Το σπήλαιο Tham Luang καλωσορίζει επίσημα ξένους τουρίστες για να εξερευνήσουν βαθύτερα δωμάτια στο Τσιάνγκ Ράι για 1,500 μπατ

Τσιάνγκ Ράι-

Στις 1:30 μ.μ., στις 25 Δεκεμβρίου 2023, ο κ. Chutidet Kamonchanut, Διευθυντής του Γραφείου Διαχείρισης Περιοχών Διατήρησης Νο. 15, καλωσόρισε επίσημα την πρώτη ομάδα τουριστών για εξερεύνηση σπηλαίων στους βαθύτερους θαλάμους στο Εθνικό Πάρκο Tham Luang, Mae Sai, Chiang Rai.

Η ομάδα αποτελούνταν από 8 άτομα από εθνικότητες Αμερικής, Καναδάς, Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ. Η είσοδος για εξερεύνηση μέσα στο σπήλαιο Tham Luang στον 2ο και τον 3ο θάλαμο ήταν 1,500 μπατ το καθένα.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Chutidet, οι ξένοι τουρίστες επαίνεσαν ομόφωνα και εντυπωσιάστηκαν από την περιπέτεια της εκπαίδευσης καθώς μπόρεσαν να αποκτήσουν μια από πρώτο χέρι εμπειρία της παγκόσμιας αποστολής διάσωσης 13 αγριόχοιρων.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η ομάδα θα αποτελείται από λιγότερα από 12 άτομα και πρέπει να εγγραφούν εκ των προτέρων και να ελεγχθούν για τυχόν ανεπιθύμητες ιατρικές καταστάσεις πριν εξερευνήσουν το σπήλαιο που ανοίγει για έως και 50 άτομα την ημέρα. Οι τουρίστες συνοδεύονταν από πέντε επαγγελματίες οδηγούς με εξοπλισμό ασφαλείας, είπε ο Chutidet.

Μέχρι την ώρα του Τύπου, αναφέρθηκε από το Chutidet ότι υπήρχαν 35 άτομα που είχαν εγγραφεί για την εξερεύνηση του σπηλαίου. Οι υπεύθυνοι του εθνικού πάρκου θα τους έβαζαν σε μια ουρά και θα επικοινωνούσαν μαζί τους για περαιτέρω ειδοποίηση.

Ο Chutidet τόνισε την ασφάλεια των τουριστών, η εξερεύνηση των βαθύτερων θαλάμων θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολη. Οι τουρίστες πρέπει να ντύνονται και να ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες των επαγγελματιών ξεναγών.

Οι αξιωματούχοι έχουν αποπέμψει διαδικτυακά παράπονα σχετικά με τις πολύ ακριβές τιμές για το σπήλαιο και είπε ότι οι τουρίστες που εξερεύνησαν τις σπηλιές δεν είχαν κανένα παράπονο και βρήκαν την τιμή λογική.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.