεση εναντίον ξένου τουρίστα σε θέση στάθμευσης στο Second Road.

Η επίθεση, συνελήφθη βίντεο και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης από περαστικούς, έγινε στις 30 Δεκεμβρίου 2023, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων εορτασμών της Παραμονής Πρωτοχρονιάς της Πατάγια από τις 29 έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Το κλιπ απεικόνιζε δύο οδηγούς Thai Win, ντυμένους με πορτοκαλί γιλέκα, να συναναστρέφονται έναν μοναχικό ξένο τουρίστα άγνωστης καταγωγής δίπλα στην Pattaya Second Road έξω από το εμπορικό κέντρο Central Pattaya. Οι δύο οδηγοί εθεάθησαν να χτυπούν άγρια ​​με γροθιές και κλωτσιές τον άγνωστο αλλοδαπό ενώ εκείνος προσπαθούσε να αμυνθεί και να διαφύγει. Ένας άλλος αλλοδαπός, μια γυναίκα πιθανότατα με το θύμα, προσπάθησε να βοηθήσει το μόνο θύμα πριν φύγουν και οι δύο από το σημείο.

Το βίντεο προκάλεσε αμέσως εκτεταμένη κριτική από τους χρήστες των κοινωνικών μέσων της Ταϊλάνδης, ωθώντας τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν τη συμπεριφορά ορισμένων οδηγών ταξί μοτοσικλετών στην Πατάγια και τη ζημιά που θα μπορούσαν να έχουν κάνει στην τουριστική φήμη της πόλης.

Σύντομα, το περιστατικό τράβηξε την προσοχή των τοπικών αρχών, οδηγώντας τον Πολ. Ο Συνταγματάρχης Navin Theerawit, Έφορος του Αστυνομικού Σταθμού της Πατάγια, για να ξεκινήσει έρευνα την 1η Ιανουαρίου 2024. Η έρευνα επικεντρώθηκε κυρίως στον εντοπισμό των οδηγών που εμπλέκονται στο περιστατικό και του τουρίστα που επιτέθηκε.

Σύμφωνα με τον Πολ. Συνταγματάρχης Navin, οι ερευνητές αναγνώρισαν τον κ. Sivakorn Mulna, 30 ετών, και τον κ. Manop Mukcha ως βασικούς ύποπτους για την επίθεση. Συνελήφθησαν χθες και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Πατάγια για ανάκριση, κατά την οποία και οι δύο φέρονται να παραδέχτηκαν ότι επιτέθηκαν στον τουρίστα στο βίντεο. Ωστόσο, υποστήριξαν ότι ο τουρίστας φέρεται να πάρκαρε το ποδήλατό του σε μια περιοχή «μόνο» για μοτοταξί, αρνήθηκε να μετακινηθεί και στη συνέχεια έσπρωξε έναν από τους υπόπτους, γεγονός που πυροδότησε τη διαμάχη.

Ωστόσο, ο κ. Sivakorn και ο κύριος Manop κατηγορήθηκαν για σωματική επίθεση και επιβλήθηκαν πρόστιμο 1,000 Baht ο καθένας. Τους δόθηκε επίσης αυστηρή προειδοποίηση από τον αρχηγό της αστυνομίας της Πατάγια.

Ενώ ο τουρίστας δεν έχει εμφανιστεί ακόμη για να υποβάλει επίσημη αναφορά, ο Πολ. Ο συνταγματάρχης Navin τον προέτρεψε να το κάνει στο μέλλον για να διασφαλίσει μια ολοκληρωμένη και δίκαιη έρευνα.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.